Naar boven

Afvoertypes

Lees in dit klusadvies welke afvoer je het beste kunt gebruiken in verschillende situaties.

Keuken


In de keuken kun je gebruikmaken van een duo-afvoer, deze is geschikt voor een aanrechtblad met twee gootstenen. De duo-afvoer wordt door KlusWijs geleverd met vaatwasmachine aansluiting. Een andere optie (voor bijvoorbeeld een enkele wastafel) is het gebruikmaken van een flexibele buissifon. Deze is geschikt voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals je keukenkastje. De flexibele buissifon is leverbaar in 6/4”x 40 mm uitvoering.


Badmeubel


Voor de afvoer van de wastafel in het badmeubel adviseert KlusWijs een ruimtebesparend sifon, dat past in je badmeubel. Je houdt daardoor ruimte over in je meubel voor bijvoorbeeld handdoeken of cosmetica producten. Het ruimtebesparende sifon kan door KlusWijs worden geleverd met wasmachine aansluiting, maar je hoeft daar geen gebruik van te maken. Ook in het badkamermeubel kan een flexibele buissifon handig zijn. Doordat de flexibele sifon geschikt is voor moeilijk bereikbare plaatsen, is deze sifon vaak goed passend te maken in je badmeubel. De flexibele sifon is leverbaar in 5/4”x 32 mm.


Douche


Je gebruikt de volgende maten afvoergaten voor de verschillende materialen douchebakken:

  • Plaatstalen douchebakken: een afvoergat van 40mm
  • Kunststof douchebakken: een afvoergat van 50mm
  • Luxe kunststof douchebakken: een afvoergat van 90mm


Fontein


Doordat een fontein vaak in kleinere ruimtes gebruikt wordt, is het handig om een fonteinsifon te gebruiken. De zogenaamde fonteinsifon is minder hoog dan de normale sifons. De fonteinsifons zijn ook verkrijgbaar als design uitvoering in chroom.


Wastafel


Voor de wastafel kun je gebruikmaken van de bekersifon. Deze is specifiek voor wastafels met kraan en waste-inrichting (afvoerplug open/dicht te bedienen met hendel achter de kraan). Hierdoor is dus geen afvoerplug nodig, omdat deze vaak wordt meegeleverd met de kraan. KlusWijs levert de bekersifons in wit en chroom. Als alternatief kun je gebruikmaken van de plugbekersifon. Deze wordt geleverd met afvoerplug en is geschikt voor wastafels, gootsteenbakjes en fonteintjes. Ook deze sifon is verkrijgbaar in wit en chroom.

Instructievideo afvoer- en afvoerplug plaatsen
Meer klusadvies? Lees onze tips over het ontstoppen van je afvoer, het repareren of monteren van kranen of hoe je een lekkende wasmachine voorkomt. Een volledig overzicht van onze klusadviezen vind je hier.