Naar boven

Horren en vliegengordijnen

Vind bij KlusWijs altijd de juiste hor! Elk huis is anders, daarom kun je bij ons kiezen uit kleuren, soorten gaasdoek, uitvoeringen en toepassingen. De horren worden in 10 dagen op maat gemaakt, maar er zijn ook standaard horren als je direct in de winkel je keuze wilt maken.

Standaard en op maat gemaakt

Horren zijn ideaal als je (vooral in de warme maanden) wél lekker je deur of raam open wil zetten, maar insecten buiten wil houden. We hebben inzet-, voorzet-, plissé- en rolhorren voor ramen. Rol-, plissé- en magneethorren voor deuren en natuurlijk ook lamellenhorren, horren voor dakramen en vliegengordijnen.


Verschillende typen horren
Maatwerk

Elk huis is anders: van buiten, van binnen en natuurlijk qua woonstijl. In ons standaard assortiment vind je daarom vele mogelijkheden en een brede keus aan verschillende hor typen. Daarnaast kun je kiezen voor maatwerk. Je kunt dan kiezen voor diverse kleuren, verschillende soorten gaasdoek, uitvoeringen, maten of andere toepassingen.

Standaard uitvoeringen
In de meeste gevallen is de kleur van de standaard hor wit en het gaas grijs. De verkrijgbare maten zijn gebaseerd op de meest voorkomende maatvoeringen in raam- en deurkozijnen waardoor de hor in de meeste gevallen gelijk kan worden meegenomen vanuit de winkel. 

Een ander kleurtje?
Alle horren zijn in alle RAL-kleuren tegen meerprijs verkrijgbaar.

Inzethor ramen

De inzethorren worden met verschillende bevestigingsmaterialen geleverd. Daarmee zijn ze perfect te plaatsen in elk type raam. Ze zijn in vrijwel ieder type kunststof, aluminium of houten raaikiepraam te plaatsen. Omdat ze zonder boren of schroeven geplaatst worden zijn ze ook weer in een handomdraai te verwijderen. Deze hor is in standaard maten verkrijgbaar en als maatwerk. 

Raamtype:
de inzethor is geschikt om te gebruiken bij draaikiepramen.

Maatwerk: 
Maximale maten: 250 x 120cm.
Kleur gaasdoek: Fiber Grey of Polltex.
Kleur frame op bestelling (alle Ralkleuren mogelijk).

Standaard maten: 
85 x 115 cm (inkortbaar) en 100 x 150 cm (inkortbaar). Kleur gaasdoek: Fiber Grey. Kleur frame: wit.

Plisséhor ramen

Een universeel toepasbare hor die op bijna alle ramen gemonteerd kan worden, in- en op het kozijn. Het zwarte en geplisseerde horgaas past bij elk interieurdesign en is in lichte mate zonwerend. Het gaas wordt slijtvast en windbestendig geleid in een gepatenteerde, kunststof ketting.


 
Horren soorten 4
Rolhorramen

Het gaas is door de toepassing van gaasrunners wind- en tochtvast, waardoor de rolhorren gemakkelijk het hele jaar buiten kunnen blijven hangen. Liever de rolhor binnen monteren? Ook dat is mogelijk. Ze zijn net zo eenvoudig en zonder schroeven of boren te plaatsen, zoals de gewone inzethorren, maar bieden het extra comfort van een rolhor. De rolhorren zijn standaard uitgevoerd met softclose terugloop mechaniek waardoor deze het gaas rustig en stil terug in de cassette rolt.

Horren soorten 5
Rolhordeuren

Kies voor het gemak van een rolhor. Het gaas is door de toepassing van gaasrunners wind- en tochtvast, waardoor de rolhorren gemakkelijk het hele jaar buiten kunnen blijven hangen. Liever de rolhor binnen monteren? Ook dat is mogelijk. De rolhor blijft na montage duurzaam zijn werk doen, dankzij de zeer hoge kwaliteit van de aluminium cassette en de geleiders. 

Raamtype: 
geschikt voor draaideur naar binnen, draaideur naar buiten en dubbele openslaande deuren. 

Maatwerk:
maximale maten: 170 x 240 cm.
Kleuren gaasdoek: Fiber Grey, Fiber Black en Fiber Stripes. Kleur frame: op bestelling (alle Ralkleuren mogelijk).

Standaard maten: 
(inkortbaar) 105 x 205 cm, 105 x 215 cm, 105 x 235 cm. Kleur gaasdoek: Fiber Grey. Kleuren frame: wit en roomwit.

Horren soorten 6
Plisséhordeuren

Een universeel toepasbare hor die op bijna alle deuren gemonteerd kan worden, in- en op het kozijn. Het zwarte en geplisseerde horgaas past bij elk interieurdesign en is in lichte mate zonwerend. Het gaas wordt slijtvast en windbestendig geleid in een gepatenteerde, kunststof ketting. De zeer platte ondergeleiding zorgt voor een hindervrij edoorloop naar uw tuin of terras. 

Maatwerk:
maximale maten: 290 x 200 cm.
Kleur gaasdoek: plissé black of grey.
Kleur grame op bestelling (alle Ralkleuren mogelijk).

Standaard maten: 
Hoogte: 198 cm (bereik 197 tot 200 cm) of 208 cm (bereik 206 tot 209 cm). Breedte: 96 cm breed (inkortbaar). Kleur gaasdoek: plissé black.
Kleur frame: wit.


 
Horren soorten 7
Magneethordeur

De nieuwste ontwikkeling binnen lamellenhorren is de magneethor. In standaardmaten verkrijgbaar en eenvoudig inkortbaar zodat deze hor op bijna elk type deur geplaatst kan worden. Met behulp van de magneetstrips valt de hor steeds netjes op zijn plek.

Deurtype: geschikt voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren.

Horren soorten 8
Dakraamhor

Voor het dakraam zijn meerdere oplossingen;
1. een rolhor (wordt binnen gemonteerd en speciaal gemaakt voor dak- of tuimelramen). 

2. gaasnet; speciaal gemaakt voor tuimelramen, eenvoudig te monteren en gemakkelijk weer te verwijderen. 

3. duoplissé; dit gaas is door de toepassing van gaasrunners wind- en tochtvast. Een hor en gordijn in één. Een mooi afgewerkt systeem met een cassette en geleiders van kleur gemoffeld aluminium. De combinatie van zwart gaasdoek en een wit verduisteringsgordijn, maakt het een strak geheel.

Horren soorten 9
Lamellenhor

De lamellenhor voor deuren Ultra is een eenvoudig doch doeltreffende lamellenhor. De fiberglass glaaslamellen zijn voorzien van verstevigde zijkanten. De verzwaringen zijn voorzien van stootnoppen. Deze lamellenhor is gemonteerd in een handomdraai. Zeer geschikt voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren. 

Deurtype: geschikt voor een draaideur naar buiten én een draaideur naar binnen.

Standaard maten: 95 x 240 cm (inkortbaar). Kleur gaasdoek: Fiber Grey. Kleuren frame: wit en antraciet.


 
Horren soorten 10
Hordeuren

De vaste hordeuren zijn geschikt voor binnen- en buitenmontage, afhankelijk van de draairichting van de deur. In de breedte en hoogte inkortbaar. Deze deuren zijn voorzien van verstevigende schopplaat. 

Beschikbare maat: 100 x 235 cm

Horren soorten 11
Vliegengordijn

Vergroot je woonplezier met een La Tenda deurgordijn. In het zomerseizoen wordt je leefruimte vergroot. De deur naar de tuin of het balkon kan weer open. Zodra buitendeuren open staan hebben ook andere insecten vrij spel het huis binnen te vliegen. KlusWijs biedt de oplossing met een breed assortiment solide deurgordijnen. Stijlvolle dessins in meerde kleuren. Een La Tenda deurgordijn sluit de deuropening goed af en biedt daarbij toch een gemakkelijke doorgang naar de tuin. Het gordijn sluit direct weer na het passeren. De gordijnen zijn mede daarom ook uitermate geschikt voor huishoudens met kinderen en/of huisdieren.

Verkrijgbaar in de maten:
90 x 210 cm
100 x 230 cm


Advies over horren

Wellicht kunnen wij, KlusWijs, je helpen bij het uitzoeken, inmeten en/of installeren van een hor. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw dichtsbijzijnde KlusWijs winkel.

Dichtstbijzijnde winkel


 
Verschillende soorten gaasdoek
Wist je dat er verschillende soorten gaasdoek bestaan? Wanneer je een hor uitzoekt kun je zelf kiezen welk gaasdoek je wilt. Weet je nog niet precies voor welke hor je gaat? Zie hier onze verschillende typen horren.
 

Bij het uitzoeken van een hor kun je kiezen uit véél soorten gaasdoek; grijs en zwart, maar ook zonwerend of pollenwerend. Dat laatste doek houdt tot 100% van alle pollen (stuifmeel) tegen, ideaal voor iedereen die last heeft van hooikoorts. Let op: gaasdoek is niet los te bestellen. 
Fiber Grey Insectenwerend (grijs)


Functioneel en sterk horgaas, gemaakt van met kunststof gecoat glasvezel. Wordt al jaren naar tevredenheid van tienduizenden gebruikers toegepast in vrijwel alle typen raam- en deurhorsystemen. Geschikt voor horsystemen die zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.


Fiber Grey Band Insectenwerend (grijs)

Functioneel en sterk horgaas, gemaakt van met kunststof gecoat glasvezel. Identieke kwaliteit als het grijze horgaas, maar dan voorzien van verticale grijsgeweven banen. Geschikt voor deurrolhor Prestige, die zowel binnen als buiten kan worden geplaatst.


Fiber White Insectenwerend (wit)

Functioneel en sterk horgaas, gemaakt van met kunststof gecoat glasvezel. Identieke kwaliteit als het grijze horgaas, maar dan in wit. Kan worden toegepast in vrijwel alle typen raam- en deurhorsystemen. Geschikt voor horsystemen die zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.


Fiber Stripes Decoratief insectenwerend (zwart/wit)

Insectenwerend horgaas, voorzien van een decoratief ingeweven zwart/wit dessin, gemaakt van met kunststof gecoat glasvezel. Geschikt voor horsystemen die zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.


Poll-tex Pollen- en insectenwerend*

Poll-tex gaasdoek van gecoat polyester is voorzien van een speciale afwerklaag die de polariteit van pollen verandert. Hierdoor wordt tot 100% pollen tegengehouden. Allergische reacties binnenshuis worden sterk verminderd of zelfs helemaal voorkomen. Geschikt voor horsystemen die zowel binnen als buiten kunnen worden geplaatst.


Plissé Geplisseerd insectenwerend

Decoratief geplisseerd zwart horgaas, gemaakt van gecoat polyester. Uitsluitend toepasbaar in specifieke deurhorsystemen voorzien van geplisseerd horgaas. Voorzien van een speciale coating, zodat plaatsing binnen of buiten mogelijk is. Ook verkrijgbaar in grijze uitvoering.Maatwerk


Elk huis is anders. Van buiten, van binnen en qua inrichting. elk huis laat de smaak en de stijl van de bewoners zien en dus moeten ook horren even individueel zijn als de meubelen, de vloerbedekking en al die andere zo persoonlijk easpecten van het wonen. Daarom kun je bij Kluswijs kiezen uit kleuren, soorten gaasdoek, uitvoeringen en toepassingen.

Op maat gemaakt in 10 dagen


Bij KlusWijs houden we van persoonlijk maatwerk. Je bepaalt zelf wat je wil; kleur, gaasdoek en uitvoering en natuurlijk de juiste maatvoering. Wij maken je horren in gemiddeld 10 werkdagen met aandacht en vakmanschap. Laat je hor inmeten en monteren door ons.

Standaard horren


Wanneer je direct in de winkel je keuze wil maken, dan biedt het Hamstra standaard assortiment je een brede keus aan verschillende hortypen. In de meeste gevallen is de kleur van de hor hier wit en het gaas grijs. De verkrijgbare maten zijn gebaseerd op de meest voorkomende maatvoeringen in raam en deurkozijnen, waardoor je in de meeste gevallen direct met een hor naar huis kunt.