Ondernemen bij KlusWijs

Wil je graag een onderneming starten of overnemen binnen de DHZ branche of ben je ondernemer en wens je meer ondersteuning op het gebied van marketing, inkoop, automatisering of administratie? Wij bieden voor veel ondernemers een oplossing.

Ondernemen bij KlusWijs kent verschillende opties. We hebben namelijk verschillende formulevarianten, waardoor elk type ondernemers het maximale rendement uit zijn of haar onderneming kan halen. We zeggen niet voor niets: “Bij KlusWijs is ondernemen op maat mogelijk.”

Maar voordat we de verschillende varianten gaan bespreken willen we
graag eerst vertellen wat ons bindt als organisatie.

Het gemeenschappelijk kenmerk van alle KlusWijs bouwmarkten is het lokale karakter. Elke ondernemer wordt gezien als een ‘lokale held’ in zijn of haar regio, waar de mensen op de winkelvloer daadwerkelijk het verschil maken. Daar besteden we bij KlusWijs dan ook veel aandacht aan!

Lokale aandacht voor de consument is voor ons en onze ondernemers vele malen belangrijker dan landelijke media. Onze eigen marketingafdeling verzorgt alle reclame-uitingen, waardoor maatwerk voor ons geen enkel probleem vormt. Daarnaast staat onze inkoopafdeling klaar om je te adviseren over rendabele bouwmarktassortimenten, tegen goede en eerlijke prijzen. We voorzien bovendien in schappenplannen voor nagenoeg alle assortimenten en als ondernemer heb je toegang tot meer dan 100 top leveranciers met dito condities. 

De financiële administratie kan je veel werk uit handen nemen, waardoor je veel tijd en geld bespaart en je meer aandacht aan je bedrijf kunt besteden. Het automatiseringspakket dat wij bieden omvat een breed scala aan opties. Zo worden alle automatiseringsbehoeften vervuld.

Bovendien beschikken we over een professionele buitendienst die de winkels
met grote regelmaat bezoekt om samen te overleggen over de winkel- en de bedrijfsvoering, zodat elke ondernemer niet alleen een fijne sparringpartner heeft, maar ook weloverwogen keuzes kan maken die kunnen bijdragen aan een winstgevende bouwmarkt.

Mocht je een geheel nieuwe bouwmarkt willen openen, dan staat onze projectleider volledig tot jouw beschikking. Van tekening tot opening!

Het team van KlusWijs (met haar hoofdkantoor in Apeldoorn) staat klaar om je te ondersteunen en jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Welke variant van onze bouwmarkt past het beste bij jou?KlusWijs Compact

De KlusWijs Compact kenmerkt zich als een kleinere bouwmarkt van ongeveer 500 m2 tot 800 m2. Deze bouwmarkt heeft een kleiner online en offline marketingplan dan een grotere bouwmarkt, waardoor de kosten dus ook in verhouding staan tot de omzet. In deze bouwmarkt worden bewuste keuzes gemaakt in het assortiment. Groot sanitair, hout- en bouwmaterialen zijn in deze winkel dan ook minder sterk of helemaal niet aanwezig.


KlusWijs Bouwmarkt

De KlusWijs Bouwmarkt is de variant waar de meeste winkels zich in bevinden. Het is een bouwmarkt van 800 m2 tot 4000 m2, met een volwaardig marketingplan zowel online als offline. Alle doe-het-zelf assortimenten zijn aanwezig en ook hier wordt het accent gelegd op hetgeen voor de lokale bouwmarkt het belangrijkste is.


KW Wonen

Een mogelijke toevoeging op de KlusWijs bouwmarkt is de KW Wonen formule, een mooi concept op het gebied van woninginrichting. Dit gaat een stap verder dan een standaard maatwerkplein in de KlusWijs bouwmarkt, zowel in assortiment als in bezetting. Hier wordt door stylisten een totaalpakket voor de woning op het gebied van gordijnen, behang, raamdecoratie, vloeren, kasten en woonaccessoires aangeboden.


Aspirant lid

Het aspirant lid opereert, in tegenstelling tot de formuleleden binnen KlusWijs, onder eigen naam. De eigen naam kan zowel op de gevel als ook in overige communicatie verrijkt worden met ‘Powered by KlusWijs’, waardoor het aspirant lid profiteert van de goede naam van KlusWijs in de markt.
Alle schappenplannen, alsook de automatisering daarvan zijn ook voor aspirant leden beschikbaar en tevens krijgen zij de mogelijkheid om de 'private label' producten zoals verf en kitten te verkopen. Hiermee biedt men een groter onderscheidend vermogen met een optimaal rendement. 

Tot slot

Communicatie is 'key' binnen KlusWijs. Onze organisatie wordt gekenmerkt door een professionele maar informele cultuur met korte lijntjes. Dit betekent dat we flexibel zijn en snel kunnen schakelen daar waar nodig.  

Alle ondernemers binnen KlusWijs maken daarnaast gebruik van een gezamenlijke communicatieplatform (binnen een app-omgeving), zodat dagelijks contact vanzelfsprekend is. Op dit platform is ook de KlusWijs academie te vinden. Een eigen academie die zorgt dat elke KlusWijs medewerker blijft leren en zich kan blijven ontwikkelen.  

Wil je graag ontdekken of KlusWijs bij jou past? Dan is het tijd voor een vrijblijvende kennismaking!

Neem daarvoor contact op met:

Gerben Schutte 
Telefoon: +31 (0)6 1396 8796
E-mail: g.schutte@kluswijs.nl