Naar boven

Wat is een straalregelaar?

Met een straalregelaar kan je gemakkelijk besparen op je waterverbruik.

Straalregelaars header

Wat doet een straalregelaar?

Een straalregelaar zorgt ervoor dat je minder water verbruikt. Een straalregelaar wordt gemonteerd aan de uitloop van een wastafel- of keukenkraan. Hierdoor ontstaat een soort schuimstraal. Deze schuimstraal wordt veroorzaakt doordat de straalregelaar lucht aanzuigt bij het open zetten van de kraan. Dit resulteert in een besparing op het waterverbruik.
Een straalregelaar wordt ook wel een mousseur of een perlator genoemd.  

Soorten straalregelaars

Er zijn twee typen straalregelaars en deze zijn beide verkrijgbaar bij KlusWijs.
  • De eerste is een straalregelaar waarbij lucht wordt toegevoegd. Dit wordt een lucht mousseur genoemd. Hierbij voegt de straalregelaar lucht toe aan het water waardoor er minder water uit de kraan komt.
  • De tweede is een kogel mousseur. Deze straalregelaars zijn, in tegenstelling met de lucht straalregelaars, beweeglijk en bestuurbaar.

Het installeren van een straalregelaar

1. Verwijderen

Het installeren van een straalregelaar is heel makkelijk. Het eerste wat je moet doen is het verwijderen, indien nodig, van de oude straalregelaar. Deze kan je gewoon losdraaien.

2. Schoonmaken

Deze stap wordt vaak overgeslagen maar het is zeer belangrijk dat je eerste even je kraan schoonmaakt met anti-kalk. Je vindt ons complete assortiment schoonmaakartikelen hier.

3. Installeren

De laatste stap is het vastdraaien van de nieuwe straalregelaar. Je draait je nieuwe straalregelaar tegen de klok in vast.


Straalregelaars bij KlusWijs

Bij KlusWijs kan je verschillende soorten straalregelaars kopen. In onze winkels worden straalregelaars van het merk Plieger verkocht. Je kunt bij ons terecht voor zowel straalregelaars met binnen - als met buitendraad. 
De gemiddelde straalregelaar kost tussen de 4 en 10 euro. 

Wil je weten waar jouw dichtstbijzijnde KlusWijs winkel zich bevindt? Kik dan op de button hieronder. 

Vind hier jouw winkel
  
Kranen repareren

Een straalregelaar vervangen is niet heel lastig. Een kraan vervangen wordt al iets lastiger, maar met ons stappenplan wordt ook het vervangen van jouw kraan kinderspel. Via de button hieronder vind je ons klusadvies voor het vervangen van jouw kraan.

Naar het klusadvies
 
 

Folder

Onze folder is uit! We hebben weer heel veel scherpe aanbiedingen. Je leest onze folder via de button hieronder.

Lees de folder

Sanitair assortiment

Bekijk ons complete sanitair assortiment via de button hieronder. Van kranen tot douches en van baden tot tegels.

Bekijk ons assortiment

Meer sanitair advies

Al het klusadvies wat jij nodig hebt op het gebied van sanitair vind je hier. Het aansluiten van radiator tot het betegelen van je muur.

Alle sanitair adviezen