Naar boven

Knikarmschermen

(11) (11 artikelen)

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een zonweringssysteem dat bestaat uit twee 'knikarmen'. Deze zijn aan de onderkant van het scherm/doek gemonteerd. Wanneer het scherm wordt uitgedraaid, draaien de knikarmen zich uit en ontstaat er een fijne schaduwplek onder het scherm.Waarom kiezen voor een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een veel gekozen zonweringssysteem. Het wordt vooral gebruikt in de tuin of op balkons van appartementen. Het is een systeem dat vaak gekozen wordt, omdat het een strakke uitstraling heeft, zowel wanneer het uitgevouwen is als wanneer het ingevouwen tegen de gevel zit. De knikarmschermen van Rainbow Collection staan bekend om de hoge kwaliteit.Een knikarmscherm kopen bij KlusWijs

Bij KlusWijs verkopen we knikarmschermen van het merk Rainbow Collection van het bedrijf Rainbowsol. Een merk dat bekend staat om de hoge kwaliteit. De vakmensen in onze KlusWijs winkels werken al jaren met zonweringssystemen van Rainbowsol. Met een eigen klussendienst zorgen wij ervoor dat je in onze winkels niet alleen voorzien wordt van vakkundig advies, maar dat wij ook de klus uit handen kunnen nemen. Het inmeten van een knikarmscherm en/of monteren doen wij graag voor je!Het doek vervangen

Hier wordt vaak niet snel aan gedacht, maar als je niet meer blij bent met je knikarmscherm, omdat het doek er vuil en verweerd uitziet, dan kun je er ook voor kiezen alleen het doek te vervangen. Type cassettes

Een cassette is het deel wat het doek beschermt tegen weersinvloeden wanneer het is opgerold en is van groot belang voor de duurzaamheid van je zonwering. Er zijn diverse soorten cassettes, variërend van volledig open tot volledig gesloten. Hieronder leggen we de verschillen uit.

Open systemen

Een open systeem geeft beperkte bescherming aan het doek. Als het knikarmscherm niet wordt gebruikt, heeft het alleen een afwateringslip aan de bovenzijde van de beschermkap waar het water door naar beneden geleid wordt. Aan de bovenzijde en aan de onderzijde is het knikarmscherm open.

Semi-cassette systeem

Dit is een cassette die half gesloten is als de zonwering opgerold is. De bovenkant en voorkant zijn dan afgesloten, waardoor regen en wind minder invloed heeft op de kwaliteit van uw doek. Echter kan er vanuit de onderkant en achterkant nog wel vuil en vocht op het doek komen. Daarom wordt een semi-cassette systeem ook wel een half gesloten systeem genoemd.

Gesloten cassette systeem

Een gesloten cassette systeem is volledig gesloten als de zonwering is opgerold. Alle kanten van het doek zijn dan beschermd tegen invloeden van buitenaf. Dit verlengt de levensduur van de zonnescherm.  Zonneschermen met gesloten cassette systemen zijn wel prijziger dan vergelijkbare varianten met semi cassettes en ogen ook wat groter.Elektrisch bedienbaar maken

Meestal kan dit. Het is enigszins afhankelijk van de kwaliteit van de gevel, want in de gevel of wand moet bedrading worden aangelegd. Voor het elektrisch bedienbaar maken werken we samen met Somfy. Kan KlusWijs mijn knikarmscherm monteren?

Ja! Wij staan graag voor je klaar om je advies te geven over welk type zonweringssysteem het beste past bij jouw woning en woonwensen, maar ook het inmeten en monteren van de zonwering doen wij graag voor je. 


 

Kom langs bij een KlusWijs bouwmarkt

Op zoek naar zonwering? Weet je al precies wat je wilt of juist nog helemaal niet? Wij helpen je graag met een vakkundig advies en/of het inmeten en monteren van de zonwering.

Dichtstbijzijnde vestiging