Naar boven

Verven

Ben jij iemand die snel de kwast pakt? Of zie je juist op tegen een verfklus? Zowel in onze winkels als hier op onze website geven wij je graag alle benodigde adviezen. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste je trap schilderen of wat is het stappenplan als je gaat lakken over metaal heen? Hoe werkt het als je je buitenmuur gaat verven of een beitsklusje hebt? We vertellen je ook wat de meest gestelde vragen zijn over verf en hoe je de meest voorkomende problemen bij het schilderen van je buitenboel voorkomt.

Liever persoonlijk advies? Kom gerust langs, we helpen je graag.

Dichtstbijzijnde vestiging
 

Meest voorkomende problemen bij buitenschilderwerk

De verf droogt te snel of juist te langzaam. Putjes, kratertjes of lekstrepen in het schilderwerk? Lees hier de meest voorkomende problemen en vooral hoe je ze voorkomt!

Zo voorkom je ze!

Voor elke verfklus het juiste stappenplan

Hout of metaal lakken, beitsen of je plafond of muur verven. Voor elke verfklus hebben wij een handig stappenplan opgesteld.

Bekijk ze hier

Verdunningen: waar gebruik je welke voor?

Waar gebruik je welk verdunningsmiddel voor en hoe is het product te gebruiken? Lees het klusadvies en kom meer te weten over terpentine, thinner, wasbenzine en ammoniak.

Lees hier meer

Watergedragen verf heeft twee grote voordelen. Het vergeelt minder snel dan verf op terpentine basis en de verf is geurarm. Lees in dit klusadvies alles over het verven met watergedragen verf.
 

De trap schilderen

Wil jij je houten trap schilderen? Lees ons klusadvies welke materialen je nodig hebt en hoe je deze klus het beste kunt aanpakken.

Klusadvies trap schilderen

Aan de slag met een spuitbus

Verven met behulp van een spuitbus is leuk én makkelijk! Wist je dat je ook een spuitbus kunt laten vullen met je eigen lak?

Lees hier meer

Hoe moet ik beitsen?

Hout heeft twee grote vijanden: droogte en vochtigheid. Teveel van één van beide tast het hout blijvend an. De regen trekt in het hout en kan daar gaan schimmelen. Als dit blijft zitten kan het hout gaan rotten. Lees ons klusadvies over het verschil tussen beits en verf/lak en hoe je het beste kan beitsen.

Lees hier meer
 

Buitenmuur verven

Waarin verschilt het verven van je buitenmuur met het verven van je binnenmuur? Hoeveel lagen verf moet je aanbrengen op een buitenmuur? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit klusadvies. 

Lees hier meer

Verven met watergedragen verf

Wat is watergedragen verf? Waar moet je op letten bij het verven met watergedragen verf? Onder andere deze vragen worden in dit klusadvies beantwoord.

Lees hier meer
Een verfklus zo makkelijk mogelijk maken? Gebruik dan het juiste schildersgereedschap. Ook in dit geval geldt; een goed begin is het halve werk. Een goede voorbereiding met het goede gereedschap geeft het mooiste resultaat! Lees hier alles over de verschillende schildersbenodigdheden.
9x de meest gestelde vragen over verf

Op een rij gezet; de meest gestelde vragen over verf! Benieuwd naar de antwoorden?

Lees ze hier