Naar boven

Buitendeuren

(0) (0 artikelen)

Waarom is een buitendeur zo belangrijk?

Een buitendeur is het visitekaartje van je huis en moet dus ook goed bij de buitenkant van je huis passen. Daarnaast moet een buitendeur ook tegen alle weersomstandigeheden bestand zijn. Een buitendeur is er ook om je veiligheid te garanderen en je te beschermen tegen ongewenst bezoek. Het is dus belangrijk om te kijken of de deur die jij kiest SKG gecertificeerd is. Mocht je nou een deur hebben gevonden die bij jouw stijl past maar die niet SKG gecertificeerd is, dan adviseren wij een van de volgende beveiligingsmaatregelen te treffen of het slot te vervangen. Hoe je een slot vervangt lees je hier.

Waar moet je op letten als je een buitendeur koopt?

Mocht jij een nieuwe buitendeur willen kopen, dan adviseren wij wel om op de volgende dingen te letten;
    • Het materiaal waarvan de deur is gemaakt, aangezien een buitendeur tegen alle weersomstandigheden bestand moet zijn wil je wel zeker weten dat het materiaal van jouw nieuwe buitendeur deze weersomstandigheden het hoofd kan bieden.
    • Certificeringen en keurmerken bij de deur, denk hierbij aan de eerder benoemde SKG certificering maar het kan ook een FSC of een KOMO keurmerk zijn.
    • Als je een deur koopt adviseren wij ook altijd om te kijken hoe goed de deur isoleert, vraag ook altijd of de deur een tochtvaldorpel heeft. Dit is een dorpel die je niet ziet maar die naar beneden zakt zodra je deur dicht doet. Hiermee verminderen je de tocht enorm en daarnaast verbeter je ook nog eens de geluidsisolatie.
    • Als de buitendeur die je gaat kopen een voordeur is, dan moet je bedenken of je een brievenbus in de deur wilt of een aparte brievenbus neemt.

Stel je deur samen