Naar boven

Ondervloeren

(5) (5 artikelen)
Ondervloeren zorgen voor een langere levensduur van vloeren, geluidsreductie en isolatie. Vooral bij "zwevende" vloeren zoals laminaatvloeren of hardhouten vloeren is het handig om een ondervloer te plaatsen.
Sorteren
Intra Alufoam ondervloer Favorieten Intra Alufoam ondervloer 24.99
Meer info
Toevoegen
Intra Ultra Silent ondervloer Favorieten Intra Ultra Silent ondervloer 37.99
Meer info
Toevoegen
Intra HD ondervloer Favorieten Intra HD ondervloer 49.99
Meer info
Toevoegen
Intra Silent Super Ondervloer Favorieten Intra Silent Super Ondervloer 37.99
Meer info
Toevoegen
Intra Silentwalk Rubber Ondervloer Favorieten Intra Silentwalk Rubber Ondervloer 5.33 /m2
Meer info
Toevoegen

Ondervloeren van KlusWijs

Heb jij al nagedacht over een goede ondervloer? Wanneer je kiest voor laminaat is de laag eronder heel belangrijk. Voor isolatie, tegen vocht, maar ook voor geluidsdemping. Helemaal wanneer je onderburen hebt, is het belangrijk geluidsoverlast te voorkomen. Wij adviseren om dan een goed geluiddempende ondervloer te gebruiken.


Waarom heb ik een ondervloer nodig?

Een ondervloer heeft een aantal zeer nuttige functies. Om te beginnen dempt een ondervloer geluid, dit is natuurlijk fijn voor jezelf maar jouw (onder)buren vinden dit ook prettig. De eerste reden is dus om de rust bij jezelf en tussen jou en je buren te behouden.

Ten tweede kunnen de meeste ondervloeren vocht tegenhouden. Zeker bij laminaat vloeren is dit fijn omdat deze vloeren uit zichzelf niet heel goed tegen vocht kunnen en anders bol gaan staan.

De derde reden om voor een ondervloer te kiezen is een financiele overweging. Omdat een ondervloer je huis beter isoleert kunnen je stookkosten een stukje omlaag. De laatste redne om voor een ondervloer te kiezen is omdat een ondervloer prettiger loopt. De ondervloer vangt een deel van de klap op als je op jouw vloer loopt en hierdoor loopt het net iets comfortabeler.


Ondervloer leggen

Het leggen van een ondervloer is geen lastige klus, maar je moet wel even weten waar je moet beginnen. Je leest het in ons advies voor het leggen van een ondervloer!

Klusadvies

Waar je op moet letten bij het kopen van een ondervloer

Als je van plan bent om een ondervloer aan te schaffen zijn er vier dingen waar je op moet letten bij de koop. De vier aspecten waar je op moet letten zijn: vochtdichtheid, geluidsdemping, isolatie voor de warmte en in wat voor een mate de ondervloer jouw vloer egaliseert.

Allereerst de vochtdichtheid. Dit is vooral zeer belangrijk als je laminaat gaat leggen. Een laminaatvloer is zeer gevoelig voor waterschade. Kies je juist voor een massief houten vloer dan is dit aspect bij het kiezen van jouw perfecte ondervloer juist weer een stuk minder belangrijk en kan je je beter op de andere drie aspecten focussen.

Het tweede aspect is de geluidsdemping. In welke mate een ondervloer geluidsdempend is hangt af van de dikte van de ondervloer en het materiaal waarvan het gemaakt is.

Naast de vochtdichtheid en de geluidsdemping kan je nog kijken naar de isolatie voor de warmte. Door te investeren in dit aspect van jouw ondervloer kan je besparen op jouw energierekening. Ga je een vloerverwarming aanleggen? Dan adviseren wij om niet te veel de nadruk te leggen op dit aspect van je ondervloer. Een vloerverwarming functioneert namelijk een stuk minder als je een warmteisolerende ondervloer erop legt.

Ten slotte kan je nog rekening houden met de mate waarin een ondervloer jouw vloer egaliseert. Als echt op zoek bent naar een vloer die goed egaliseert dan adviseren wij om te kiezen voor een Intra Silent Super ondervloer. Dit is binnen ons online assortiment de best egaliserende ondervloer.

Ondervloer Vochtdichtheid Geluidsdemping Warmteisolatie Egaliserend
Intra Zachtboard Ondervloer --  ++ 
Intra Alufoam Ondervloer 0  0 ++
Intra Silent Super Ondervloer ++ 
Intra Silentwalk Rubber Ondervloer ++
Intra Ultra Silent Ondervloer + ++  +

Nu nog laminaat..

Nu je jouw ondervloer hebt liggen is het wel nog tijd voor een laminaatvloer die je erover heen legt. Alleen een ondervloer zelf oogt niet al te best in jouw kamer en daarom hebben wij een mooie selectie laminaat voor je samengesteld. Je ziet ons complete assortiment laminaatvloeren via de onderstaande button!

Bekijk het assortiment

Vind een winkel

Wil je graag meer weten over ondervloeren of wil je liever je bestelling meteen meenemen? Kom dan langs in een van onze bouwmarkten.

Vind een winkel

Alle vloeren

Wil jij toch nog even verder kijken naar andere vloeren? Dat kan! Bij KlusWijs bieden wij een ruim assortiment vloeren aan.

Complete assortiment

Folder vol aanbiedingen

Elke twee weken brengen wij weer een folder vol scherpe aanbiedingen uit! Je kan onze folder bekijken via de onderstaande button.

Lees de folder