Naar boven

PVC vloeren

(4) (4 artikelen)
Heb je behoefte aan een nieuwe vloer, maar weet je nog niet goed of je gaat voor bijvoorbeeld PVC, hout of laminaat? Wij geven hieronder een overzicht van de eigenschappen van een PVC vloer, de verschillende soorten en de kosten.
Sorteren
Intra Rigid Clic PVC 2074-7 Favorieten Intra Rigid Clic PVC 2074-7 39.99 /m2
Meer info
Toevoegen
Intra Rigid Clic PVC 457-7 Favorieten Intra Rigid Clic PVC 457-7 39.99 /m2
Meer info
Toevoegen
Intra Rigid Clic PVC 1547-3 Favorieten Intra Rigid Clic PVC 1547-3 39.99 /m2
Meer info
Toevoegen
Intra Rigid Clic PVC 1481-6 Favorieten Intra Rigid Clic PVC 1481-6 39.99 /m2
Meer info
Toevoegen
 

Eigenschappen van een PVC vloer

PVC vloeren zijn volledig gemaakt van vinyl, maar bestaan toch uit planken met of zonder V-groef. PVC vloeren hebben daarom een aantal onderscheidende eigenschappen:

  • Vochtbestendig (zelfs in de badkamer te gebruiken)
  • Authentieke uitstraling (vergelijkbaar met laminaat)
  • Voelt warm aan
  • Geschikt voor vloerverwarming
  • Geluidsdempend
  • Geschikt voor zware belasting
Klik PVC

Klik PVC-vloeren zijn dikker dan Plak PVC-vloeren. Dit maakt het mogelijk een klikrand aan elke plank te bevestigen. De vloer is daardoor relatief makkelijk zelf te leggen. Onder klik PVC-vloeren dient altijd een ondervloer gelegd te worden. De vloer is nog wel geschikt voor vloerverwarming, maar heeft een iets lager rendement dan plak PVC-vloeren.

Plak PVC

Plak PVC vloeren worden direct op de ondergrond aangebracht. De vloer dient dan ook perfect egaal te zijn. KlusWijs adviseert dit altijd door een professional uit te laten voeren, omdat kleine hobbeltjes worden uitvergroot in de opliggende vloer, waardoor deze plaatselijk veel harder slijt. De planken zijn zeer dun, en laten daarom de meeste warmte door bij vloerverwarming.

Kosten PVC vloer

De prijzen van PVC-vloeren lopen sterk uiteen. Er is echter altijd een duidelijk verschil tussen plak en klik vloeren. Klik PVC is per vierkante meter duurder, mede omdat daar een ondervloer voor nodig is. Hier kun je echter makkelijk geld op besparen door de vloer zelf te leggen. Plak PVC is goedkoper, heeft geen ondervloer nodig, maar is lastig te leggen. Alles bij elkaar opgeteld komt de prijs per vierkante meter voor plak of klik vaak overeen. Het is dus een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Interesse in een PVC-vloer? KlusWijs biedt diverse varianten aan. We helpen je graag verder in één van onze winkels.

Leginstructie video PVC vloer

Een PVC vloer leggen doe je zo! In onderstaande video wordt uitgelegd hoe je een Flexxfloor click basic PVC vloer legt.