Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Tape

SAM TAPE+FOLIE 33MX55CM SAM TAPE+FOLIE 33MX55CM 11.25
Meer info
Toevoegen
Plieger gastectape 12 meter Plieger gastectape 12 meter 2.75
Meer info
Toevoegen
SAM Gold tape 25mmX50m SAM Gold tape 25mmX50m 6.25
Meer info
Toevoegen
SAM Gold tape 38mmX50m SAM Gold tape 38mmX50m 8.95
Meer info
Toevoegen
Rol Anti Slip Tape 50mmx3Mtr semi transparant Rol Anti Slip Tape 50mmx3Mtr semi transparant 11.75
Meer info
Toevoegen
Plieger gastec afdichtingstape rol 12m Plieger gastec afdichtingstape rol 12m 2.75 4.75
Meer info
Toevoegen
Rol Anti Slip Tape 50mmx3Mtr Zwart/Geel Rol Anti Slip Tape 50mmx3Mtr Zwart/Geel 11.75
Meer info
Toevoegen
Rol Anti Slip Tape 50mmx3Mtr Zwart Rol Anti Slip Tape 50mmx3Mtr Zwart 11.75
Meer info
Toevoegen
Plieger gastectape 12m Plieger gastectape 12m 2.75 2.40
Meer info
Toevoegen

Kies de juiste tape

De juiste tape kiezen klinkt eenvoudiger dan het is. Bedenk daarom eerst waarvoor u de tape gaat gebruiken en hoe lang de tape moet blijven zitten. Let op: wanneer u de tape weer wilt verwijderen na verloop van tijd, kies dan altijd voor een verwijderbare kwaliteit.

Het assortiment tapes is erg uitgebreid, een kleine selectie:
  • Afplaktapes voor kort (in UV licht na 1 dag lijmresten nalatend) en langdurig afdekken (schoon verwijderbaar tot wel 6 maanden).
  • Bevestigingstapes in permanente kwaliteit voor binnen en buiten, verwijderbare kwaliteit en spiegel (zuurvrije) kwaliteit.
  • Tapijttapes gewoon en tapetapes professioneel (met linnen versterkt).
  • Klussentapes voor algemeen gebruik (let op: alleen voor permanent gebruik).
  • Verpakkingstapes.
  • Speciale tapes zoals antisliptape, aluminiumtape, noodreparatietape, etc.

Tips voor een optimaal resultaat

Voorbereiding
Voor een optimaal resultaat moet vrijwel iedere tape op een schone, vetvrije en droge ondergrond geplakt worden. Het beste kunt u aceton gebruiken om de ondergrond voor te bereiden. Let op, sommige ondergronden kunnen niet tegen aceton, check dit eerst. Zorg dat de aceton vervlogen is voordat u de tape opplakt.

Toepassen
Raak het lijmoppervlak zo min mogelijk met de vingers aan. De lijm op een rol tape heeft net als bij lijm uit een fles een bepaalde uithardingstijd. Afhankelijk van het type tape duurt het verkrijgen van de optimale hechting 1 seconde tot 24 uur. Tip afplakband: Verwijder de afplakband altijd door het van de verfrand weg te trekken. Verwijder afplakband pas nadat de verf licht gedroogd is, maar wel voordat de verf volledig uitgehard is.

Plakband verwijderen
Verwijder plakband altijd door het in een hoek van 45° van de ondergrond af te trekken. Tip afplakband: Met een 0,05 euromuntje verwijdert u plakband heel makkelijk van de ramen. Maak het raam nat met water, leg de munt plat op de plek, daarna met het muntstuk in draaiende beweging over het plakband en het laat heel makkelijk los.

Lijmresten verwijderen
Om eventuele lijmresten te verwijderen gebruikt u stickerverwijderaar. U kunt in veel gevallen ook aceton gebuiken. Let er dan wel op dat aceton sommige materialen permanent kan beschadigen.

Hoe vind ik het begin van een rol plakband?
Het begin van een rol plakband vinden kan soms lastig zijn, zeker als het plakband scheurt. Om dit te vermijden kunt u het beste een dispenser gebruiken. Dan ligt het begin van de rol altijd op het mes, klaar voor gebruik. Voor losse rollen tape zonder afrollers, kunt u altijd het begin van de rol even omvouwen en de kleefzijden aan elkaar kleven. Zo blijft het einde van de rol zichtbaar en kunt u dit eenvoudig pakken.

Bewaren
Bewaar plakband op een koele, droge plaats en buiten direct zonlicht.