Naar boven

Schimmel-, vocht- en weerplekken reinigen

Vaak in siliconenvoegen tussen badkuip en tegelwand, in de douchebak en in het stucwerk zie je lelijke, zwarte schimmel-, vocht- of weerplekken voorkomen. Wat kun je dan het beste doen?

Wat zijn schimmel-, vocht- of weerplekken?

Schimmel-, vocht- of weerplekken zijn een teveel aan vocht. Schimmels ontwikkelen zich namelijk alleen op vochtige plekken. Voordat we vertellen wat je allemaal kan doen om je huidige schimmel in huis te verwijderen geven we allereerst wat tips om voortaan te voorkomen dat je schimmels in je huis ontwikkelt.


Vocht in je huis voorkomen

Om ervoor te zorgen dat je minder schimmel in je huis ontwikkelt is het belangrijk dat je jouw huis beter ventileert. In ons klusadvies lees je waar je op moet letten bij het ventileren van je huis. Via de button hieronder kom je bij het klusadvies terecht.

Naar het klusadvies
 
Heb je last van opstijgend of doorslaand vocht? Dit is vrij moeilijk om zelf te voorkomen, kom langs in een van onze winkels en wij nemen de klus voor je uit handen.
 

Producten voor het reinigen van schimmel

Er zijn heel veel producten op de markt voor het reinigen van schimmel-, vocht- en weerplekken. Het populairste merk is HG. HG heeft een speciale vocht-, schimmel- en weerplekkenreingier waarmee je in een handomdraai alle vieze plekken van je muur, plafond of vloer afveegt. Je kan ons complete assortiment HG producten vinden via de onderstaande button.

Het HG assortiment 
 


Schoonmaken van schimmel-, vocht- en weerplekken

Spray de ondergrond vanaf 3 tot 5 cm in met HG schimmel-, vocht- en weerplekkenreiniger. Bij sterk vervuilde oppervlakken de behandeling na 10 minuten herhalen. Het middel 30 minuten laten inwerken en daarna schoonmaken met water en met een spons.

Let op! In alle schimmelreinigers wordt gebruik gemaakt van biociden. Gebruik deze veilig. Draag altijd handschoenen bij het gebruik van schimmelreinigers. Je vindt deze handschoenen hier.