Over ons

KlusWijs is onderdeel van de KW groep


KlusWijs; de jongste doe-het-zelf keten van Nederland!

“De helden van de doe-het-zelf”

Op 1 januari 2011 ging KlusWijs Bouwmarkten écht van start met toentertijd 11 vestigingen. We noemen ze wel “de helden van de doe-het-zelf”. Deze zelfstandige ondernemers stapten in een volledig nieuw avontuur met een nieuwe franchisegever. Het uitgangspunt: hoge kwaliteit voor een scherpe prijs in combinatie met een enorme dosis kennis, informatie en service. Daarnaast het bieden van een zeer toegankelijke, overzichtelijke en onderscheidende winkel. In april 2012 werd de eerste winkel met alle nieuwe uitgangspunten opgeleverd. Wijhe had de primeur. Snel volgden ook de andere winkels en groeide de organisatie. De interesse bij zelfstandige ondernemers (vaak toen nog onder een andere formule vlag) kwam vanuit alle hoeken. Om juist ook de KlusWijs formule in kleinere gebieden en/of woonwijken te exploiteren is de KlusWijs Compact variant bedacht. In 2014 opende de eerste KlusWijs Compact haar deuren. In datzelfde jaar zag ook juist de allergrootste variant het levenslicht. KlusWijs Extra in Schoonhoven. Een winkel van ruim 3.000 m2 vol beleving! Met name het succes van de woonafdeling in Schoonhoven heeft in 2015 de 4e formule variant opgeleverd. Een winkel met alles wat je maar kunt bedenken voor het verbeteren en verfraaien van je woning! Denk hierbij aan een zeer breed en diep assortiment raamdecoratie, vloeren, behang, gordijnen, maar ook meubels en woonaccessoires. Je leest er alles over op de website van deze nieuwste formulevariant: KW Wonen

Onze zelfstandige ondernemers (franchisenemers) hebben vaak een zeer lange historie met hun vestiging en een trouwe band met hun consumenten. Doordat zij alle vakkennis in huis hebben, kun je met al je vragen bij hun terecht. Met de inrichting van de winkel onderscheiden wij ons doordat we hebben gekeken naar hoe jij als bezoeker het liefst door de winkel loopt. Een onderscheidende winkel waarbij goed gekeken is naar het zoveel mogelijk samenbrengen van diverse producten die je voor een klus nodig hebt. Geen lange hoge onoverzichtelijke gangpaden, maar een zeer overzichtelijke winkel, waarbij je vaak in één oogopslag al kunt zien waar je de afdeling vindt van jouw keuze. En wat je ook wilt gaan doen, altijd kun je rekenen op een eerlijk advies!

Momenteel kent KlusWijs een hoofdkantoor te Apeldoorn en 33 winkels verspreid over het land. Winkels die allemaal worden gedreven door zelfstandige ondernemers met passie. De ondernemer en zijn team maken daadwerkelijk het verschil. Niet alleen een winkel waar je even gaat halen wat je nodig hebt, maar zeker ook waar je terecht kunt voor al je klusvragen, interieurstylingvragen of als je een klus uit handen wilt geven, want zonder problemen voeren wij de klus graag vakkundig voor je uit, met onze eigen mensen. Alles dus in één vertrouwde hand!

Ons credo: jouw persoonlijke bouwmarkt!
De vakkennis van onze zelfstandige ondernemers en hun teams wordt maandelijks ververst. Zo is iedereen binnen KlusWijs op de hoogte van de nieuwste producten en ontwikkelingen en kunnen wij je altijd voorzien van een goed en eerlijk advies. Deze kennis en juist ook de vaak zeer lange historie van de KlusWijs ondernemer geeft vertrouwen. En dat is belangrijk als je onze adviezen opvolgt of de klus volledig door ons laat uitvoeren. Uiteraard wil je voor dit alles ook niet meer betalen dan elders. Daarom staan wij achter onze belofte: Vakkundig, Vertrouwd, Voordelig!

Kom langs in één van onze winkels en overtuig jezelf! Graag tot snel! 

KlusWijs B.V.

Hans Hortensius
Algemeen directeur franchisegever