Ruilen en retourneren van je online aankoop

Wanneer mag ik een artikel ruilen of retourneren?

Retourneren of ruilen kan alleen als het product compleet is, niet gebruikt en in de originele (niet beschadigde) verpakking zit. Maatwerkartikelen kunnen niet worden geretourneerd. Je wordt terugbetaald via hetzelfde betaalmiddel als waarmee je betaald hebt.  

Binnen hoeveel dagen mag ik mijn aankoop ruilen of retourneren?

Je kunt je online aankopen binnen 14 dagen retourneren. Mocht je meerdere artikelen hebben besteld, gaat deze termijn in vanaf het moment dat het laatste artikel bij je is bezorgd.

Hoe ruil of retourneer ik mijn Intersteel aankoop?

Wil je een Intersteel aankoop retourneren? Deze retourprocedure loopt net iets anders dan bij overige online aankopen. Klik hier en lees hoe jij je Intersteel aankoop moet retourneren!

Hoe ruil of retourneer ik mijn online aankoop?

Er zijn meerdere mogelijkheden om artikelen te ruilen of te retourneren:

1. Terugbrengen in de winkel. Je kunt het product retourneren in de KlusWijs bouwmarkt die je order heeft uitgeleverd. Je hebt een e-mail van ons ontvangen waarin staat welke KlusWijs bouwmarkt je order heeft bezorgd. Je brengt het artikel, in originele, onbeschadigde verpakking inclusief de bijgeleverde pakbon, terug naar de leverende KlusWijs bouwmarkt. Bij een retournering ontvang je het aankoopbedrag binnen 3 werkdagen terug op je rekening via onze centrale klantenservice. Een product ruilen kan ook. Je betaalt dan het nieuwe product in de winkel en krijgt het aankoopbedrag van je online aankoop retour via onze centrale klantenservice. Er worden geen retourkosten gerekend. Helaas is het niet mogelijk om het product te retourneren in een andere KlusWijs bouwmarkt dan die de order heeft uitgeleverd. 

2. Retourneren middels post. Je retourneert het artikel middels DHL. Bij je bestelling zit een retourlabel. Afhankelijk van of de winkel jouw bestelling persoonlijk bij jou heeft afgeleverd op per DHL naar je verstuurd heeft, zijn er twee mogelijke retourlabels. Indien de winkel je order persoonlijk heeft bezorgd, zit er een retourlabel met hun contactinformatie bij je pakket. Wij verzoeken je contact op te nemen met de winkel, zodat zij je een DHL retourlabel kunnen sturen. Indien je order per DHL verstuurd is, tref je in je pakket een DHL retourlabel aan. Je kunt met het retourlabel van DHL je pakket aanbieden bij elk DHL punt. De retourkosten zijn voor eigen rekening en bedragen €8,95. Je betaalt die €8,95 niet direct aan DHL. Wij verrekenen dit bedrag met het bedrag dat we terugbetalen. 

3. Retourneren middels bezorgdienst. Wil je een product retourneren dat je niet zelf kan verzenden en is bezorgd door een bezorgdienst tijdens een eerder gemaakte bezorgafspraak? Dan moet het product ook weer opgehaald worden door een bezorgdienst. Hierbij worden retourkosten in rekening gebracht die gelijk zijn aan de bezorgkosten. Neem voor het retour zenden contact op met onze klantenservice. Wanneer je de volledige bestelling retourneert ontvang je de bezorgkosten retour. Let op! Ook in dit geval worden retourkosten in rekening gebracht. Eerder gemaakte bezorgkosten worden verrekend met de retourkosten.

Mijn product is beschadigd aangekomen. Wat nu?

Je bent zelf aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Is het product beschadigd aangekomen, dan krijg je uiteraard een nieuw product. Neem contact op met de bouwmarkt die jouw order geleverd heeft. Je hebt een e-mail van ons ontvangen waarin staat welke KlusWijs bouwmarkt je order heeft bezorgd. Het beschadigde product kun je retoursturen per DHL (zie het punt hierboven). De retourkosten zijn in dit geval uiterard voor rekening van KlusWijs. Of je kunt het terugbrengen in de bouwmarkt die je product geleverd heeft.

Wanneer krijg ik het aankoopbedrag terug?

Binnen 3 werkdagen via hetzelfde betaalmiddel als waarmee je betaald hebt.

Contactinformatie

Heb je vragen over je levering, orderstatus, retouren of overige informatie? Neem contact op met de leverende bouwmarkt. 

Online winkelen