Naar boven

Luchtbevochtigers en -ontvochtigers

Luchtbevochtigers, luchtontvochtigers en luchtreinigers

Een optimaal klimaat in huis kenmerkt zich door een aangename temperatuur, de juiste luchtvochtigheid en een zuivere lucht. Dit in combinatie met een aangename geur, circulatie en zuurstofgehalte.

Het productgamma van KlusWijs omvat producten voor het verwarmen, koelen, ontvochtigen, bevochtigen en het reinigen van lucht. Op deze pagina lees je meer over onze luchtontvochtigers, luchtbevochtigers en luchtreinigers. 

Klimaatbeheersing soorten 4

Luchtontvochtigers

Wanneer er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid merk je dat snel in huis. Vochtplekken op de muur, een muffe lucht in huis, condens op de ruiten. Luchtonvochtigers helpen om het vochtprobleem grondig aan te pakken. De luchtontvochtigers onttrekken dagelijks vele liters vocht aan de lucht door het vocht in het apparaat te condenseren. 

Relatieve luchtvochtigheid is de verhouding vocht in de lucht. Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid eenvoudig meten. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 46 en 60%.

 
Klimaatbeheersing soorten 5

Luchtbevochtigers

Een goed binnenklimaat is van groot belang bij het tegengaan van veelvoorkomende problemen in huis. Een bevochtiger kan ingezet worden om de algehele luchtkwaliteit te verbeteren. Lucht kan enorm uitdrogen door de werking van een centrale verwarming, een kachel of vloerverwarming. Een te lage luchtvochtigheid kan ook een negatieve invloed hebben op de leefomgeving, de gezondheid en het interieur. Denk aan meubels, muziekinstrumenten en kunstwerken. Problemen die relatief gemakkelijk verholpen worden met een bevochtiger.

De bevochtigers worden veel gebruikt in woonkamers, bergingen, hobbyruimtes en kelders. Alle bevochtigers zijn eenvoudig te bedienen te verplaatsen, zodat je ze kunt inzetten waar dit nodig is. Zo creëer je eenvoudig een hygiënisch en een gezond klimaat in huis.

Goed ventileren is belangrijk!


Natuurlijk is het goed om je woning vaak te laten luchten; ramen en deuren openzetten en frisse lucht naar binnen te laten. Maar realiseer je je wel dat elke dag de lucht in je woning door koken, douchen, stoken en dergelijke wordt vervuild? Hierdoor kun je een ongezonde leefomgeving in je eigen huis creëren. Dit kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Met een goed ventilatiesysteem kun je dit voorkomen en voor een gezonde lucht in je huis zorgen. Lees hier hoe je jouw huis kunt ventileren.
Klimaatbeheersing soorten 6

Luchtreinigers

In deze luchtreinigers zit het HEPA filter. Een filter dat tot 99,97% van de kleine deeltjes, zoals pollen, schimmels en bacteriën opneemt. Het luchtfilter en het actief koolfilter verwijderen achtereenvolgens grove deeltjes en nare luchtjes. Luchtvitaminen in de vorm van ionen worden aan de lucht toegevoegd voor een vitaliserend effect.