Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Privacy policy

Privacy Statement

Deze privacy statement heeft betrekking op onze formules KlusWijs en KW Wonen. Wij leven de regels van onze privacy statement na op zowel ons hoofdkantoor gevestigd aan Prins Hendrikplein 1 te Apeldoorn, als ook in al onze winkels. Indien je na het lezen van onderstaande privacy statement nog vragen hebt over de bescherming van je privacy, kun je contact opnemen met ons hoofdkantoor op telefoonnummer 055-7506600 of per e-mail info@kluswijs.nl.

Bij KlusWijs en KW Wonen doen we er alles aan om van je huis een thuis te maken. Hierbij helpen wij je graag op alle mogelijke manieren. Om dat zo goed mogelijk te doen, hebben wij soms informatie van je nodig. Hieronder kun je lezen hoe wij je privacy beschermen. Wij praten in ons privacy statement altijd over KlusWijs en KW Wonen, omdat er meerdere winkels zijn die een combinatie zijn van zowel een KlusWijs als een KW Wonen winkel.

Camera’s

Onze winkels zijn voorzien van camera’s. Dat is van belang voor jouw veiligheid, maar ook voor die van onze collega’s en producten. De camerabeelden worden na vier weken verwijderd, tenzij er goede redenen zijn om de beelden langer te bewaren, bijvoorbeeld voor een politieonderzoek.

 

Gebruik maken van wifi netwerk

In een aantal van onze winkels en op ons hoofdkantoor kun je gratis gebruikmaken van wifi. Zodra je bent ingelogd op ons wifinetwerk, worden er automatisch gegevens verzameld zoals het identificatienummer van jouw apparaat. Deze gegevens worden na een jaar verwijderd en zullen alleen worden gebruikt om misbruik te voorkomen. Indien er illegale zaken plaatsvinden vanuit ons wifinetwerk, dan kunnen wij de toegang van het apparaat blokkeren op ons wifinetwerk.

 

Aankoop in de winkel

Aankoop bij de kassa
Wanneer je tijdens je winkelbezoek bij KlusWijs of KW Wonen een product aanschaft, dan worden je transactiegegevens geregistreerd om de betaling in orde te kunnen maken. We zijn het belastingtechnisch verplicht om details van iedere aankoop zeven jaar te bewaren.

Wanneer bij de kassa ook je KlusPas wordt gescand, koppelen we je transactiegegevens aan je KlusPas account.

Diensten aanschaffen
Bij KlusWijs en KW Wonen is het mogelijk dat wij je helpen bij je klus of iets bij je thuisbezorgen. We kunnen bijvoorbeeld je maatwerkkast voor je in elkaar zetten, je raamdecoratie inmeten of je gekochte product bij je thuisbezorgen.

Als je een dienst aanschaft, hebben wij een aantal gegevens van je nodig. Zo hebben we je adresgegevens nodig, zodat we bij je langs kunnen komen om de dienst te leveren en je e-mailadres en telefoonnummer om je op de hoogte te houden van de planning.

Deze gegevens delen we waar nodig met externe partijen, omdat zij voor ons de dienst uitvoeren. Zo heeft de transportservice bijvoorbeeld je naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres nodig om de producten bij je af te kunnen leveren. Deze externe dienstverleners mogen je gegevens alleen gebruiken om de desbetreffende dienst uit te voeren. Ze mogen jouw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

De gegevens over je aankoop bewaren we ook om eventuele vragen of klachten over de dienst te kunnen beantwoorden. We zijn het belastingtechnisch verplicht om details van iedere aankoop zeven jaar te bewaren.

Wanneer je gebruik maakt van je KlusPas, koppelen we je aankoopgegevens aan je KlusPas account.

Kluswijs.nl en Kwwonen.nl

Op onze websites wordt gebruik gemaakt van cookies. Cookies brengen de veiligheid van je computer niet in gevaar. We maken gebruik van twee verschillende soorten cookies:

1. Functionele cookies
Deze noodzakelijke cookies zijn nodig voor een goede werking van de website. Voor het plaatsen van functionele cookies hoeft geen toestemming te worden gevraagd, zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

2. Analytische cookies
Deze statistische cookies gebruiken we om te analyseren hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld hoe vaak onze website wordt bezocht, op welke pagina je op onze website aankomt, op welke pagina’s het meest wordt geklikt.

3. Tracking cookies
Dit zijn cookies die jouw surfgedrag op onze website kunnen volgen. Op die manier kunnen wij en adverteerders aan de hand van jouw surfgedrag gepersonaliseerde online advertenties en op maat gemaakte content tonen. Voor het plaatsen van deze cookies vragen wij jouw toestemming in onze cookiebar.

In Google Analytics is het gegevensbehoud ingesteld op “niet automatisch verwijderen”. Wij doen dit zodat we met deze data onze websites nog beter kunnen maken voor jou als bezoeker. De persoonsgegevens worden dan dus niet na een bepaalde periode automatisch verwijderd.

De gegevens zijn echter wel geanonimiseerd, door het laatste octet van het IP-adres te maskeren. De gegevens binnen Google Analytics worden niet met anderen gedeeld. Wij maken geen gebruik van andere Google- diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Je kan cookies altijd zelf uitzetten of ze van je apparaat verwijderen.

Online aankopen

Op Kluswijs.nl kun je onze producten ook online kopen. Voor het afleveren van de gekochte producten vragen wij je adresgegevens. We vragen ook je e-mailadres en telefoonnummer om je van deze levering op de hoogte te houden.

Bij online aankopen worden je persoonsgegevens geregistreerd om de betaling in orde te kunnen maken. Deze details worden zeven jaar bewaard conform de belastingtechnische regels.

Bij betalingen met creditcard kunnen we een fraude check doen, afhankelijk van het bedrag van de bestelling. We gaan dan na of de creditcard (mogelijk) wordt gebruikt voor frauduleuze handelingen. Dit doen we op basis van onder meer het land van uitgifte van de creditcard en postcode. Deze gegevens worden 90 dagen bewaard.

Deze gegevens delen we waar nodig met externe partijen, omdat zij voor ons de dienst uitvoeren. Zo heeft de transportservice bijvoorbeeld je naam en adres nodig om de producten bij je af te kunnen leveren. Deze externe dienstverleners mogen je gegevens alleen gebruiken om de desbetreffende dienst uit te voeren. Ze mogen jouw gegevens dus niet zelfstandig gebruiken of doorgeven.

Indien je een inlog aanmaakt op onze website, worden je inloggegevens (e-mail adres en wachtwoord) gebruikt voor het beveiligen van je account. Deze inloggegevens kun je altijd wijzigen in jouw account. Wij koppelen online aankoopgegevens en de KlusPas aan het online profiel.

Contact opnemen met KlusWijs of KW Wonen

Wil je advies over de inrichting van je huis of hulp bij het inmeten voor bijvoorbeeld raamdecoratie of zonwering? Dan kun je online een afspraak maken of direct naar een van onze winkels e-mailen of bellen. Ook met een vraag of probleem kun je bij ons terecht. Wij registreren dan je naam, adres, postcode, telefoonnummer en e-mailadres, zodat we contact met je kunnen opnemen over de afspraak of de door jouw gestelde vraag.

We gebruiken je gegevens ook om je een bericht te sturen als we een leuk nieuwtje, inspiratie of  aanbieding voor je hebben. Hiervoor zullen we altijd eerst je toestemming vragen.

Ook verzamelen we je gegevens om te leren van onze klanten en jullie servicebehoeftes, zodat we je in de toekomst nog beter van dienst kunnen zijn.

We bewaren je gegevens een jaar.
 

KlusPas

Wanneer je in bezit bent van een KlusPas, kun je een leuk bedrag sparen. Je spaart namelijk op elke aankoop die je doet 5% tegoed (acties uitgesloten). Dit tegoed mag je na 20 transacties verzilveren.

Om in het bezit te komen van een KlusPas, hebben wij gegevens van je nodig. We vragen je om je naam, adres en woonplaats, e-mailadres en geboortedatum. Die gegevens hebben we nodig om je te kunnen registreren en de gespaarde punten toe te kennen. 

Bovendien kunnen we jou dan desgewenst op de hoogte stellen van jouw puntensaldo en daar eventuele wijzigingen in aanbrengen.

Bovendien kunnen wij jou, als KlusPas houder, hierdoor aanschrijven met gerichte aanbiedingen. Hiervoor zullen we je altijd eerst om toestemming vragen.

Zolang je KlusPas lid bent, zorgen wij ervoor dat je gegevens bewaard blijven. Zodra je je KlusPas niet (meer) actief gebruikt, wordt je profiel na vijf jaar verwijderd.

Nieuwsbrief

Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief van Kluswijs.nl of Kwwonen.nl. Dat vinden wij heel leuk, want dan kunnen wij je op de hoogte houden van nieuwe collecties, aanbiedingen en inspiratie. We registreren dan je naam en e-mailadres.

Om onze nieuwsbrief zo interessant mogelijk voor jou te maken, koppelen we ook je online aankoopgegevens en je online zoekgedrag op Kluswijs.nl of Kwwonen.nl aan je nieuwsbrief profiel. Dit profiel bewaren we totdat je je weer afmeldt voor de KlusWijs of KW Wonen nieuwsbrief.

Bij iedere nieuwsbrief die je ontvangt zit een mogelijkheid om je weer af te melden.
 

Social media

KlusWijs en KW Wonen maken gebruik van social media om je te inspireren, leuke aanbiedingen te doen en klusadviezen te geven. Je kunt ons volgen op Facebook, Instagram, YouTube, LinkedIn en Pinterest.

Aan het gebruik van social media zijn geen voorwaarden vanuit KlusWijs of KW Wonen verbonden. Je gaat akkoord met de voorwaarden van het social media platform. Hetzelfde geldt wanneer wij advertenties plaatsen op social media, dit gaat onder de voorwaarden van het desbetreffende social media platform.

Wanneer je contact met ons opneemt via een van onze social media platformen, dan bewaren we het bericht en je accountnaam, zodat we op je vraag of opmerking kunnen reageren. We bewaren deze gegevens een maand.

 
Wat zijn jouw rechten m.b.t. jouw persoonsgegevens?

Wanneer je een account bij ons hebt, kun je via je accountinstellingen of via een van onze winkels  je account sluiten. Indien jij je account(s) sluit, zullen we deze deactiveren en alle redelijke inspanningen leveren om informatie van gesloten accounts te verwijderen binnen 30 dagen na het sluiten van de account. We kunnen echter gearchiveerde kopieën van uw gegevens bewaren wanneer dit vereist is door de wet of voor legitieme zakelijke doeleinden (inclusief om fraude en spam aan te pakken). Houd er echter rekening mee dat, indien je via de sociale mediakanalen van KlusWijs of KW Wonen informatie met anderen hebt gedeeld, deze informatie zichtbaar kan blijven, zelfs nadat je de informatie uit je eigen account hebt verwijderd.

Je kunt op elk moment een kopie aanvragen van je persoonsgegevens die in ons systeem zijn opgeslagen. Je hebt het recht op inzage en correctie, bijvoorbeeld als deze onjuist of verouderd zijn en/of om ze te laten aanvullen als ze onvolledig zijn.

Ook heb je het recht om vergeten te worden. Wanneer je een verzoek indient om je gegevens te laten verwijderen, zullen wij alle gegevens die naar jou herleidbaar zijn verwijderen behalve de gegevens die wij op basis van de wet moeten bewaren. Je kunt een verzoek tot verwijdering indienen bij ons hoofdkantoor door een e-mail te sturen naar info@kluswijs.nl.

Tot slot heb je het recht van verzet, recht op overdraagbaarheid van gegevens en het recht op terugtrekken van toestemming om jouw gegevens te gebruiken. Indien je dit wenst, gelieve contact op te nemen met ons hoofdkantoor die je kan helpen met je verzoek middels e-mailadres info@kluswijs.nl. We brengen je hiervoor niets in rekening, maar moeten mogelijkerwijze nog wat vragen stellen om jouw identiteit te bevestigen voordat we je enige informatie verstrekken.

Je hebt het recht om een klacht in te dienen omtrent de omgang met jouw persoonsgegevens bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kan je ook wenden 
tot ons hoofdkantoor middels emailadres info@kluswijs.nl.