Naar boven

Besparen op je rekening

In een gemiddeld huishouden kan vaak veel winst behaald worden als het gaat om het besparen van energie en gas. Wij geven een aantal tips die je makkelijk zelf in de praktijk kunt brengen. Uiteraard kun je op onze webshop veel producten bestellen die jou helpen bij het besparen.
Isoleren

Isoleren

Het goed isoleren van je huis is erg belangrijk. Het geeft een groter wooncomfort en het bespaart je ook nog eens veel geld. Lees alles over isoleren.

Lees hier meer

Elektrisch verwarmen

Convectorkachels, heaters en ventilatorkachels. Er is zoveel keuze tussen verschillende bijverwarming. Maar waar moet je nou echt op letten als je een bijverwarming koopt? 

Lees hier meer

Warmte door interieur

In een gemiddeld huishouden kan vaak veel winst behaald worden als het gaat om het besparen van energie. Wij geven een aantal tips die je makkelijk zelf in de praktijk kunt brengen.

Lees hier meer

Minder energie verbruiken


Wat zijn de grootverbruikers?

We hebben de grootste energieverbuikers voor je op een rijtje gezet. 

Televisie
Hoewel het energieverbuik afhankelijk is van de grootte van je scherm, verbruikt de televisie altijd vrij veel stroom. Ook is er veel af te lezen aan het energielabel van de televisie. Bij gemiddeld verbruik gebruikt een 42-inch scherm met een A+ label bijvoorbeeld zo'n 75 kWh per jaar (15 euro), waar hetzelfde scherm met een E label al 305 kWh (70 euro) per jaar verbruikt.

Koelkast / vriezer
Maak je gebruik van een oude koelkast? Dan is het waarschijnlijk dat deze veel stroom verbruikt. Afhankelijk van hoe oud je koelkast is, kun je tot wel 100 euro per jaar besparen op je energiekosten! Tevens verbruiken Amerikaanse koelkasten veel energie (zo'n 500 kWh, wat gelijk staat aan 120 euro).

Airco
Airco's zijn vaak echte grootverbruikers. Het verbuik kan oplopen 650 kWh (155 euro) per jaar. Een goed alternatief is een ventilator. Een ventilator verlaagt de gevoelstemperatuur maar verbruikt maar een fractie van de stroom die een airconditioner verbruikt. 

Droger
Een droger gebruikt gemiddeld zo'n 235 kWh stroom per jaar (55 euro). Je kunt dus simpel besparen door wanneer mogelijk de was uit te hangen in plaats van deze in de droger te doen.

Verlichting
De verlichting in een gemiddeld huishouden kost ongeveer 500 kWh aan stroom (115 euro). Het kan daarom veel schelen hier bewust mee om te gaan. Eventueel kunt u er ook voor kiezen uw lampen te vervangen voor LED-lampen. LED-lampen kosten meer bij de aanschaf, maar kosten veel minder energie. Daarnaast gaan ze vele malen langer mee dan andere verlichting.


Sluipstroom

Veel apparaten die niet aan staan verbruiken toch energie. Door deze apparaten volledig van het stroomnet af te halen kun je daarom veel energie besparen. Aangezien je niet iedere keer de stekker uit het stopcontact wilt trekken zijn er een aantal slimme oplossingen beschikbaar:

Stand by killer
Met deze stand by killer kun je gemakkelijk je televisie volledig uitschakelen. Je zet de stand by killer tussen de stekker en het huidige stopcontact dat je voor de tv gebruikt. Als je nu de tv uitschakelt, zal deze vanzelf helemaal uitschakelen. Door de bijgeleverde sensor gaat de TV ook automatisch weer aan als je gebruikmaakt van de afstandsbediening.

Stand by killer stekkerdoos
Deze stekkerdoos zorgt er voor dat alle apparaten die op de verdeelstekker ingeplugd zijn in één keer kunnen worden uitgeschakeld. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je tv, reciever, stereo en bijvoorbeeld lampen allemaal op dit stopcontact aan te sluiten. Wanneer je dan bijvoorbeeld naar bed gaat, kun je door middel van de handige voetknop simpel alles tegelijk écht uitzetten.