Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Multimedia

Vind bij ons alle soorten draden en kabels die je nodig kan hebben voor je audio, video, pc en telefoon.

QL utp kabel cat6 QL utp kabel cat6 17.59
Meer info
Toevoegen
QL coax/utp kabel duo QL coax/utp kabel duo 42.99
Meer info
Toevoegen
QL coax kabel rg59 QL coax kabel rg59 13.49
Meer info
Toevoegen
QL utp kabel cat6 QL utp kabel cat6 47.99
Meer info
Toevoegen
QL coax kabel kk QL coax kabel kk 27.49
Meer info
Toevoegen
QL coax kabel 3c2v hf QL coax kabel 3c2v hf 18.59
Meer info
Toevoegen
QL utp kabel cat5e QL utp kabel cat5e 7.89
Meer info
Toevoegen
QL utp contdoos inbouw QL utp contdoos inbouw 13.49
Meer info
Toevoegen
QL utp connector 8p QL utp connector 8p 4.89
Meer info
Toevoegen
QL utp kabel cat6 QL utp kabel cat6 14.99
Meer info
Toevoegen
QL ftp kabel cat6 kpn QL ftp kabel cat6 kpn 32.99
Meer info
Toevoegen
Q-Link HDMI kabel high speed 1.8 m zwart Q-Link HDMI kabel high speed 1.8 m zwart 9.59
Meer info
Toevoegen
QL utp koppelstuk QL utp koppelstuk 4.89
Meer info
Toevoegen
QL utp connector QL utp connector 8.79
Meer info
Toevoegen
QL montagetang QL montagetang 16.99
Meer info
Toevoegen
QL utp 6 connector QL utp 6 connector 4.79
Meer info
Toevoegen
QL hdmi koppelstuk QL hdmi koppelstuk 9.99
Meer info
Toevoegen
QL utp kabel cat5e QL utp kabel cat5e 13.99
Meer info
Toevoegen
QL Netwerkswitch 5-p QL Netwerkswitch 5-p 31.89
Meer info
Toevoegen
Q-link telefoon aansluitsnoer rj45/rj11 5 m wit Q-link telefoon aansluitsnoer rj45/rj11 5 m wit 3.49
Meer info
Toevoegen
Q-link coax stekkerverloop binnendraads Q-link coax stekkerverloop binnendraads 6.19
Meer info
Toevoegen
QL ftp connect rj45 QL ftp connect rj45 6.69
Meer info
Toevoegen
QL utp connector 8p QL utp connector 8p 6.59
Meer info
Toevoegen
QL coax kabelstriptang QL coax kabelstriptang 17.59
Meer info
Toevoegen
QL ftp kabel cat6 QL ftp kabel cat6 34.99
Meer info
Toevoegen
QL utp kabel cat5e QL utp kabel cat5e 5.49
Meer info
Toevoegen
Q-link telefoon splitter rj45, 4-polig wit Q-link telefoon splitter rj45, 4-polig wit 7.89
Meer info
Toevoegen
QL 4x ftp conn rj45 QL 4x ftp conn rj45 6.69
Meer info
Toevoegen
QL ftp contactdoos inbouw QL ftp contactdoos inbouw 16.99
Meer info
Toevoegen
QL hdmi kabel hi speed QL hdmi kabel hi speed 14.29
Meer info
Toevoegen
QL tulp/stereo kabel QL tulp/stereo kabel 10.19
Meer info
Toevoegen
Q-link coax f-splitter 3-weg Q-link coax f-splitter 3-weg 9.29
Meer info
Toevoegen
Q-link coax splitter tv, 1 female - 2 male, kabelkeur 9 mm Q-link coax splitter tv, 1 female - 2 male, kabelkeur 9 mm 14.79
Meer info
Toevoegen
Q-link coax kabelverbinder Q-link coax kabelverbinder 6.19
Meer info
Toevoegen
QL coax kabel rg59 10m QL coax kabel rg59 10m 14.49
Meer info
Toevoegen
Tech signaalversterker Tech signaalversterker 75.99
Meer info
Toevoegen

Beeld-, video-, geluids-, data en gegevenskabels

Je vindt bij ons alle soorten kabels en draad die je nodig kunt hebben. Denk aan beeld- en videokabels, geluidskabels en data- en gegevens kabels.

Beeld- en videokabels

HDMI

Hoewel HDMI ook een geluidssignaal kan doorgeven wordt deze kabel voornamelijk gebruikt voor beeld. Het is de digitale versie van de scartkabel. HDMI (High Definition Multimedia Interface) geeft momenteel de beste digitale beeld- en geluidskwaliteit mogelijk. Afhankelijk van het type kan een HDMI kabel een maximaal een '4k' resolutie doorgeven.

Scart

De Scartkabel is eigenlijk de voorloper van de HDMI kabel. Het is een universele kabel voor verbinding van televisie en randapparatuur. Hij geeft zowel geluids- als beeldsignalen door. Waar vroeger op elke televisie een Scart-ingang zat worden Scartkabels momenteel steeds minder gebruikt.

Coax

De Coaxkabel geeft geluids- en beeldsignalen door. Hij wordt met name gebruikt voor het aansluiten van televisies op een analoog signaal dat 'uit de muur' komt (beter bekend als 'kabel'). Met de komst van glasvezel loopt het gebruik van de Coaxkabel terug, omdat de televisie bij glasvezel over een UTP-kabel wordt verzonden. Meer weten? Lees hier hoe je een Coaxkabel aansluit.

Composiet (tulp)

De composietkabel is een bekende aansluitkabel voor het overbrengen van een videosignaal. Hij wordt vaak gebruikt in combinatie met tulpstekkers waar ook stereo audio over verzonden wordt. Het is echter alleen de gele kabel die het composieten videosignaal verzendt.

Component (tulp)

De relatief onbekende componentkabel is een kabel die wordt gebruikt voor de aansluiting van videoapparatuur. Hij dient als een alternatief op bijvoorbeld composiet en biedt meerwaarde door beter beeld. Dit komt omdat de kabel de beeldinformatie uitzendt op dezelfde manier als deze wordt opgeslagen door een camera (in rood, groen en blauwe kleuren).

Geluidskabels


Jack
De meest bekende kabel voor het aansluiten van een geluidsapparaat is de gewone Jack plug. De Jack plug (ook wel klink of TRS-plug genoemd) is een aansluiting die wordt gebruikt bij onder andere koptelefoon, audio-uitgang van de computer en HiFi-installatie. Naast geluid ontvangen kan Jack ook geluid doorsturen naar een ander apparaat.

Mini-jack
De mini-jack heeft dezelfde eigenschappen als een gewone jack, maar dan in kleiner formaat. Hij wordt ook wel een 3,5 mm jack genoemd. Hoewel er nog andere maten zijn, is de 3,5 mm variant vaak te vinden op smartphones, mp3-spelers, laptops en andere draagbare apparaten.

Optische kabel/ Toslink
Een optische kabel (ook wel toslink-kabel genoemd) maakt een digitale geluidsverbinding tussen TV en randapparatuur. De kabel is ongevoelig voor storingen en biedt een bijzondere hoge geluidskwaliteit.

Tulp
De oudste en bekendste vorm van geluid overbrengen is via een tulpstekker. Een tulpstekker (RCA-cinch) is een stekker die wordt gebruikt voor de aansluiting van audio-apparatuur, maar wordt vaak gezien in combinatie met een (gele) composietstekker voor video. Poorten zijn vaak te vinden op telvisies en versterkers.

Data- en gegevenskabels

USBI

De Universal Server Bus is voor Computers de bekendste manier van data overdragen. Bijna elke computer of laptop beschikt over een poort, en tegenwoordig worden ook de meeste televisies er mee uitgerust. Er zijn verschillende varianten die de maximale overdrachtssnelheid van data via de kabel bepalen. Ook zijn er verschillende maten verkrijgbaar, welke hieronder beschreven worden.

USB-B

De USB-B kabel is in feite hetzelfde als de 'gewone' variant. Hij is vaak te vinden op grotere computers en printers. De andere vorm is vroeger uitgevonden om meer pinnetjes te kunnen plaatsen en zo een hogere snelheid te kunnen behalen. Inmiddels zijn deze snelheden ook haalbaar met moderne 'gewone' USB-kabels.

Mini-USB

De mini-USB is vaak te vinden met aan het andere eind een gewone USB-stekker of een stekker voor het stopcontact. Naast data wordt deze kabel vaak gebruikt om apparaten mee op te laden. Denk hierbij aan foto-toestellen, smartphones en andere draagbare apparaten.

Micro-USB

Micro-USB is eigenlijk de volgende stap in de ontwikkeling van USB na de Mini-USB. Dezelfde connector is in een nog kleiner jasje gestoken, waardoor de apparaten waar de kabel op aangesloten kan worden ook steeds dunner kunnen worden.

UTP

De UTP-kabel wordt gemakshalve vaak een internetkabel genoemd. Dit is ook het meestgebruikte doel van de kabel. De kabel kan worden gebruikt om in huis bijvoorbeeld het modem of een computer aan te sluiten op internet, maar het is ook mogelijk om een netwerk tussen computers te leggen door ze via UTP-kabels te verbinden.

Kabeleigenschappen in symbolen

Bij de aanschaf van kabels kun je de symbolen tegenkomen die bepaalde eigenschappen van de kabel aangeven. Deze symbolen worden hieronder uitgelegd.

Extra afgeschermd
Extra afgeschermde kabel geeft de beste weerstand tegen storingen van buitenaf.

Gold plated
Gold Plated (vergulde) geleiders voorkomen corrosie en verzekeren u van een optimale signaaltransfer.

Filter
Het filter reduceert ongewenste hoogfrequente storingen.

Mantel
Betere bescherming van de kabel.

Klusadviezen

Alle producten in huis gehaald voor je elektra-klus maar geen idee waar je moet beginnen? Met onze handige stappenplannen op het gebied van elektra wordt jouw klus een kinderspel. Vind onze klusadviezen hier.

Heb je het juiste product niet gevonden op deze pagina? Bekijk dan ook de rest van ons elektra-assortiment. Je vindt in dit assortiment onder andere: Batterijen, bellen & gongen, haspels & stekkerdozen, installatiemateriaal, schakelmateriaal en stopcontacten.