Naar boven

Het verven van je buitenmuur

Waarin verschilt het verven van je buitenmuur met het verven van je binnenmuur? Hoeveel lagen verf moet je aanbrengen op een buitenmuur? Deze en vele andere vragen worden beantwoord in dit klusadvies. 


Stap 1. Voorbereiding

Zorg er eerst voor dat je eventuele loszittende verf wegpoetst met een borstel. De tweede stap is het schoonspuiten van de muur met een hogedrukreiniger. Het is belangrijk om de muur goed te laten drogen en dat je kijkt naar de staat van de voegen. Zijn de voegen aan vervanging toe? Dan kan je met een voegspijker de voegen uitkrabben om ze vervolgens te vervangen. Oneffenheden en gaatjes zou je kunnen vullen met snelcement en een plamuurmes. Nu je dit hebt gedaan begint het echte werk en bedek je de grond met bouwfolie. Je kan helaas niet meteen beginnen met het schilderen van je buitenmuur, want onbehandelde bakstenen moeten eerst voorbehandeld worden met fixeermiddel. (Laat dit minimaal 12 uur drogen). Al het houtwerk kunnen wij aanraden om af te plakken met schilderstape.

 
Advies!
Het is belangrijk om aan je veiligheid te denken tijdens het klussen. Denk hierbij aan de aanschaf van een goede en veilige ladder. Ook kan je denken aan beschermende kleding. Kijk goed naar op wat voor ondergrond je de ladder plaatst. Bij een zachte ondergrond adviseren wij een plaat onder de ladder te plaatsen om te voorkomen dat je wegzakt.
 
Stap 2. Verven

Je begint met het schilderen van de randen met een kleinere ronde kwast. Daarna pak je een gevelroller voor de rest van de muur. Het is handig om een verfemmer met een verdeelrooster te gebruiken. Heb je verdere vragen over het verven van je buitenmuur? Dan kan je terecht bij de verfspecialisten in een van onze winkels.

Ga naar ons online verfassortiment