Naar boven

Spiced Honey - Flexa kleur van het jaar 2019

Flexa kleur van het jaar 2019

De kleurexperts van Flexa zijn er over uit, Spiced Honey wordt de kleur van 2019.

Elk jaar kiest een panel van kleurexperts van Flexa de nieuwste trendkleur voor het komende jaar. Afgelopen jaar was er door het panel gekozen voor de kleur Heartwood. Deze kleur moest een gevoel geven van bescherming, bescherming van de elementen specifiek. Dit jaar is er gekozen voor Spiced Honey, met deze kleur is het de bedoeling dat je het licht in huis haalt. Hierdoor voelt deze kleur wat warmer en eleganter aan. Net zoals elk jaar brengt Flexa vier paletten uit bij de kleur van het jaar, dit om je te inspireren en te laten zien hoeveel je kan doen met deze kleur.

Palette 1: the Think palette

 think palette

Bij de Think palet draait het om rust. Door Spiced Honey te combineren met donkere kleuren en nog een klein beetje lichte kleuren creëer je een chique, warm en vertrouwd gevoel. Probeer eens wat donkere grijstinten of misschien zelfs zwart te combineren met deze mooie kleur.

Think palette 2


Palette 2: the Dream palette

Dream palette

Bij de Dream zie je ook weer rust. Het verschil met het Think palet is dat in dit palet de kleuren iets frisser zijn waardoor de hele kamer lichter, frisser en vol energie aan voelen. Door deze combinatie leeft je kamer echt en wij zijn dan ook groot fan van deze combinatie.

Dream palette 2

Palette 3: the Love palette

Love palette

Bij de Love palet kijk je echt naar warmte en passie, de kleuren knallen van de muur af en je gebruikt de Spiced Honey voor de fijne accenten. Hier zie je ook goed hoe je eén kleur voor verschillende stijlen kunt gebruiken.

 Love palette 2

Palette 4: the Act palette

Act palette

Bij de Act palet komt je muur helemaal tot leven, door de felle en actieve kleuren wordt je helemaal volgepompt met energie. Dit is onze andere favoriet, vooral omdat ondanks dat Spiced Honey wordt gecombineerd met allemaal zeer felle kleuren je toch niet zo’n schreeuwend effect krijgt maar juist een kalm en tegelijkertijd energiek beeld.

Act palette 2