Naar boven

De 4 voordelen van inbouwkasten


Inbouwkasten zijn prachtig, maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van een inbouwkast?

Voordeel 1: Past goed in je interieur

Naast dat een inbouwkast perfect in je kamer past qua vorm, dit doet de kant-en-klare kast toch minder, kan je ook alles op het gebied van de afwerking van de kast zelf kiezen en het hierdoor matchen met je interieurstijl.Voordeel 2: Efficiënt ruimtegebruik

Een deel van je kamer is lager doordat je een schuin dak hebt. Of je hebt een kamer met een beetje vreemde hoek erin waar je eigenlijk geen gebruik van maakt. Dit zijn voorbeelden waar een inbouwkast je echt kan helpen met het efficiënter gebruiken van de ruimte in je huis.

Ook het interieur van de kast kan je zelf bepalen, zo weet je zeker dat je altijd genoeg plek hebt voor alle spullen.
Voordeel 3: Goede investering

Misschien herken je het wel, je kijkt op Funda en zodra je een huis ziet met een inbouwkast denk je: "Oh gaaf, ze hebben een inbouwkast". Dit maakt het zo'n goede investering, vrijwel iedereen vindt een inbouwkast mooi. Naast dat maak je ook van "dode ruimtes" in je huis efficiënt gebruik. Deze investering zal alleen maar meer waard worden als je investeert in een kast gemaakt van duurzame materialen zoals hout.

 
Voordeel 4: Flexibele prijs

Niks frusterender dan dat je de perfecte kast hebt gevonden maar de kast veel te duur is. Het voordeel van een inbouwkast is dat je op dit moment gewoon een bepaald aspect van de kast weg kan laten of kan vervangen door een goedkoper alternatief zoals het vervangen van delen van het interieur. Zo heb je misschien niet helemaal de perfecte kast maar het is close to perfect.
3 tips voor je een inbouwkast gaat kopen

1. Bereken hoeveel ruimte je nodig hebt in je kast, ondanks dat inbouwkasten heel mooi zijn is het zonde om 10 meter van je kamer met een inbouwkasten te vullen als je maar 2 meter nodig hebt.
2. Zoek naar ongebruikte ruimtes, dit hoeven niet per se schuine daken of vervelende hoekjes in je kamer te zijn. Maar kijk echt naar ruimtes die veel beter benut zouden kunnen worden.
3. Zoek het juiste materiaal en de afwerking uit om in je interieur toe te passen. Onze collega's helpen je graag hiermee.