Naar boven

Tyleen buizen en koppelingen | KlusWijs

Tyleen buizen en koppelingen worden toegepast bij een tijdelijke of permanente koudwaterleiding. Wil je meer weten over tyleen buizen en koppelingen? Lees het klusadvies en laat je informeren.

Wanneer gebruik je tyleen buizen en koppelingen?

Deze buizen en koppelingen worden toegepast bij een tijdelijke of permanente koudwaterleiding (omdat de buis niet zuurstofdicht is mag deze niet voor warmwater gebruikt worden i.v.m. bacterievorming).

Enkele toepassingen zijn

  • Een tapkraan aanleggen in de tuin of aansluiten van tuinberegeningsysteem
  • Voor binnengebruik. Bij binnenshuis gebruik dient de buis onder de vloer te liggen, bijvoorbeeld in de kruipruimte
  • Bij permanente installatie van de buis buiten is het noodzakelijk om de buis minimaal 50 cm diep in de grond te leggen om hiermee bevriezing te voorkomen

Waterpunt in de tuin maken

Tyleen waterpunt

Buitenkraan met tyleen buizen en koppelingen

Tyleen fittingen (16 mm en 25 mm) zijn kunststof knelfittingen die in combinatie met (zwarte) tyleen buizen gebruikt kan worden. De buizen zijn flexibel en daardoor eenvoudig aan te leggen. Voor gebruik onder de grond adviseren wij de leiding 50 cm diep te leggen ter voorkoming van bevriezing.

Lees hier meer over tuinbewatering
 
Tyleenbuis is verkrijgbaar in rollen van 10 meter. Het afkorten van tyleenbuis kan door middel van zagen of snijden. Let op dat er geen bramen in de buis achter blijven! Zoals eerder gezegd kun je tyleenfittingen en tyleenbuis gebruiken om een waterpunt in je tuin te maken. 
 

Bekijk de instructievideoMeer klusadvies?

Wil je meer klusadviezen? Bekijk ons volledige overzicht. Lees bijvoorbeeld meer over kogelkranen, knelfittingen of over alle soorten en maten pluggen.