Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Beschermende kleding


Beschermende kleding header
 
Beschermende kleding certificering

Handschoenen

Kies de juiste handschoen voor je klus.
Handschoenen behoren tot de persoonlijke veiligheidsuitrusting (PSA). De eisen aan persoonlijke veiligheidsuitrusting en het gebruik ervan zijn geregeld in de Europese richtlijn 89/686/EEG en door talrijke normen en wetten verder geconcretiseerd. Om aan de verschillende eisen aan de persoonlijke veiligheidsuitrusting (PSA) te voldoen volgt een indeling in categorieën (zie afbeelding rechts).

Aan de hand van deze iconen en bijbehoordende waarden kun je de juiste handschoenen kiezen voor je klus.
Mondkapjes

Bij het werken met stof moet je goed op je gezondheid letten. Ook als een stof niet schadelijk is, kan het problemen opleveren voor de gezondheid. Stofmaskers zijn te koop in diverse soorten. In de mondkapjeswijzer kun je lezen welk mondkapje past bij jouw klus.

Tips bij het kopen van een mondkapje:

1. Bekijk goed welk soort mondkapje je nodig hebt (zie de mondkapjeswijzer hieronder).
2. Lees de bijsluiter van het mondkapje goed om er zeker van te zijn dat het werkt tegen de stoffen die je gaat gebruiken.
3. Zorg ervoor dat een masker goed aansluit. Plaats je hand op de filter, krijg je geen lucht meer? Dan sluit het masker goed aan.
4. Draag je een bril? Koop dan een speciaal masker voor brildragers.
5. Gooi wegwerpmondkapjes na gebruik weg.

Beschermende kleding mondkapjeswijzer

 

Gehoorbescherming

Je gehoor verdient een goede bescherming. Met de juiste gehoorbescherming kun je gehoorbeschadiging en slechthorendheid voorkomen. Geluid boven de 80 Decibel (dB) kan al schadelijk zijn voor je gehoor. Onderstaande tabel kun je als indicatie gebruiken.

 
Beschermende kleding gehoorbescherming geluidsniveau tabel

Beschermende kleding gehoorbescherming 1
Gehoorbeschermer comfort

352-1, universele beugel, voor verschillende draagposities: op het hoofd, onder de kin of in de nek; geschikt voor het dragen met veiligheidshelmen, gelaat- en ademhalingsmaskers en met andere persoonlijke beschermende uitrustingen.

Binnenin verluchte hoofdband vermindert de druk op het hoofd en is in warme/vochtige omgeving luchtdoorlatend, onelastische buitenste beugel voor grove behandeling op de moeilijkste werkplekken, elastische hoofdband zorgt voor een veilig en stevig zitten in alle draagposities. Geluidsisolatiewaarden: bijv. reductie van 32 dB bij 1000 Hz.

 
Beschermende kleding gehoorbescherming 2

Gehoorbeschermer Loton

N 352-1 standaard gehoorbeschermen met hoofdbeugel voor universeel gebruik; goede isolatie-eigenschappen en aangenaam draagcomfort door zijn zeer lage gewicht, geluidsisolatiewaarden: vb. verlaging met 31,8 dB bij 1000 Hz.