Naar boven

Whitewash vloer

Lees hier ons klusadvies hoe je het beste je vloer kunt whitewashen.
Geef je houten vloer een nieuwe look met white wash. 

Het whitewashen van een houten vloer is een flinke klus, maar wel prima zelf uit voeren. Het bespaart je bovendien een hoop geld. Lees hieronder wat je nodig hebt en hoe je het whitewashen moet aanpakken.


Wat kun je whitewashen?

Whitewash kun je alleen op hout toepassen. Aangezien laminaatvloeren bovenop een kunststof laagje hebben, kan de whitewash hier helaas niet op gebruikt worden. Er zijn natuurlijk wel laminaatvloeren in whitewash dessin. Let er wel op dat je het goede whitewash product kiest. Afhankelijk van of je bijvoorbeeld je salontafel of tuinset gaat whitewashen, kan een ander product beter worden toegepast. Een KlusWijs winkel kan je hier uiteraard goed over adviseren.

Onderhoud

Om je vloer in mooie staat te houden is het raadzaam eens in de zoveel jaar opnieuw de vloer af te lakken of in de olie te zetten.


Whitewash
Hoe gaat het in zijn werk?
 1. Schuren. Voordat je de whitewash aanbrengt is het belangrijk dat eventuele oude laklagen volledig verwijderd zijn. Dit doe je door de vloer te schuren. Zijn er geen oude laklagen aanwezig? Dan moet je alsnog de vloer opschuren om de whitewash goed te laten hechten.
 2. Vet- en stofvrij. Maak de vloer nu volledig vet- en stofvrij. Gebruik hiervoor amonia of thinner.
 3. Whitewash aanbrengen. Wanneer de vloer volledig gedroogd is kun je de eerste laag whitewash aanbrengen. Voor de moeilijk bereikbare plekken gebruikt is de kwast, voor de rest gebruikt je de roller. Let er op dat je na het aanbrengen even niet op de vloer kan lopen, dus werk altijd vanuit een hoek naar een deur toe.
 4. Licht opschuren. Wanneer de eerste laag gedroogd is dien je de vloer weer licht op te schuren.
 5. Herhalen. Je kunt nu op dezelfde manier de tweede laag whitewash aanbrengen. Herhaal het schuren en whitewashen vervolgens net zo vaak tot je het gewenste resultaat hebt bereikt.
 6. Aflakken. Je kunt nu de vloer aflakken / in de olie zetten voor extra bescherming. Informeer bij jouw KlusWijs winkel wat voor jouw vloer het beste product is.

Boodschappenlijstje voor whitewashen
 • Ontvetter
 • Schuurpapier of schuurmachine
 • Kwast
 • Roller
 • Verfbak
 • Whitewash