Naar boven

Plakplinten of muurplinten?

Ga jij voor plak- of muurplinten en wat is het verschil precies? Bekijk hier de verschillende opties en bestel gelijk jouw gekozen plint in onze webshop.
Kies de juiste plint

De toevoeging van plinten zorgt dat er een mooie overgang is tussen je vloer en de muur. Ondanks dat dit het plaatje echt helemaal afmaakt is het vaak een klusje dat bij velen even blijft liggen. Daarom hier alvast tip 1: bedenk voordat je laminaat besteld al wat je voor plinten wil en bestel deze gelijk met het laminaat mee. In onze webshop zie je gelijk bij het laminaat dat je wil welke plinten een goede keuze zijn, extra makkelijk! Wij hebben een grote keuze in muurplinten en plakplinten, beide hebben hun eigen voordelen. Wij gaan je er alles over vertellen! 

Weet jij al of je gaat voor een plakplint of een muurplint? 


Muurplinten

Een muurplint is eigenlijk meer onderdeel van je muur dan van je vloer, omdat je deze tegen je muur bevestigt. Meestal wordt de plint in dezelfde kleur als de muur geschilderd. Je kunt ook kiezen voor een muurplint in de kleur van je vloer. De muurplint is dus een staande plint, die in diverse kleuren bevestigd kan worden. Je kunt ervoor kiezen om de muurplinten met schoeven te monteren, maar je kunt muurplinten ook lijmen, vastspijkeren of met montagekit bevestigen. Wil je advies hebben over hoe je het best een muurplint kunt bevestigen? Neem dan gerust even contact op met onze specialisten of bezoek onze winkels!

 

Een rechte of kraal muurplint?

Wat het verschil is? De afwerking aan de bovenkant. Een rechte muurplint (foto links) is strak, recht en modern. Een kraal muurplint (foto rechts) heeft een sierlijk randje aan de bovenkant. Zie onderstaande foto's ter verduidelijking. Je moet altijd goed kijken naar de stijl van jouw huis, maar natuurlijk ook naar jouw persoonlijk smaak. Heb je je hele huis strak ingericht en wil je weinig tierelantijntjes, kies dan voor een rechte muurplint. Wil je toch meer sfeer en meer leven in huis, kies dan voor een kraal muurplint. Kluswijs heeft alle soorten plinten in huis, dus je kunt altijd bij onze winkels terecht! 

 

Plakplinten

Plakplinten (de naam zegt het al) plak je op je vloer. Een plakplint is daarom meer onderdeel van je vloer, in tegenstelling tot een muurplint die meer onderdeel is van je muur. Bij plakplinten wordt daarom meestal ook gekozen voor een plint in dezelfde kleur als de vloer. Plakplinten zijn super gemakkelijk om te bevestigen omdat, zoals de naam al zegt, deze plinten simpelweg 'geplakt' kunnen worden op de vloer. Je maakt dus als het ware van een liggende plint, een verlengstuk van je vloer. De plakplinten worden vrijwel altijd op laminaat gelegd, vandaar dat de andere naam voor plakplinten ook wel laminaat plint is. Wil je meer weten over hoe je plakplinten of muurplinten moet leggen? Bekijk dan ons klusadvies over plinten leggen! Je kunt ook altijd langskomen in onze winkels of advies vragen via de email of telefoon!