Naar boven

Ondervloer leggen

Wil jij weten hoe je een ondervloer legt? Met dit stappenplan wordt het een kinderspel om je ondervloer te leggen.

Stappenplan

De voorbereiding bij het leggen van een ondervloer


Voordat je begint is het handig om te controleren of je alles van dit boodschappenlijstje in huis hebt.
Zorg er ook voor dat de kamer tussen de 15 en 20 graden celsius is.

Maak de vloer schoon

Voordat je begint met het leggen van de ondervloer is het belangrijk dat je de complete kamer schoon maakt en eventuele oneffenheden verwijdert. De vloer kan je schoonmaken met een bezem of met een (bouw)stofzuiger. Kleine bultjes en deukjes in de vloer hoef je bij het leggen van een ondervloer niet te egaliseren. Heb je grotere gaten in je vloer zitten? Dan zal je hiervoor echt een professional in moeten schakelen om je vloer compleet te egaliseren.


Vloer bedekken met folie

Heb je last van optrekkend vocht bij jouw vloer of woon je op de begane grond? Dan adviseren wij om de vloer eerst te bedekken met dampdicht folie. Hierdoor voorkom je dat er vocht door je vloer heen trekt vanuit de bodemvloer. Zorg ervoor dat het folie iets langer is dan je vloer en leg het folie tegen de muren op zodat de rand van het folie achter de plinten valt. Snij het folie op maat af met je stanleymes en plak vervolgens de naden af met aluminiumtape.


Leggen van de ondervloer

Gebruik je ondervloer platen? Zorg er dan voor dat je dan de platen halfsteens tegen elkaar aanlegt. Leg de platen niet helemaal strak tegen elkaar aan maar laat heel iets ruimte tussen de platen, hierdoor hebben de platen nog een beetje ruimte om uit te zetten.


 
Ondervloer kopen?

Na het lezen van dit klusadvies helemaal klaar voor het zelf leggen van een ondervloer? Je koopt jouw ondervloer via de button hieronder.

Ondervloeren
Assortiment vloeren

Vind jouw perfecte vloer op KlusWijs.nl


Bestel hier