Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Plakplinten of muurplinten?

Kies de juiste plint!


De toevoeging van plinten zorgt dat er een mooie overgang is tussen je vloer en de muur. Ondanks dat dit het plaatje echt helemaal afmaakt is het vaak een klusje dat bij velen even blijft liggen. Daarom hier alvast tip 1: bedenk voordat je laminaat besteld al wat je voor plinten wil en bestel deze gelijk met het laminaat mee. In onze webshop zie je gelijk bij het laminaat dat je wil welke plinten een goede keuze zijn, extra makkelijk!

Weet jij al of je gaat voor een plakplint of een muurplint?


 

Muurplinten

Een muurplint is eigenlijk meer onderdeel van je muur dan van je vloer, omdat je deze tegen je muur bevestigt. Meestal wordt de plint in dezelfde kleur als de muur geschilderd. Je kunt ook kiezen voor een muurplint in de kleur van je vloer.


 Een rechte of kraal muurplint?

Wat het verschil is? De afwerking aan de bovenkant. Een rechte muurplint (foto links) is strak, recht en modern. Een kraal muurplint (foto rechts) heeft een sierlijk randje aan de bovenkant. Zie onderstaande foto's ter verduidelijking. 


Plakplinten

Plakplinten (de naam zegt het al) plak je op je vloer. Een plakplint is daarom meer onderdeel van je vloer, in tegenstelling tot een muurplint die meer onderdeel is van je muur. Bij plakplinten wordt daarom meestal ook gekozen voor een plint in dezelfde kleur als de vloer.