Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Ondervloer leggen


Wil jij weten hoe je een ondervloer legt? Met dit stappenplan wordt het een kinderspel om je ondervloer te leggen.

Stappenplan

Ter voorbereidingVoordat je begint is het handig om te controleren of je alles van dit boodschappenlijstje in huis hebt.

- Ondervloer
- Folie, bij voorkeur dampdicht
- Aluminiumtape
- Potlood
- Rolmaat
- Stanleymes

Zorg er ook voor dat de kamer tussen de 15 en 20 graden celsius is.

 
Stap 1.

Voordat je begint met het leggen van de ondervloer is het belangrijk dat je de complete kamer schoon veegt en eventuele oneffenheden verwijdert. Bultjes in de vloer moet je weg schrapen en putjes en kuilen moet je opvullen.

 
Stap 2.

Heb je last van optrekkend vocht bij jouw vloer of woon je op de begane grond? Dan adviseren wij om de vloer eerst te bedekken met dampdicht folie. Hierdoor voorkom je dat er vocht door je vloer heen trekt vanuit de bodemvloer. Zorg ervoor dat het folie iets langer is dan je vloer en leg het folie tegen de muren op zodat de rand van het folie achter de plinten valt. Snij het folie op maat af met je stanleymes en plak vervolgens de naden af met aluminiumtape.

 
Stap 3.

Gebruik je ondervloer platen? Zorg er dan voor dat je dan de platen halfsteens tegen elkaar aanlegt. Leg de platen niet helemaal strak tegen elkaar aan maar laat heel iets ruimte tussen de platen, hierdoor hebben de platen nog een beetje ruimte om uit te zetten.