Naar boven

Schoonmaken onder hoge druk

Is er groene aanslag te vinden op de tegels of op de tuinmeubelen? Dit is gemakkelijk schoon te maken met een hogedrukreiniger. In ons Klusadvies hieronder vind je alle stappen voor het schoonmaken onder hoge druk. LET OP met een hogedrukreiniger kun je zwaar letsel veroorzaken. Wees daarom altijd voorzichtig met het gebruiken van een hogedrukreiniger.
 

Voordat je een hogedrukreiniger gaat gebruiken willen wij van KlusWijs je een paar handige tips meegeven: 


1. Trek altijd eerst regenkleding, of hele oude kleding aan wat geheel doorweekt mag worden. Terwijl de gebruiksvoorwerpen juist worden schoongespoten, word jij juist heel smerig en nat. Veel mensen vergeten dat.

2. Vergeet je regenlaarzen niet. Slippers of mooie schoenen kunnen de goedkeuring van keiharde waterstralen meestal niet wegdragen. Ook bloten benen zijn zeer af te raden. 

3. Spuit nooit direct op (je eigen) voeten of voor de lol op anderen. De machines hebben niet voor niets 'hoge druk' in hun naam en kunnen zwaar letsel veroorzaken als ze op plekken spuiten waar ze niet voor bedoeld zijn.

4. Hetzelfde geldt voor de afstand waarmee je een object wilt afspuiten. Weinig afstand betekent geheid een deuk in jouw blitse bak. Dat wil je niet! Houd hier dus rekening mee. Neem genoeg afstand van het voorwerp die je gaat schoonspuiten. 
  

5. Richt de straal nooit op een ventiel! De kracht van de straal kan deze krom spuiten en kan daardoor stuk gaan. Hierdoor kunnen er op langer termijn 'verzachtende omstandigheden' gaan ontstaan waar je in dit geval juist niet op zit te wachten.    

6. Stel jezelf de vraag bij het aanschaffen van een hogedrukreiniger wat je met de reiniger gaat doen en hoe lang je de machine wilt blijven gebruiken. Welke hogedrukreiniger past het best bij jou?

 
7. Gebruik voor lichtere klussen een kleinere werkdruk. Denk hierbij aan een werkdruk van ongeveer 126 tot 145 bar. 

Dé merken op het gebied van hogedrukreinigers zijn Kärcher en Eurom! Ieder model heeft zijn eigen toepassingen en mogelijkheden. Daarnaast heeft ons assortiment handige accessoires, om de klus nog makkelijker te maken. Je bekijkt ons assortiment hogedrukreinigers via de onderstaande button.

Bekijk ons assortiment