Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Verzorging van je planten

Hoe verzorg jij je planten?

Je kunt planten met verschillende producten verzorgen. Welke producten handig zijn om te gebruiken verschilt per plantensoort. We kijken in dit advies naar drie elementen. Snoeien, voeding en bewatering.


Snoeien

Het is belangrijk dat je niet al je planten op hetzelfde moment snoeit als je wilt dat ze goed groeien. Om de groei van je planten te bevorderen is het goed om te weten welke plant je op welk moment kan snoeien. Via de link hieronder kom je bij een mooi schema terecht waarin je precies ziet welke plant je in welke maand moet snoeien!

Naar het snoeischema!
 
Snoeigereedschap

Buxus-, heggen- en kettingzagen; op zoek naar machines of gereedschap in de categorie snoeien en zagen? Wij laten hier een greep uit ons assortiment zien. Ons assortiment is voor iedere klusser toegankelijk. Je vindt bij ons producten vanuit vele prijscategorieën; van instapniveau tot professioneel. Wij adviseren graag welk product het beste bij jou en bij de klus past. Zo weet je zeker dat je met de juiste producten aan de klus begint en hoef je niet terug naar de bouwmarkt, omdat je iets vergeten bent.

Bekijk ons assortiment


 
Voeding

Wat voor een voeding heeft jouw plant nodig? Dat verschilt enorm per plant. Wij adviseren om bij een van onze winkels binnen te lopen en te bespreken wat voor een planten jij thuis hebt. We hebben in onze winkels namelijk voor heel veel verschillende planten de daarbijbehorende voeding van Pokon. Daarnaast verkopen wij in al onze winkels potgrond en tuinaarde. 

Veel mensen kennen het verschil tussen tuinaarde en potgrond niet, het zijn natuurlijk ook geen producten waar je dagelijks over filosofeert. Maar wat is nou het verschil tussen potgrond en tuinaarde? 
Potgrond is opgebouwd uit verschillende elementen die ervoor zorgen dat de grond goed is voor bepaalde planten. Tuinaarde daarentegen is opgebouwd uit onder andere zand. Dit heeft tot gevolg dat er niet genoeg lucht in tuinaarde kan komen. Hierdoor groeien planten veel slechter of helemaal niet in tuinaarde terwijl ze in potgrond mooie planten worden. Om het samen te vatten: potgrond gebruik je voor de planten in de tuin en tuinaarde kan je voor de rest gebruiken!
Je vindt ons complete assortiment plantenvoeding, van pokon tot potgrond, in onze winkels. Via de onderstaande button vind je jouw dichtstbijzijnde winkel.

Store locator


 
 
Bewatering

Wie aan water denkt, denkt aan Gardena. De juiste bewatering is essentieel om je planten en gazon goed en gezond te houden. KlusWijs biedt het totale Gardena programma van slangkoppelingen, tuinslang, slangenwagens tot aan tuinspuiten, tuinbroezen en tuinsproeiers, pompen en besproeiingscomputers. Bekijk ons complete assortiment tuinbewatering via de onderstaande button.

Het assortiment