• Dichtsbijzijnde vestiging
0
  • < Klik hier om terug te gaan naar Klusadvies

Plinten leggen

In dit klusadvies lees je het stappenplan voor het monteren van CanDo plinten. 

Boodschappenlijstje

CanDo plinten (incl. pluggen + schroeven)

Montageclipjes (deze worden verkocht per 25 stuks, je monteert ongeveer om de 40 cm één clipje)

Verstekbak (aanbevolen)

(Optioneel) afdekhoekjes

Boormachine (optioneel boorhamer)

(Accu)schroevendraier

Hamer

Potlood

Rolmaat

Potlood

Aftekenblokje (bijgeleverd bij clipjes)

Handzaag (of verstekzaag indien je geen verstekbak gebruikt)

Stap 1: boorgat aftekenen

Op de achterkant van de verpakking vind je welke hoogte van het blokje je moet gebruiken voor het aftekenen van de boorgaten. Zoek hier je plint op en bepaal welk gat uit het blokje je moet gebruiken. 

Stap 2: plaatsen van de clipjes

Teken de boorgaten altijd op 5 cm van een hoek in de muur af. Houd verder om de 40 cm een boorgat aan. Op deze manier krijg je de meest stevige bevestiging.

Stap 3: gaten boren

Boor op de afgetekende plekken gaten. Het kan helpen om de bijgeleverde schroeven even naast het boortje te houden en een stukje tape te plakken op de juiste diepte. Boor de gaten zo haaks en recht mogelijk in de muur. 

Stap 4: pluggen

Tik in alle geboorde gaten de bijgeleverde pluggen. Gebruik een hamer om de plug stevig op gelijke diepte met de muur te krijgen.

Stap 5: clipjes bevestigen

Verzamel de bijgeleverde clipjes en schroeven. Duw de schroef door het clipje en schroef deze zo in de muur dat het CanDo logo op het clipje naar je toe staat.

Stap 6: halve slag terug

Draai de clipjes na ze helemaal vastgemaakt te hebben een halve slag terug. Hierdoor komt er iets speling op het clipje waardoor de plint er straks beter overheen zal schuiven. 

Stap 7: Zagen

Leg de plint in de verstekbak of klem de plint in uw verstekzaag. Zaag vervolgens de plint af op de juiste lengte en zorg dat het verstek de goede kant op staat. De hoek is altijd 45 graden, om de twee plinten een hoek van 90 graden te laten maken. 

Stap 8: plinten plaatsen

Duw de afgezaagde plint tegen de muur en schuif de plint over de clipjes. Zorg dat hij strak tegen de grond staat om zo een gelijke hooogte met de volgende plint aan te houden.

Stap 9: hoekjes zagen

Indien je kiest voor een afwerking met de speciale hoekjes van CanDo, kun je deze nu op de juiste hoogte afzagen. Schrijf de maat meteen op, dan krijg je overal dezelfde hoogte hoekjes.

Stap 10 (optioneel): hoekjes kitten

Als alle plinten op de juiste positie zijn gemonteerd, kun je ook de hoekjes plaatsen. Breng hiervoor wat kit aan op het hoekje om deze vervolgens over de plinten heen te plaatsen. Let wel: als je de kit op beide kanten van de plint aanbrengt dan is de plint niet meer te verwijderen om op een later tijdstip bijvoorbeeld snoeren te plaatsen of te verwijderen. 

Het eindresultaat

Je hebt nu alle stappen doorlopen en kunt gaan genieten van het eindresultaat! Mocht je zelf geen zin hebben in/of tijd hebben voor deze klus; de KlusWijs klussendienst staat voor je klaar.

  • Zelf klussen?

  • Ik ben Mark jouw kluscoach en help je graag stap voor stap zodat we iets moois kunnen maken waar jij trotst op bent!

  • Specialist nodig bij een klus?

    In onze winkels werken echte vakmensen die jou graag helpen met deskundig advies of desgewenst de klus voor je uitvoeren. 

    Klik hier voor meer informatie.

    KlusWijs jij/wij. Specialist nodig?
Ververs mijn locatie Wij hebben uw voorkeurs vestiging opgeslagen door middel van een cookie. Klik om deze te verversen (de dichtsbijzijnde locatie wordt opnieuw bepaald).