Naar boven

Hoe plak ik raamfolie?

Hoe plak ik folie aan op mijn raam? In dit klusadvies lees je alles over het plakken van raamfolie op je raam.
Voor je begint met plakken...

Het plakken van raamfolie is helemaal niet moeilijk. Lees hieronder welke spullen je nodig hebt, ons klusadvies en bekijk eventueel de instructievideo.


Boodschappenlijstje voor aanbrengen raamfolie
  • Raamfolie
  • Plantenspuit
  • Stanleymes
  • Glasreiniger
  • Theedoek

Afmetingen maken

Het op maat maken van raamfolie kun je doen met een mes of schaar. Het handigste is om het te beplakken raam op te meten en deze maat over te nemen op het stuk raamfolie. Hierbij kun je het beste een marge van 2 centimeter aanhouden. Het stuk dat je overhoudt, is makkelijk af te snijden wanneer je het raam beplakt hebt.

 
Raam schoonmaken

Het oppervlak dat je beplakt, dient volledig schoon te zijn. Hiervoor kun je een ontvetter of glasreiniger gebruiken. Let op: viezigheid wordt uitvergroot zodra je de folie aangebracht hebt.Raamfolie
Het plakken van raamfolie

De beste manier van plakken, is afhankelijk van het soort folie dat je hebt aangeschaft.

Statische raamfolie aanbrengen:
Hecht het beste met alleen water. Maak met de plantenspuit de ruit licht vochtig en breng de folie aan. Snijd indien nodig het overgebleven stuk af met een stanleymes.

Zelfklevende raamfolie aanbrengen:
De naam zegt het al: deze folie hecht zonder water aan te hoeven brengen. Om het plakken iets makkelijker te maken, kun je alsnog water gebruiken. Op deze manier zit de raamfolie niet direcht muurvast, maar is het nog te verplaatsen.

Zonwerende raamfolie aanbrengen:
Vanwege de geringe dikte van zonwerende raamfolie kan het raam het beste zeer nat gemaakt worden. Hierdoor hecht het folie beter aan het raam en is het makkelijk uit te vouwen. 

Bekijk hier ons assortiment raamfolie


Algemene tips
  • Gebruik een liniaal, theedoek en/of bankpasje om het folie glad te strijken en luchtbellen en overtollig water te verwijderen.
  • Start in de hoek en werk vervolgens naar buiten toe.
  • Breng de raamfolie aan met twee personen, dit werkt een stuk makkelijker.
  • Verwacht niet direct een perfect resultaat. Er zal altijd een stukje water achterblijven onder het folie dat na verloop van tijd zal verdampen. Als de bellen er na weken nog zitten, zijn deze eventueel door te prikken met een speld.