Naar boven

Hoe bevestig ik houten wandpanelen?

Je kunt je muur verven, behangen of er hout op bevestigen; allemaal leuke opties om je wanden precies vorm te geven hoe jij wilt.
 
Hoe werkt het?

Het is eigenlijk heel simpel toe te passen in je huis, de panelen passen als puzzelstukjes in elkaar. Je kunt de houten panelen verlijmen met high tack polymeer of vastzetten met een tacker (1.2 mm dikke nagels x 30-55 mm, afhankelijk van decor type/dikte).

Laat de houten wandpanelen 1 week acclimatiseren voor je ze gaat bevestigen. Houd boven en onder 10 mm ruimte vrij zodat de panelen kunnen uitzetten. 

Twee gouden tips voor een
optimaal resultaat:
1. Verf je achterwand eerst zwart. Hout werkt door temperatuurverschillen en dat betekent dat de houten wandpanelen iets kunnen krimpen. Het kan dan gebeuren dat er kleine kiertjes ontstaan. Dat is helemaal niet erg als je je achterwand zwart hebt geverfd! Met een zwarte achterwand zijn kiertjes veel minder storend dan wanneer je hier en daar wit erdoorheen ziet.

2. Plaats in wisselend verband.
Monteer de panelen in een wisselend verband op een zo vlak mogelijke ondergrond. In wisselend verband betekent dat er geen vast patroon zit in het plaatsen.

Beginnen jouw handen al te jeuken en wil je ook aan de slag met houten wandpanelen? Bekijk dan hier ons assortiment!
Wil je wel eens wat anders en heb je misschien wandbekleding over? Dan hebben wij een aantal ideeën voor je. Gebruik je wandbekleding bijvoorbeeld voor op je bed of hoofdbord. Ook kun je er een roomdivider mee bekleden of misschien kan de schouw wel een restyling gebruiken? Er zijn genoeg mogelijkheden! 

Heb jij iets leuks gedaan met wandbekleding? Laat het ons zien en gebruik #ikkluswijs.