Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

SKG certificering

Wat is het SKG keurmerk en waar staat het voor? Alles over het SKG keurmerk lees je hieronder!


SKG

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en dit is een organisatie die, onafhankelijk, hang - en sluitwerk test op kwaliteit, sterkte van het product en op de duurzaamheid van het product. Bij het testen van de beveiligingsproducten geeft de organisatie sterren aan producten om zo de sterkte en betrouwbaarheid van het product aan te geven.

 

Hoe werkt de score van de SKG?

SKG werkt met een sterrensysteem om aan te geven hoe veilig een product is. Producten met geen sterren zijn dus niet goed genoeg om de certificering van de SKG te dragen. Hieronder zie je wat je van een product mag verwachten aan de hand van de SKG-sterren die aan het product gegeven zijn.

 
 
1 SKG ster

Als je producten (lees hang - en sluitwerk) hebt gekocht met 1 SKG ster dan betekent dat een inbreker met licht gereedschap minimaal 3 minuten aan het werk moet zijn om bij jou thuis binnen te komen.
2 SKG sterren

Als het product dat je hebt gekocht 2 SKG sterren heeft dan kost het een inbreker met zwaar gereedschap minimaal 3 minuten om je huis binnen te dringen.

3 SKG sterrenMet een product met 3 SKG sterren maak je het inbrekers helemaal lastig. Een inbreker met zwaar gereedschap moet minimaal 5 minuten aan het werk om bij jou thuis binnen te komen. 


 

Let op het SKG vinkje! Dit is niet hetzelfde als een SKG ster. Een SKG vinkje geeft aan dat het een mooie aanvulling is op jouw andere producten die al een SKG ster dragen. Maar het betekent niet dat dit product uit zichzelf al aan de eisen voldoet als de producten met een SKG ster.
 

Meer weten over beveiliging?

Wil je meer weten over de beveiliging van je ramen, deuren of juist de beveiliging in huis? Lees er meer over in onz Klusadviezen! Je kan ze vinden via de button hieronder. 

Naar de klusadviezen