Naar boven

SKG certificering

Wat is het SKG keurmerk en waar staat het voor? Lees alles over het SKG keurmerk hieronder!

SKG

SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. SKG is een organisatie die, onafhankelijk, hang- en sluitwerk test op kwaliteit, sterkte en op de duurzaamheid van het product. Bij het testen van de beveiligingsproducten geeft de organisatie sterren aan producten om zo de sterkte en betrouwbaarheid van het product aan te geven.

 
AXA beveiliging

Hoe werkt de score van de SKG?

SKG werkt met een sterrensysteem om aan te geven hoe veilig een product is. Producten met geen sterren zijn dus niet goed genoeg om de certificering van de SKG te dragen. Hieronder zie je wat je van een product mag verwachten aan de hand van de SKG-sterren die aan het product gegeven zijn.


1 SKG ster

1 SKG ster

Producten (hang- en sluitwerk) met 1 SKG ster geven aan dat een inbreker met licht gereedschap minimaal 3 minuten aan het werk moet zijn om binnen te komen.


2 SKG sterren

Producten met 2 SKG sterren geven aan dat een inbreker met zwaar gereedschap minimaal 3 minuten aan het werk moet zijn om binnen te komen.


3 SKG sterren

3 SKG sterren

Producten met 3 SKG sterren maken het inbrekers lastig. Een inbreker met zwaar gereedschap moet minimaal 5 minuten aan het werk zijn om binnen te komen.


Beveiligingscamera

 

Let op het SKG vinkje! Dit is niet hetzelfde als een SKG ster. Een SKG vinkje geeft aan dat het een mooie aanvulling is op de andere producten die al een SKG ster dragen. Het betekent niet dat dit product uit zichzelf al aan de eisen voldoet als de producten met een SKG ster.

Meer weten?

Wil je meer weten over de beveiliging van je ramen, deuren of de beveiliging in huis? Lees hier meer over in onze klusadviezen! Bekijk ze allemaal!

Klik hier