Naar boven

Montage anti-inbraakstrips | KlusWijs

Een anti-inbraakstrip is helemaal niet moeilijk om te monteren. Je moet alleen goed kijken naar het type deur en welke type strip daar goed bij aansluit. Er zijn namelijk anti-inbraakstrips voor deuren die naar binnen open gaan en voor deuren die naar buiten open gaan. Lees het klusadvies en laat je informeren!

Hoe monteer je een anti-inbraakstrip? Lees hieronder het stappenplan!


Stap 1: Meten en zagen

Heb jij een naar buiten draaiende deur? Dan moet je rekening houden met de terugligging. Terugligging is hoe diep de deur of het raam in het kozijn zijn verzonken. Meet de hoogte van je deur of raam op, zaag daarna de anti-inbraakstrips op maat. 


Stap 2: Schroefgaten aftekenen

Doe de deur dicht en zet de anti-inbraakstrip tegen de buitenkant van de deur aan. Tussen je kozijn en je deur moet 2 millimeter ruimte zitten. Zodra je dit doet moet je ook meteen de schroefgaten aftekenen.


Stap 3: Vastzetten

Boor de schroefgaten nu alvast voor, zet daarna de anti-inbraakstrip vast met de bijgeleverde schroeven en het klusje is geklaard!


Stap 4: Oplegslot monteren

Nu kan je het oplegslot weer monteren. Schroef de slotkast weer vast op dezelfde plekken als waar je het hebt losgehaald. Zodra je het oplegslot hebt vastgeschroefd ben je klaar en heb je de klus geklaard.