Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Oplegslot met vast cilinder monteren

Het monteren van een nieuw slot is niet heel erg moeilijk, zeker niet als je nieuwe cilinderslot dezelfde afmetingen heeft als je oude cilinderslot. Een cilinderslot vervangen is trouwens wel wat anders dan een cilinder vervangen. Lees voor meer informatie ons Klusadvies. 

Stap 1: Slot verwijderen
De eerste stap is om het complete cilinderslot te verwijderen. Dit kan alleen bij oplegsloten met een vast cilinder, dit zijn sloten waarbij het cilinder en het oplegslot 1 zijn. Om dit slot te verwijderen haal je de schroeven uit het slot en haal je het slot los van deur.

Stap 2: Plaatsen en beitelen
Je kan nu het nieuwe oplegslot plaatsen. Mocht het formaat van je nieuwe slot afwijken van je oude slot kan je met een beitel nog een beetje hout weghalenzodat het nieuwe slot beter past. Tips nodig omtrent beitelen? Lees hier ons klusadvies over beitelen.

Stap 3: Controleren
Het laatste wat je nu nog moet doen is controleren of de schoten van je slot goed passen in de sluitkom van je deur? Is dit niet zo? Dan moet je ook de sluitkom vervangen. Bekijk hier hoe je dat moet doen.