Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Oplegslot met los cilinder monteren

Is het cilinder van jouw slot stuk? Of heb je net een nieuw huis gekocht en wil je zeker weten dat de vorige eigenaar niet bij jou naar binnen kan? Wij leggen je hier uit hoe jij een cilinder uit je slot kan halen en een nieuw cilinder in je slot kan zetten. Lees voor informatie ons Klusadvies! 

Stap 1. Oplegslot verwijderen
Bij een slot met een los cilinder kan je het oplegslot verwijderen en hoef je alleen het cilinder te vervangen. Dit oplegslot kan je vervangen door de schroeven aan de binnen – en zijkant van de deur los te schroeven en hierna verwijder je het oplegslot.

Stap 2. Cilinderplaat controleren
Als tweede moet je controleren of de nieuwe cilinderplaat past in de oude cilinderplaat. Als dit niet zo is moet je met een beitel ruimte maken voor de nieuwe cilinderplaat.

Stap 3. Nieuwe cilinderplaat monteren
Nu je hebt gecontroleerd of de cilinderplaat het goede formaat heeft schuif je de nieuwe cilinder en de sierring door het boorgat. Schroef de cilinderplaat tijdelijk aan de binnenkant van de deur vast.
Het gemakkelijkst is om nu de slotkast over de cilinderlip te schuiven. Hiermee kan je het best bepalen hoeveel je van de lip moet inkorten. Zodra je dit hebt gemerkt op de lip haal je de slotkast weg en zaag de cilinder af. 

Stap 4. Oplegslot monteren
Nu kan je het oplegslot weer monteren. Schroef de slotkast weer vast op dezelfde plekken als waar je het hebt losgehaald. Zodra je het oplegslot hebt vastgeschroefd ben je klaar en heb je de klus geklaard.