Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Batterijen

Ook voor batterijen kun je bij ons terecht.

Elektra batterijen header
Op zoek naar batterijen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Het is soms lastig om het juiste type batterij te bepalen, er zijn behoorlijk wat soorten batterijen beschikbaar. Kijk daarom, voordat je batterijen gaat aanschaffen, welk formaat batterij er nu in je apparaat zit. Op de oude lege batterij staat vaak aangegeven om welk formaat het gaat.

Hieronder lichten we de belangrijkste batterijformaten die wij aanbieden toe:

Batterijen soorten AA batterij
AA Batterij

Dit is de meest voorkomende batterij. De AA-batterij wordt ook wel aangeduid als penlite of LR6. De afmeting van deze batterij is 14,5 x 50,5 mm (Ø x h).


 
Batterijen soorten AAA batterij
AAA BatterijDe AAA batterij wordt ook wel potlood- of microbatterij of LR3 genoemd. Deze variant is het kleine broertje van de AA batterij en is ook een veel gebruikt batterijformaat. De afmeting van de potloodbatterij is 10,5 x 44,5 mm (Ø x h).
 
 
Batterijen soorten 9V batterij
9-volt blokbatterijDe 9 volt-blokbatterijen, ook wel aangeduid met LR61, worden gebruikt in apparaten met een hoog energieverbruik en voor apparaten die continue in gebruik zijn, zoals een rookmelder. De afmeting is 26,5 x 17,5 x 48 mm (l x b x h).

Batterijen soorten C batterij
C BatterijDe C batterij, ook wel LR14 genoemd, komt niet veel voor. Deze batterij is een stuk dikker dan de AA-batterij. De afmeting is 26,2 x 50 mm (Ø x h)

Batterijen soorten D batterij
D Batterij

Deze batterij wordt ook wel monobatterij of LR20 genoemd. Met een afmeting van 34,5 x 61,5 mm (Ø x h) is de D batterij flink dikker dan de C batterij.