Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Buiten- en garagebeveiliging

De deur is misschien wel het meest voor de hand liggende inbraakpunt. Met name de achterdeur is vaak uit het zicht van de buren waardoor inbrekers meer tijd hebben om binnen te komen.

Buiten en garagebeveiliging header
 
 
Buiten en garagebeveiliging deur

Deur beveiligen

Het goed beveiligen van je deuren betekent eigenlijk het zo lang mogelijk maken van de tijd die een inbreker nodig heeft om binnen te komen, waardoor het risico om gepakt te worden toeneemt.

Wij hebben de belangrijkste inbraakwering voor deuren opgesomd. Onderstaande punten komen overeen met de punten in de afbeelding rechts.

 
Buiten en garagebeveiliging soorten kierstandhouder

1. Kierstandhouder

Met een kierstandhouder kun je zonder de deur volledig te openen eerst kijken wie er voor de deur staat.


Buiten en garagebeveiliging soorten veiligheidsslot

2. Veiligheidsslot

Het slot is natuurlijk de hoofdbeveiliging van de deur. Een veiligheidsslot is steviger en daardoor moeilijker te forceren. Gebruiken in combinatie met een veilige profielcilinder. Wil je weten hoe je een veiligheidsslot met ingebouwde cilinder vervangt? Dat lees je in dit klusadvies.


Buiten en garagebeveiliging soorten profielcilinder

2. Profielcilinder

Net als het slot zelf is de cilinder een cruciaal punt voor inbraak. Een veilige profielcilinder heeft een speciale anti-boorzijde die aan de buitenkant kan worden gemonteerd. Gebruiken in combinatie met een veilige profielcilinder. Je leest hier hoe je een profielcilinder vervangt.


Buiten en garagebeveiliging soorten secustrip

3. Secustrip

Speciaal om inbraak met de koevoet te weren is de Secustrip ontwikkeld. Door deze strip te bevestigen past de koevoet niet meer tussen de deur en kan er geen hefboom worden gecreëerd.
Je leest hier hoe je deze strips het makkelijkst kan monteren.


Buiten en garagebeveiliging soorten pennenslot

4. Pennenslot

Een pennenslot naast het gewone slot maakt de deur minder wrikbaar. Hierdoor wordt het moelijker om bijvoorbeeld een koevoet tusen de deur te zetten.


 
Buiten en garagebeveiliging garage

Garage en tuin

De spullen in de garage en tuin zijn vaak onbewaakt en daardoor een relatief veilige plek voor inbrekers om in te breken. Een goede beveiliging van de tuin hindert daarnaast ook de inbreker bij het binnentreden van het huis. Wij zetten de belangrijkste beveiliging voor buiten de woning op een rijtje.


 

Buiten en garagebeveiliging soorten deur raamsensor

6. Deur/raamsensor

Met een sensor kun je ervoor zorgen dat automatisch de verlichting inschakelt als er een raam of deur geopend wordt. Denk hierbij ook aan het tuinhek of de garagedeur.


Buiten en garagebeveiliging soorten bewegingsmelder

7. Bewegingsmelder

De verlichting inschakelen kan ook al voordat er uberhaupt een deur of raam geopend is. Door licht te creëren bij beweging wordt het risico voor de inbreker om betrapt of herkend te worden vergroot.


Klusadviezen
Lees hier al onze klusadviezen op het gebied van beveiliging! Meer weten over buitenbeveiliging? Neem dan ook een kijkje naar ons assortiment raambeveilging en zorg ervoor dat alle inbrekers buiten de deur blijven.