Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Hout en plaatmateriaal

Zie hier een greep uit ons assortiment hout en plaatmateriaal.

Groot assortiment plaatmateriaal en bouwhout

Er zijn veel kwaliteiten plaatmateriaal op de markt. Bij KlusWijs kiezen we voor de kwaliteit die door de professional wordt gebruikt en daar betaal je niks extra voor. Het hele assortiment staat tot je beschikking; triplex, multiplex, betonplex, OSB, underlayment, spaanplaat, hardboard en zachtboard. Tevens bieden we je diverse soorten MDF zoals vochtwerend, brandvertragend, watervast of gemelamineerd. Flink aan het bouwen? KlusWijs heeft een groot assortiment vurenhout van hoogwaardige kwaliteit.


Een slim alternatief voor gipsplaten
 
Een fraai plafond maken kan snel een eenvoudig! Agnes One-Step kant-en-klare platen zijn geschikt voor bekleding van je plafond.
 
  • 120 x 60 cm.
  • Wit structuur en wit linnen.
  • Verkoop per pak: inhoud 2,88 m2.

Vensterbanken, houten panelen en werkbladen

Bij ons vind je werk- en aanrechtbladen, houten panelen en vensterbanken in alle soorten en maten!

Vensterbanken

Onze vensterbanken hebben een spaanplaat basis voorzien van een krasvaste toplaat.
Dikte: 18 mm en de voorkant is 38 mm.
Lengte: 305 cm.
Kleuren: wit, magnolia, graniet, warm grijs, lichtgrijs marmer, ijswit, marmer ivoor en betongrijs.

Houten panelen

Het timmerpanelen assortiment bestaat uit diverse massief verlijmde timmerpanelen in vuren, grenen, hardhout, beuken en eiken. Ze zijn uitstekend te lakken en/of te beitsen en ideaal voor het maken van tafels, boekenplanken of meubels. 

In diverse afmetingen en diktes verkrijgbaar.

Werkbladen

De werkbladen hebben een spaanplaatbasis en zijn voorzien van een krasvaste CPL toplaag. Zowel met rechterkant als met awterkering verkrijgbaar. Gemakkelijk te reinigen. 10 jaar garantie.


Plaatmateriaal

Multiplex & triplex

Dit plaatmateriaal is geschikt voor alle soorten binnen- en buitentoepassingen. Binnen deze categorie zijn zeer veel verschillende varianten, zoals 

PowerpleX® Lite; 

Super lichtgewichtplaat, geschikt voor het beplakken met HDF. 

Powerprime Plus

In verschillende varianten. Okoume; makkelijk bewerkbaar plaatmateriaal voor uiteenlopend gebruik. Vederplex; licht van gewicht en makkelijk te verwerken. Deze plaat heeft een rustige tekening en is wit tot geelachtig van kleur. Geschikt voor andere interieur, timmerwerk, trappen, meubels en caravanopbouw. Berken Multiplex is een plaat met een licht en glad geschuurd oppervlak. Standbouw Triplex is samengesteld uit diverse tropische hardhout soorten, geproduceerd in Indonesië. Buigtriplex splintert nauwelijks en kan uitstekend geschilderd worden en heeft een laag soortelijk gewicht.

Betonplex

Betonplex wordt onder andere gebruikt om bekisting van te maken maar kan ook toegepast worden voor bekleding van vloeren en wanden in bedrijfsauto's, aanhangwagens, dierenhokken en glijbanen. Het is een uit populieren/eucalyptus fineren opgebouwde multiplex, voorzien van een fenolfilm. Deze film kan aan beide zijden glas zijn of aan één zijde voorzien van een antislip profiel. Berken betonplex is een multiplex waarop een film toplaag is aangebracht, dit vormt een harde en waterdichte afwerking van het hout. 

Afmeting plaat: 250 cm x 125 cm (verschillende diktes)

MDF

Een breed assortiment MDF platen van vochtwerend, brandvertragend tot een kant-en-klare afwerking. 

Afmeting plaat: 244 cm x 122 cm (verschillende diktes)

 

Waar moet ik beginnen?

Heb je alle artikelen in huis gehaald voor jouw klus maar heb je eigenlijk geen idee waar je moet beginnen? Lees hier onze klusadviezen, met deze stappenplannen wordt jouw klus een kinderspel!

 
 


Lewis® Zwaluwstaartplaten

Lewis Zwaluwstaartplaten zijn de originele zwaluwstaartvormig gewalste staalplaten die worden gebruikt voor de bekisting en wapening van dunne lichtgewicht betonvloeren op houten, stalen of andere draagconstructies. Het profiel van de Lewis Zwaluwstaartplaat heeft een unieke S-vormige geometrie waardoor de samenwerking tussen de Lewis Zwaluwstaartplaat en het fijn grind beton of de gietvloermortel voor de hoogst mogelijke draagkracht van de vloer zorgdragen. De maatvaste profilering zorgt voor een goedsluitende pasvorm tussen de platen onderling. Bij het gebruik van plastische betonmortel of een gietvloer- mortel kan er geen vloeibare specie weglekken via de naden. Tevens wordt met de speciale S-vormige geometrie een optimale stortbelasting gerealiseerd en is de zwaluwplaatvloer veilig beloopbaar tijdens de uitvoeringsfase.Constructief

Voor constructieve toepassingen zoals vloeren, daken, wanden en kisten met Underlayment, OSB, etc. OSB bestaat in verschillende varianten. De één (OSB T&G) is voor gebruik in droge omstandigheden. De andere (OSB SE) is voor gebruik in vochtige omstandigheden. Deze constructieplaten zijn hoofdzakelijk opgebouwd uit zogenoemde chips van naaldhout en zijn geschikt voor permanente bouwtoepassingen zoals vloeren, daken, wanden en andere dragende constructies, maar ook als materiaal voor verpakkingen en diverse decoratieve toepassingen. Underlayment is een breed inzetbare multiplex plaat voor talloze constructieve toepassingen, zowel in droge- als vochtige omstandigheden. Binnen deze categorie valt ook de Unilin PD Uniplex (GS) plaat. Dit zijn isolerende zelfdragende elementen voor platte of flauwhellende daken, voor toepassing op een balklaag. De dakplaten zijn geschikt voor toepassing onder baanvormige dakbedekking in onverwarmde ruimtes.

Vezelplaten

Opgebouwd uit vezels zoals onder andere spaanplaat, hard- en zachtboard en EcoBoards. Spaanplaat is de standaardoplossing voor algemene toepassingen in droge omgevingen. De MUF-verlijmde hydro spaanplaat zonder T&G verbinding is een vochtwerende spaanplaat, geschikt voor industriële verwerking in meubels en interieurtoepassingen. Dan is er nog een duurzaam en milieuvriendelijke alternatief voor OSB, MDF en multiplex: ECOBoards. Vervaardigd van, niet voor consumptie geschikte, landbouw overschotten, welke geperst en gebonden worden tot een plaat. Hardboard is aan de voorzijde glas en de achterzijde ruw. Geheel vervaardigd uit hout zonder potentieel schadelijke lijm of chemischde toevoegingen. Hardboard bestaat er ook in een watervast variant door een olie toevoeging en een geperforeerde variant voorzien van een maas patroon. Deze variant wordt veelal toegepast in bed bodems ten behoeve van de ventilatie. Zachtboard wordt vooral gebruikt voor daken, wanden en vloeren.

Gipsproducten

Naast de standaard gipsplaten bevat ons assortiment ook platen met specifieke eigenschappen. Denk onder andere aan gipskartonplaten; geschikt voor algemene toepassingen. Beplating op een onderconstructie voor niet dragende-scheidingswanden, voorzetwanden en verlaagde plafonds. Dit zijn platen met een kern van gips, waarvan de beide zijden en de langskanten met een goed hechtend speciaal karton zijn bekleed. Stucplaten vallen hier onder. De enige gipskartonplaten om te pleisteren zonder voorbehandelen. Diamondboard is een stootvaste gipskartonplaat met de hoogste breukweerstand en flexboard is voor ronde constructies met kleine buigstralen. Voor vochtige ruimtes is er greenboard.


 

Vurenhout

Vuren ofwel vurenhout is het hout van de fijnspar. Vurenhout is relatief goedkoop en wordt door de specifieke eigenschappen ook veel gebruikt als timmerhout.

Steigerhout

Een steigerhouten plank is op vele manieren te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan meubels, tuinaccessoires, schuttingen en vlonders. Bekijk hier hoe je met steigerhout een mooie stoel kan maken.


 
Op zoek naar meer?

Bekijk hier ook de rest van ons assortiment bouw. Zo bieden wij onder andere: bouwmaterialen, dakbedekking, isolatiemateriaal, kleding die handig is voor bij het klussen (ook schoenen), ladders, trappen en steigers en PVC en ander leidingwerk.