Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Raambeveiliging

Ramen zijn een zwakke plek in de beveiliging van het huis en daarom een veelgebruikte ingang voor inbrekers. Wij laten je zien voor welke soorten beveiliging je kunt kiezen.

Klusadvies raambeveiliging header
 
 
Klusadvies raambeveiliging raam

Raambeveiliging gewoon raam

Ramen zijn een zwakke plek in de beveiliging van het huis en daarom een veelgebruikte ingang voor inbrekers. Een bekende methode is het boren van een gaatje in het kozijn om vervolgens met ijzerdraad een klink om te halen of de raamsluiting te openen.

Er zijn diverse manieren om ramen hier tegen te beveiligen. De punten zoals links aangegeven komen overeen met de punten hieronder.

Klusadvies raambeveiliging klapraam

Raambeveiliging klapraam

Een klapraam wordt vaak open gelaten om te luchten in bijvoorbeeld de badkamer. Echter, zo'n klapraampje is vaak ook net groot genoeg voor een inbreker om doorheen te glippen. Gelukkig zijn er diverse oplossingen om dit te voorkomen.


Klusadvies raambeveiliging raamboom

1. Raambomen

Een raamboom met slot zorgt ervoor dat de inbreker niet door een gat in het kozijn alsnog de raamboom om kan zetten. Vergeet niet het sleuteltje eruit te halen!


Klusadvies raambeveiliging opleg cilinderslot

2. Opleg drukcilindersloten

Als extra beveiliging op de raambomen kun je ervoor kiezen een drukcilinderslot te installeren. Dit is een extra obstakel voor de inbreker bij het binnenkomen.


Klusadvies raambeveiliging deur raamsensor

3. Deur/raamsensoren

Met een sensor kun je ervoor zorgen dat automatisch de verlichting inschakelt wanneer er een raam of deur geopend wordt. Wil je meer weten over de beveiliging van deuren? Klik dan hier.


Klusadvies raambeveiliging dievenklauw

4. Dievenklauwen

Met dievenklauwen voorkom je dat het raam (of de deur) uit het kozijn getild kan worden wanneer je bijvoorbeeld het raam op een kier hebt staan.


Klusadvies raambeveiliging secubar

5. Secubar

Een klapraam kan vaak net groot genoeg zijn voor een inbreker om binnen te komen. Met de Secubar halveer je de opening waardoor er geen ruimte meer is om door te passen.


Klusadvies raambeveiliging veiligheidscharnier

6. Veiligheidsscharnieren

Een veiligheidsscharnier maakt het openen van een deur of raam moeilijker, bijvoorbeel door een ingebouwde dievenklauw.


Klusadvies raambeveiliging beveiligde raamuitzetter

7. Beveiligde raamuitzetter

Om op een veilige manier te kunnen ventileren, kun je gebruikmaken van een beveiligde raamuitzetter. Deze zorgt ervoor dat het raam op de tochtstand niet verder uitgetrokken kan worden, zodat er geen mens doorheen past.

Bekijk hier ons complete assortiment voor het beveiligen van jouw huis!