Merk:
EAN:
8710439034522

Bison secondelijm 3 ml

3.99

Omschrijving

Zeer snelle, extreem sterke en vloeibare secondelijm met Direct Stop Technology: op het moment dat er geen druk meer op de tube wordt uitgeoefend, stopt de uitstroom van lijm direct. Gemakkelijk en schoon te gebruiken. Vloeibare kwaliteit; de lijm vloeit in de kleinste hoeken en kieren. De lijm is tevens vaatwasmachinebestendig en waterbestendig.

Specificaties

- Om het membraan te doorboren, draai de hele dop, met de klok mee vast op de tube. Draai vervolgens het zwarte afsluitdopje weer los - en het is klaar voor gebruik! Druk niet op de tube tijdens het doorboren. Pas de lijm zo dun mogelijk direct uit de tube op één zijde toe door het mondstuk (te veel lijm vertraagt het uitharden aanzienlijk!). De delen direct op elkaar brengen en aandrukken. Afhankelijk van de aangebrachte hoeveelheid lijm en het materiaal, polymeriseert de lijm binnen 60 seconden in een kunsthars en verbindt de delen zeer sterk. Bij lijmen bij een lage vochtigheid, kan de uithardingstijd worden verkort door kort op een van de te verlijmen onderdelen te ademen. De beste resultaten worden verkregen op kamertemperatuur. Basisch reagerende oppervlakken versnellen de uitharding van de lijm, zuur reagerende oppervlakken (bijv. hout, keramiek, porselein, leer) vertragen de uitharding van de lijm. Na gebruik de tuit direct met een droge doek of tissue schoonmaken en afsluiten met de dop. Vlekken/resten: Veeg overtollige lijm direct af met een droge doek. Na uitharding zijn de lijmresten zeer moeilijk te verwijderen. Aceton zal de lijm heel langzaam (te controleren op geschiktheid) laten ontbinden. Tips: Wanneer de huid vastgeplakt zit, week dan voor zo lang mogelijk in warm water met zeep en vermijd geforceerde pogingen om de lijm te verwijderen, daarna de huid hydrateren. Een andere mogelijkheid is om de vingers in warm water tegen elkaar te wrijven en proberen om er een paperclip of een stuk draad tussen te krijgen. Na enige tijd kunnen de vingers worden gescheiden. De getroffen oppervlakken kunnen ook direct worden behandeld met aceton of nagellakverwijderaar. Als organische oplosmiddelen ook vet verwijderen, raden we het aanbrengen van een handcrème aan. Mochten er vlekken lijm achterblijven, kunnen deze met een puimsteen worden verwijderd. Indien de lijm in de ogen of mond is gekomen, dan moeten de oogleden of mond worden opengehouden en direct met veel water worden uitgespoeld. Indien nodig een arts raadplegen. Vanwege de specifieke dampen die ontstaan uit cyanoacrylaat lijmen is het raadzaam om de ruimten goed te ventileren bij het gebruik van relatief grote hoeveelheden. Aandachtspunten: Waarschuwing: De secondelijm bevat cyanoacrylaat. Gevaarlijk: Kleeft binnen enkele seconden aan de huid en ogen. Buiten het bereik van kinderen houden. Kan irritatie van de luchtwegen veroorzaken. Bij het raadplegen van een arts, de verpakking of het label meenemen. Inademing van damp vermijden. BIJ CONTACT MET DE OGEN: voorzichtig spoelen met water gedurende meerdere minuten. Indien mogelijk, contactlenzen verwijderen en blijven spoelen.
- Ideaal voor kleine oppervlakten (niet geschikt voor grote oppervlakten). Lijmt vrijwel alle vaste en flexibele materialen zoals leer, vele kunststoffen zoals hard PVC (polyvynilchloride), ABS (acrylonitril-butadieen-styreencopolymeer, schokbestendig styreen), PS (polystereen), acrylhars ((Plexiglas®)), polycarbonaat ((Makrolon®), fenolharsen (Bakelite®), porselein, keramiek, hout, metaal, kurk, vilt, stof (test geschiktheid eerst), rubber. Slechts gedeeltelijk geschikt voor glas (na een periode wordt de binding broos, waardoor het verzwakt). Niet geschikt voor PE, PP, siliconen harsen en rubbers (Si), PTFE, Teflon®, piepschuim, stoffen en lederen kleding.