KlusWijs Schoonhoven
KlusWijs Schoonhoven

KlusWijs Schoonhoven

Over KlusWijs Schoonhoven

Voor alle informatie en diensten van deze winkel klik hier
Deze winkel heeft ook een afdeling KW wonen.

Neem hier een kijkje in onze winkel.

Ondernemer aan het woord

Welkom bij KlusWijs Extra Schoonhoven. De naam 'Extra' zegt het al; geen normale bouwmarkt, maar een echte belevingswinkel. We hebben alles op het gebied van bouw, tuin en dier. Bovendien vind je bij ons op de bovenverdieping onze winkel KW Wonen. Bij KW Wonen helpen we je graag met je complete woninginrichting! Kom langs voor een kopje koffie en laat je voor je klussen of woonwensen adviseren door onze deskundige medewerkers. Je kunt ook klusartikelen bij ons huren.

Angeline Kommer
Ondernemer
KlusWijs Extra
Schoonhoven
 

Ons assortiment

 • Verf & gereedschap
 • Hout- & plaatmateriaal
 • Gordijnen & raamdecoratie
 • Lampen & verlichting
 • Deuren & deurbeslag
 • Zonwering
 • Gordijnen
 • Dakramen
 • Hobby artikelen
 • Laminaat, PVC-vloeren & parket
 • Tuingereedschap
 • Bloemen en planten
 • Sanitair
 • Douche- en badmeubelen
 • Badkameraccessoires
 • Hand- en elektrisch gereedschap
 • Maatwerkkasten
 • Tuinhout
 • Bouwmaterialen
 • Sigma en Wijzonol dealer

In het kort

Gratis parkeren icoon Gratis parkeren
KW Wonen
- Wooninrichting
- Woonaccessoires
keuken verkoop icoon Interieurstyliste
Sikkens dealer icoon Vuurwerk verkooppunt
sleutelservice icoon Diervoeding en benodigheden
montage service icoon Erkend Sikkens dealer
montage service icoon Trendrent
Sleutelservice
Montage service

Klussendienst 300x300
Specialist nodig bij een klus?

In onze winkel werken echte vakmensen die jou graag helpen met deskundig advies of desgewenst de klus voor je uitvoeren.

Een klein klusje of grote, uitgebreide klus? Onze professionele klussendienst staat voor je klaar!
Zo heb je alles in één hand en ben je zeker van het gewenste eindresultaat.

Of het nou gaat om het plaatsen van een kastenwand, het afhangen van een nieuwe buitendeur of inmeten van nieuwe raamdecoratie... Vraag naar de vele mogelijkheden bij jouw dichtsbijzijnde winkel.

 
Ons team
Hieronder stellen we graag onze klusmannen en vrouwen aan je voor.


 
Angeline Kommer
Klusspecialist
Stylingteam
Verkoopteam


 

GeschiedenisHet is begin 1974 als Leida Kommer tegen haar man Kees zegt dat ze wil gaan werken. De kinderen Angeline en Ewalt zijn dan oud genoeg en gaan naar school. Maar wat ga je dan doen?

Kees Kommer werkte zelf op dat moment als constructeur van veevoerfabrieken in Rotterdam op de tekenkamer. In dat gesprek ontstond het plan om een Doe Het Zelf zaak te beginnen. In die tijd bestonden Doe Het Zelf zaken (zoals we ze nu kennen) nog niet, Er was in die tijd alleen een kleine ijzerwarenzaak in de Lopikerstraat: van Mameren, in het pand van Ton van Alten. Doe Het Zelf zaken waren in opkomst en er was er nog geen in Schoonhoven. Kees is zich gaan verdiepen in de mogelijkheden en heeft de winkel weten te realiseren.

De start
Samen met een broer van Kees en zijn vrouw, Jos en Emmy Kommer, zijn ze het avontuur aangegaan. Kees zou zijn baan houden voor de zekerheid, net als Jos. En Leida ging in de winkel staan, samen met schoonzus Emmy. Jos Kommer had op dat moment de schilderszaak, die hij had overgenomen van Kommer sr. De broers combineerden hun banen met het werken in de winkel.

Op de hoek van de Lopikerstraat stond een afbraakpand te koop. Kees en Jos besloten om het pand te kopen en er iets nieuws op te bouwen. Op 17 december 1975 gingen de deuren open van Doe Het Zelf zaak Handy Shop Kommer.
 
Tien jaar lang werd met veel plezier in deze winkel gewerkt, inmiddels waren Martin Treurniet en Kees Mulder bij de familie komen werken. Medewerkers van het eerste uur.

Te klein
Na tien jaar werd de winkel te klein, we groeiden er uit. In die tijd stond het pand aan de Lopikersingel in de oude Melkfabriek leeg en Kees en Leida grepen de kans om te verhuizen. Jos en Emmy namen toen het besluit om te stoppen met de winkel en verder te gaan met de schilderszaak.

In november 1985 verhuisde de winkel naar de Lopikersingel. Het werd een spannende tijd, het was wel een énorm pand, eigenlijk veel te groot en om de winkel te vullen leenden ze zelfs wat kruiwagens enz. uit het bedrijf van een familielid. Daarbij verhuisden ze naar de rand van het centrum, uit de stad! Toch bleek het een goed besluit te zijn geweest. Er kwam een heel nieuwe wijk bij en stond de zaak toch weer midden in de stad.

Zoon en dochter
Al van jongs af aan hielpen dochter Angeline en zoon Ewalt in hun vrije tijd mee in de zaak. In 1992 stopte Kees met zijn baan als constructeur, hij reed inmiddels al jaren voor zijn werk naar Deventer heen en weer. Hij kwam volledig in de winkel werken.

Na jaren in de fysiotherapie gewerkt te hebben, kwam Angeline in 2002 voor een aantal dagen in de winkel. In de avonden werkte ze nog steeds als fysiotherapeute in haar eigen praktijk. Toen Lieke, haar dochter geboren werd stopte ze met de fysiotherapie en ging volledig in de winkel werken.

Ewalt heeft een opleiding gevolgd voor industrieel ontwerper en heeft na zijn studie een aantal jaren in Hamburg gewerkt. Na deze periode is hij samen met studievriend Jeroen ontwerpstudio Kommer Kors begonnen. Hun studio bevindt zich boven de winkel, in die studio zijn o.a. de Pletterpetten van Heineken en de Beesies en de Hamsters van Albert Heijn ontstaan. Ook de ontwerpstudio verhuist mee naar het nieuwe pand.

Zo langzamerhand heeft Angeline de leiding van Kees en Leida over genomen. Maar ondanks dat Kees en Leida een pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt, werken ze beide nog steeds vol overgave en met veel plezier in de winkel.

Wederom te klein!
Maar… de winkel werd weer te klein! De winkel was niet meer van deze tijd, te weinig parkeerplaatsen voor de deur, geen overzicht, te hokkerig en volledig dichtgeslibt. Toen de gemeente besloot om een nieuw industrieterrein te ontwikkelen in Thiendenland, ontstond het idee om nog een keer te verhuizen. Met elkaar is het plan ontstaan een nieuwe zaak op te zetten.

Kees, Angeline en Ewalt zijn al jaren intensief bezig de nieuwe zaak te realiseren en zijn volop aan de gang met de voorbereidingen. Ook schoonzoon Marco Sloterwijk en schoondochter Jorgeanne uit Brazilië helpen waar ze kunnen. Een echt familiebedrijf dus. Al jaar en dag werken ze als familie met elkaar, allemaal in één pand.

In 2006 zijn de eerste stappen gezet voor de nieuwbouw. Als familie wisten ze; het moet een ‘belevenis’ bouwmarkt worden. Een fijne gezellige winkel waar letterlijk voor iedereen iets leuks te beleven is.
 
Afscheid Multimate
Vanaf januari dit jaar is er een keuze gemaakt voor een andere organisatie. Na jaren Multimate te zijn geweest, is er nu gekozen voor een andere formule, KlusWijs. Deze formule sluit veel beter aan bij de wensen van de familie, zij hebben geholpen om de winkel te maken die familie Kommer voor ogen had. KlusWijs is een formule van deze tijd, servicegericht en voordelig.

We leven in 2014, en eindelijk is de nieuwe winkel een feit. Het heeft wat voeten in aarde gehad, het was niet altijd makkelijk de afgelopen jaren. Ze zijn er als familie heel trots op dat het is gelukt om samen met hun hechte team van medewerkers Kees, Paul, Peter, Jacco, Ulrich en alle anderen hun droom werkelijkheid te maken. Zij zijn hen enorm dankbaar.
 
In samenwerking met de mensen van KlusWijs en alle leveranciers is een nieuwe belevenis bouwmarkt ontstaan. De eerste KlusWijs Extra van Nederland met als speerpunten; bouw, dier, tuin en wonen.

 

Lokaal assortiment
Een winkel voor jong en oud, voor hobbyist en professional. Een uitgebreid bouwmarkt assortiment met onderscheidende producten en merken. Een verfafdeling met ALLE professionele merken! En speciale straat is er ingericht voor de professional met de betere bouwmaterialen en professionele merken. Veel aandacht hebben wij besteed aan de tuinafdeling, met een ruime keuze aan tuingereedschappen, alles op het gebied van besproeiing, afrastering, tuinmeubelen en……tuinplanten! “Groen” neemt een belangrijke plek in. Zo treft u ook de nodige planten voor binnen aan, met daarbij volop keuze uit diverse potten en manden. En wat te denken van een uitgebreid assortiment zijden bloemen en planten. Niet van echt te onderscheiden!

Op onze benedenverdieping presenteren wij u ook onze afdeling “dier”, met alle bekende merken voeding voor hond, kat en knaagdieren. Uiteraard ontbreken ook de nodige accessoires niet!

Opvallend in het centrum van de benedenverdieping is de keuze aan werk- en vrijetijdskleding en schoeisel en een plein vol maatwerk. Kasten, horren, raamdecoratie, deuren…..alles op maat voor u gemaakt! De bovenverdieping hebben wij ingericht als woonwinkel. Diverse opstellingen van kamertjes met bedden, kasten, tafels, stoelen en banken. Alles om uw interieur te verfraaien van dekbedovertrek tot verlichting! En voor wie even een moment van rust wil, is er ons café voor een lekker kopje koffie of thee.

Industriële deuren

Wij hebben veel ervaring in het inmeten en plaatsen van deuren. Kom langs om de mogelijkheden te bespreken.

 

Andere filialen in de buurt

(+/- 16.6km)
Ampèrestraat 30
2952 AA Alblasserdam
(+/- 24.0km)
Industrieweg 29
2421 LK Nieuwkoop
(+/- 38.5km)
Van Hallstraat 40
2241 KT Wassenaar