Naar boven

Garlux

(5) (5 artikelen)
Garlux Garlux is een Nederlands merk dat zich specialiseert in kwalitatief hoogwaardig, duurzaam hout voor de tuin. Daarbij heb je de keuze uit zowel geïmpregneerd hout als (onbehandeld) hardhout. Wil je Garlux tuinhout kopen? Ook dat doe je gewoon online, via KlusWijs.nl!

Over Garlux

Garlux is een merk van Van Swaay Hout, afkomstig uit Schijndel en Harlingen. Dit bedrijf houdt zich al sinds 1891 bezig met het leveren van geïmpregneerd hout. Het bedrijf beschikt over eigen impregneerketels, waardoor zij een bijzonder hoge kwaliteit kunnen garanderen.

Garlux levert verschillende houtsoorten. Zo kun je kiezen voor geïmpregneerd Celfix hout, dat niet alleen vijf keer langer mee gaat dan onbehandeld hout maar ook nog eens minder snel vergrijsd en onderhoudsarm is. Er zijn ook producten van Azobe verkrijgbaar. Dit bijzonder duurzame tropische hardhout is bijvoorbeeld uitstekend geschikt om in de grond te plaatsen. Voor terrasplanken en vlonders wordt gebruik gemaakt van Bankirai hout, dat een donkergele tot lichtbruine kleur heeft. Mits goed onderhouden gaat een Bankrai vlonder makkelijk 20 jaar mee! Verder biedt Garlux onder de naam HollandsHout een collectie tuinhout dat afkomstig is uit de Nederlandse bossen van Staatsbosbeheer. Dat hout komt dus gewoon uit ons eigen land; het hoeft geen duizenden kilometers af te leggen om bij jou in de tuin terecht te komen. En dat draagt natuurlijk ook bij aan de duurzaamheidsfactor! Al het Garlux hout wordt met de grootste zorg geselecteerd en is bovendien voorzien van een EUTR of PEFC keurmerk, wat betekent dat het hout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Zo kun je onbezorgd genieten van je tuin!

Ons Garlux assortiment

Het Garlux tuinhout assortiment van KlusWijs bestaat uit onder andere hekken en poorten, tuindeuren, schaaldelen, palen, terrassen, tuinmeubels, dierenverblijven en plantenbakken. Ook voor een duurzame Garlux schutting ben je bij ons aan het juiste adres. Bestel je Garlux tuinhout online of kom langs bij één van onze vestigingen om het assortiment van dichtbij te bekijken!