Op zoek naar verkoeling?


De temperaturen lopen weer op en dus is het de ideale tijd om snel nog een ventilator, cooler of airco te bemachtigen. Bij KlusWijs ben je op het goede adres om snel nog wat verkoeling in huis te halen. Of je nou op zoek bent naar een airco, een cooler of een ventilator; wij hebben het allemaal. Wil je meteen weten waar je jouw verkoeling kan halen? Klik hier om jouw dichtstbijzijnde KlusWijs vestiging te vinden!


Hoe kies ik de juiste airco?

Ben je wel op zoek naar een airco maar heb je geen idee wat voor een model je nodig hebt? Lees dan hier ons klusadvies over het kiezen van de juiste airco om er zeker van te zijn dat jij de juiste airco hebt tijdens de extreem warme dagen die voor de deur staan!

Naar het klusadvies

Het verschil tussen ventilatoren, airco's en coolers


Ventilatoren

Ventilatoren zijn in het rijtje met airco's en coolers een zeer goedkope optie. Helaas is een ventilator wel de minst verkoelende optie van de drie. Dit komt omdat je eigenlijk alleen lucht verplaatst en deze lucht niet echt koeler maakt. Waar zowel een airco als een cooler een element bezitten waarmee verkoeling wordt gerealiseerd ontbreekt dit bij ventilatoren.

Coolers

Coolers, ook wel luchtkoelers, kunnen een ruimte iets koeler maken dan een ventilator maar zorgen lang niet zo goed voor verkoeling als een airco. Een cooler zorgt voor een maximale verkoeling van 2 tot 3 graden. Een ander verschil tussen een airco en een cooler is dat airco's dus met koelvloeistof werken en coolers met koud water.

Airco's

Als je op zoek bent naar echte verkoeling dan is een airco een ideale optie. Airco's kunnen een ruimte gemakkelijk 6 tot 8 graden verkoelen en zijn hiermee dus ook de ideale keuze om jouw ruimte te koelen. Een airco zuigt de warme lucht uit de kamer en blaast koude lucht, die wordt gemaakt met behulp van koelvloeistof, de kamer in.

 

Verschillende soorten airco's

Mobiele airco

Voor een onmiddellijk resultaat hartje zomer biedt een mobile airconditioner uitkomst. Stekker in het stopcontact, afvoerslang naar buiten, gewenste temperatuur instellen en klaar. Bijkomend voordeel is dat de unit eenvoudig in een andere ruimte kan worden geplaatst waar verkoeling nodig is. Het Qlima Cooldown-systeem versterkt het koeleffect en zorgt voor een lager energieverbruik. Via de afvoerslang wordt naast warme lucht direct het teveel aan vocht afgevoerd.


Split-unit airco's

De welbekende split-unit airco's. Deze airco's zijn niet te verplaatsen, voordat je dit type airco besteld moet je dus goed bedenken welke ruimte je nou echt wil koelen. Deze airco kan je ook niet zomaar even zelf installeren, je hebt hiervoor wel enige technische kennis nodig. Kom langs in een van onze winkels voor meer informatie over dit type airco's.


Kom snel langs in een van onze winkels!

Wil jij de warmte deze zomer trotseren? Kom dan snel langs in een van onze winkels en haal jouw verkoeling in huis. Via de button hieronder zie je meteen wat jouw dichtstbijzijnde KlusWijs winkel is.

Naar een winkel