Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

KlikAanKlikUit: 11 x de meestgestelde vragen + het antwoord

 

Hoe werkt KlikAanKlikUit?

KlikAanKlikUit is altijd een combinatie tussen een zender en een ontvanger om producten of verlichting te schakelen. Een zender is bijvoorbeeld een afstandsbediening en een ontvanger een stekkerdoosschakelaar. De stekkerdoosschakelaar steek je in het stopcontact, daar gaat de stekker van je lamp in. Je koppelt deze stekkerdoosschakelaar met de zender waar je ‘m mee wil verbinden (bijvoorbeeld een afstandsbediening) en vanaf dat moment kun je vanuit je luie stoel je lamp bedienen. 


Hoe werkt KlikAanKlikUit dimmer?

Bij KlikAanKlikUit zijn er 2 soorten dimmers. Opbouwdimmers en inbouwdimmers. Een opbouwdimmer steek je in het stopcontact, vervolgens steek je daar de stekker van je lamp in en met de zender van je keuze kun je je lamp bedienen. De inbouwdimmers koppel je met een afstandsbediening. Met de afstandsbediening kun je de lamp aan- en uitzetten, maar dus ook de lichtsterkte bepalen. De dimmers van KlikAanKlikUit zijn multi-dimmers. Dat houdt in dat het niet uitmaakt welke lichtbron je hebt (led, gloeilamp, spaarlamp etc.) mits de lichtbron daadwerkelijk dimbaar is.

Hoe werkt KlikAanKlikUit App?

Alle producten van KlikAanKlikUit kun je koppelen aan het internet. Dat doe je door gebruik te maken van de ICS-2000. Dat is een kastje dat je verbindt aan je router. Je downloadt de gratis app en dan kun je via de app je gekoppelde apparaten bedienen. Ook de bestaande schakelaars blijven werken, dus je kunt kiezen voor bediening via app of het omzetten van de schakelaar.


Hoe veilig is KlikAanKlikUit?

Vroeger was er een combinatie tussen zender en ontvanger waarbij je corresponderende letter- en cijfercombinatie achterop moest instellen. Tegenwoordig is het zo dat elke zender random wordt geprogrammeerd in de fabriek uit 16,8 miljoen mogelijkheden. De ontvanger heeft een elektronisch geheugen. Op het moment dat je dat geheugen activeert dan geef je een ‘aan-signaal’ met die unieke code en op het moment dat je lamp 2 keer knippert is je unieke beveiligde verbinding gelegd.   

Bekijk hier ons KlikAanKlikUit assortiment

Hoe reset ik KlikAanKlikUit?

Dit kan met de afstandsbediening. Om te koppelen steek je de stekker in het stopcontact. Je geeft een aan-signaal met de zender waarmee je ‘m wil bedienen (bijvoorbeeld een afstandsbediening) en op dat moment is de koppeling gemaakt. Wil je terug naar de fabrieksinstelling? Druk dan kort op het knopje dat op de ontvanger zit. Dan zit de lamp normaliter in de ‘leer-modus’, dat wil zeggen dat je dan de ontvanger zou kunnen koppelen met een zender. Maar wil je ontkoppelen, dan druk je vervolgens op de ‘uit-toets’ op de afstandsbediening en daarmee reset je de ontvanger. 


Werkt KlikAanKlikUit met Philips Hue?

Ja, de Gateway van KlikAanKlikUit werkt o.a. met een Zigbee chip. Dat ken je wellicht van Philips Hue, dus de Philips lampen kun je probleemloos koppelen door middel van de Gateway.


 
Welke lampen werken met KlikAanKlikUit?

Alle standaard lampen kun je met KlikAanKlikUit aan- of uitzetten. Welke lampen je kunt dimmen? Ook dan kunnen alle lampen mits er duidelijk bij vermeld staat dat de lichtbron dimbaar is. Wil je Philips Hue lampen of Ikea lampen koppelen? Dan kan dit wanneer je de Gateway ICS-2000 gebruikt.

Wat kost KlikAanKlikUit?

Vaak heeft smarthome of domotica een duur imago. Dat is het leuke van KlikAanKlikUit. Je kunt klein beginnen en onbeperkt uitbreiden. Een eerste set heb je soms in de aanbieding al voor rond de €30. Daarvoor krijg je 3 stekkerdozen en een afstandsbediening waarmee je kennis kunt maken met het KlikAanKlikUit systeem.

Hoe koppel je KlikAanKlikUit?

Op het moment dat je de combinatie wilt maken, moet je ervoor zorgen dat de stekkerdoosontvanger in het stopcontact gaat. De eerste 5 seconden is de ‘leer-modus’ actief. Tijdens die 5 seconden geef je een ‘aan-signaal’ met de zender waarmee je ‘m wil bedienen. Je ziet de lamp 2 keer aan- en uitschakelen en dan weet je dat de koppeling is gelukt. Bij een inbouwmodule is dat anders. Op de inbouwontvanger zit een knopje. Druk je die kort in, dan komt de lamp in de ‘leer-modus’, kun je een ‘aan-signaal’ geven met de zender waar je ‘m wil bedienen en is de koppeling gelegd.

 

Wat verbruikt KlikAanKlikUit?

KlikAanKlikUit is gemaakt om je comfort in huis te verhogen. Vanaf je luie stoel je verlichting aan- en uitzetten. Daarnaast kun je ook stroom besparen. Door slim gebruik te maken kun je verlichting uit laten gaan op plekken waar je niet bent. Denk aan een bewegingsmelder met een inbouwontvanger op de badkamer. Niemand meer in de badkamer? Je verlichting gaat automatisch uit. Ook kun je je stand-by verbruik van je tv, router of van je printer beperken. Je plaatst de stekkerdoosontvanger in het stopcontact en als je ’s avonds naar bed gaat, haal je met 1 druk op de knop het stand-by verbruik eraf. Zo’n ontvanger verbruikt zelf uiteraard ook stroom, maar vaak slechts een fractie (0,2 watt) van wat de producten gebruiken die je ermee uitzet.

 

Werkt KlikAanKlikUit met Google Home?

Ja. KlikAanKlikUit heeft een samenwerking met Google Home waardoor je probleemloos al je apparaten ook per stem kan bedienen. Hoe werkt dat? Wanneer je een ICS-2000 van KlikAanKlikUit hebt aangeschaft en die hebt ingericht, schaf je een Google Home aan. Je downloadt de Google Home app, logt daarin met je gebruikersnaam en wachtwoord die je ook gebruikt voor je ICS-2000. Vanaf dat moment gaat de Google Home app de instellingen van je telefoon overnemen en kun je de gekoppelde KlikAanKlikUit producten per stem bedienen.

Koop nu KlikAanKlikUit