Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Klimaatbeheersing

Hier vind je een greep uit ons assortiment 'klimaatbeheersing' waaronder airco's, kachels en anti-vocht producten.

Klimaatbeheersing header
Eurom Convectorkachel CK 1500 Eurom Convectorkachel CK 1500 21.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Industriële Heater EK 1999 Eurom Industriële Heater EK 1999 32.50
Meer info
Toevoegen
Eurom Straalkachel Safe-T-Shine 900 Eurom Straalkachel Safe-T-Shine 900 16.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Elektrische kachel Ultimate 2000 Eurom Elektrische kachel Ultimate 2000 24.95
Meer info
Toevoegen
Ventilatorkachel EK Delta 2000 Ventilatorkachel EK Delta 2000 39.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Convectorkachel Safe-t-Convect 2200 Eurom Convectorkachel Safe-t-Convect 2200 82.50
Meer info
Toevoegen
Eurom Convectorkachel 2000W Eurom Convectorkachel 2000W 29.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Plug-in Heater Eurom Plug-in Heater 29.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Ventilatorkachel Safe-T-Fanheater 2000 Eurom Ventilatorkachel Safe-T-Fanheater 2000 19.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Industriële Heater EK3001 Eurom Industriële Heater EK3001 59.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Industriële Heater EK5001 Eurom Industriële Heater EK5001 99.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Industriële Heater EK3K Still Eurom Industriële Heater EK3K Still 89.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Keramische Wandkachel Wall Designheat 2000 Eurom Keramische Wandkachel Wall Designheat 2000 99.95
Meer info
Toevoegen
Eurom Ventilatorkachel VK2002 Eurom Ventilatorkachel VK2002 12.95
Meer info
Toevoegen
Eurom CK501R Frost protector Eurom CK501R Frost protector 17.50
Meer info
Toevoegen
Alutherm 1500 WiFi Alutherm 1500 WiFi 99.95
Meer info
Toevoegen
Klimaatbeheersing

Een optimaal klimaat in huis kenmerkt zich door een aangename temperatuur, de juiste luchtvochtigheid en een zuivere lucht. Dit in combinatie met een aangename geur, circulatie en zuurstofgehalte.

Het productgamma van KlusWijs omvat producten voor het verwarmen, koelen, ontvochtigen, bevochtigen en het reinigen van lucht.

 
Klimaatbeheersing soorten 1
Mobiele airco's

Voor een onmiddellijk resultaat hartje zomer biedt een mobile airconditioner uitkomst. Stekker in het stopcontact, afvoerslagn naar buiten, gewenste temperatuur instellen en klaar. Bijkomend voordeel is dat de unit eenvoudig in een andere ruimte kan worden geplaatst waar verkoeling nodig is. Het Qlima Cooldown-systeem versterkt het koeleffect en zorgt voor een lager energieverbruik. Via de afvoerslang wordt naast warme lucht direct het teveel aan vocht afgevoerd.

 
Klimaatbeheersing soorten 2
Split-unit airco's

Deze fraaie airco's zijn uitgerust met een WiFi-module. Via de speciale app kun je de airco op afstand bedienen met je smartphone of tablet. Zo kom je thuis in een lekker koel huis of kun je de airco in de kinderkamer of afstand uitschakelen. 

Dankzij de ingebouwde warmtepomp kun je ook energiezuinig verwarmen. De airco is verder uitgerust met een verfijnd filtersysteem tegen bacteriën, huisstofmijt en schimmels. De modellen werken bijzonder energiezuinig, dankzij het Inverter-systeem. Installatie is eenvoudig dankzij 4 meter voorgemonteerde leidingen. 

(Deze informatie gaat over de Qlima SC37 serie).

 
Welke airco heb je nodig?
Een goed werkende airco is afgestemd op de ruimte waarin deze geplaatst is. Bekijk ons klusadvies airco stappenplan, bereken de capaciteit en kies daarna een type.
 
Klimaatbeheersing soorten 3
Luchtkoelers

Heerlijke verkoeling tijdens warme dagen. De werking is eenvoudig. Vul het grote reservoir met water en het apparaat biedt verkoeling doo reen combinatie van ventilatie en verdamping. 

In tegenstelling tot een ventilator brengt een luchtkoeler de temperatuur daadwerkelijk omlaag. Het vermogen is niet vergelijkbaar met een mobiele airco, maar ben je op zoek naar een energiezuinige en goedkope oplossing zonder afvoer naar buiten? Dan is zo'n luchtkoeler een goede keuze!

 

Klimaatbeheersing soorten 4
Ontvochtigers

Wanneer er sprake is van een te hoge luchtvochtigheid merk je dat snel in huis. Vochtplekken op de muur, een muffe lucht in huis, condens op de ruiten. Luchtonvochtigers helpen om het vochtprobleem grondig aan te pakken. De luchtontvochtigers onttrekken dagelijks vele liters vocht aan de lucht door het vocht in het apparaat te condenseren. 

Relatieve luchtvochtigheid is de verhouding vocht in de lucht. Met een hygrometer kun je de luchtvochtigheid eenvoudig meten. Een ideale luchtvochtigheid ligt tussen de 46 en 60%.

 
Klimaatbeheersing soorten 5
Bevochtigers

Een goed binnenklimaat is van groot belang bij het tegengaan van veelvoorkomende problemen in huis. Een bevochtiger kan ingezet worden om de algehele luchtkwaliteit te verbeteren. Lucht kan enorm uitdrogen door de werking van een centrale verwarming, een kachel of vloerverwarming. Een te lage luchtvochtigheid kan ook een negatieve invloed hebben op de leefomgeving, de gezondheid en het interieur. Denk aan meubels, muziekinstrumenten en kunstwerken. Problemen die relatief gemakkelijk verholpen worden met een bevochtiger.

De bevochtigers worden veel gebruikt in woonkamers, bergingen, hobbyruimtes en kelders. Alle bevochtigers zijn eenvoudig te bedienen te verplaatsen, zodat je ze kunt inzetten waar dit nodig is. Zo creëer je eenvoudig een hygiënisch en een gezond klimaat in huis.

 
Goed ventileren is belangrijk!
Natuurlijk is het goed om je woning vaak te laten luchten; ramen en deuren openzetten en frisse lucht naar binnen te laten. Maar realiseer je je wel dat elke dag de lucht in je woning door koken, douchen, stoken en dergelijke wordt vervuild? Hierdoor kun je een ongezonde leefomgeving in je eigen huis creëren. Dit kan zelfs leiden tot gezondheidsproblemen. Met een goed ventilatiesysteem kun je dit voorkomen en voor een gezonde lucht in je huis zorgen. Lees hier hoe je jouw huis kunt ventileren.
 
Klimaatbeheersing soorten 6
Luchtreinigers

In deze luchtreinigers zit het HEPA filter. Een filter dat tot 99,97% van de kleine deeltjes, zoals pollen, schimmels en bacteriën opneemt. Het luchtfilter en het actief koolfilter verwijderen achtereenvolgens grove deeltjes en nare luchtjes. Luchtvitaminen in de vorm van ionen worden aan de lucht toegevoegd voor een vitaliserend effect.

 

Klimaatbeheersing soorten 7
Petroleumkachels

Wist je dat de CV verantwoordelijk is voor gemiddeld 75% van je totale gasverbruik? De belangrijkste tips om energie te besparen is de CV lager zetten of langer uit te laten, maar dat is niet altijd mogelijk of wenselijk. Met een moderne petroleumkachel verwarm je enkel die ruimte (bij) waar je behoefte hebt aan extra warmte. De kachel is direct klaar voor gebruik. Daarnaast zijn de kachels gemakkelijk verplaatsbaar, waardoor ze veelvuldig op campings en recreatiewoningen gebruikt worden.

 
Klimaatbeheersing soorten 8
Gaskachels

Gaskachels zijn eenvoudig en veilig te gebruiken en vergen weinig onderhoud. De gaskachels zijn praktisch in gebruik omdat ze eenvoudig te verplaatsen zijn. Bovendien zijn de kachels in staat met één druk op de knop een ruimte van comfortabele warmte te voorzien. Het geavanceerde regelsysteem ODS meet continu de aanwezighei van zuurstof in de lucht. De gastoevoer wordt automatisch onderbroken als de vlam uitgaat of als de hoeveelheid zuurstof in de lucht te laag is.