Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Behangsoorten

Naar welk behang je ook op zoek bent, je gaat het ongetwijfeld bij ons vinden in alle denkbare stijlen. In diverse KlusWijs winkels presenteren wij je vele uitgebreide collecties van zeer bekende behangproducenten zoals Eijffinger, Caselio en Voca BN. Check de verkrijgbaarheid van deze merken bij jouw dichtsbijzijnde KlusWijs winkel.

Behang header

Verschillende soorten behang

We hebben natuurlijk allerlei soorten verf in ons assortiment, maar heb je weleens gedacht aan een leuk behangetje op de muur? Binnen ons assortiment behang vind je vinyl-, vlies-, glasweefsel-, papier- en fotobehang. 

Let op: ons assortiment vinylbehang is uitsluitend te verkrijgen bij onze winkels in: Amersfoort, Apeldoorn, Delft, Dodewaard, Klazienaveen, Medemblik, Middenmeer, Musselkanaal, Ruurlo, Scheemda, Scherpenzeel en Schoonhoven

Het behang van Eijffinger vind je alleen bij onze winkels in Apeldoorn, Haren, Scherpenzeel en Schoonhoven.Vinylbehang

Vinylbehang is erg stevig, gaat lang mee en is ten opzichte van (goedkoper) papierbehang gemakkelijker schoon te maken en te houden. Met vinylbehang kun je je muren makkelijk zelf behangen. Door de gladde bovenlaag van vinylbehang kan het behang tegen waterspetters en kun je het dus vochtig afnemen én ook gebruiken in de keuken of badkamer. We hebben in ons assortiment vele soorten vinylbehang en nodigen je graag uit in één van onze winkels om het volledige aanbod te bekijken. 

Let op: ons assortiment vinylbehang is uitsluitend te verkrijgen bij onze winkels in: Amersfoort, Apeldoorn, Delft, Dodewaard, Klazienaveen, Maartensdijk, Medemblik, Middenmeer, Musselkanaal, Ruurlo, Scheemda, Scherpenzeel, Schoonhoven en Uithuizen.


Vliesbehang

Vliesbehang hoef je niet in te lijmen; de lijm smeer je op de muur en het vliesbehang druk je er zo tegenaan. Dat maakt dat dit behang makkelijk én snel zelf is te verwerken. Een erg sterk behang waarbij je niet zo snel bang hoeft te zijn dat het gaat scheuren. Het wordt juist vaak gebruikt om haarscheuren te verdoezelen. Bij papieren behang kan het dan zijn dat het behang gaat vervormen, bij vliesbehang is dit bij haarscheuren niet het geval. Ook het verwijderen van dit behang gaat een stuk makkelijker dan vele andere soorten behang.


Glasweefselbehang

Glasweefsel is een behangsoort dat gemaakt is van geweven glasvezel, daarom wordt dit behang ook wel glasvezelbehang genoemd. Het is een zeer sterk behang dat zeer geschikt is om te gebruiken op muren met beschadigingen zoals scheuren. Je hebt glasweefsel in standaardkwaliteit dan is er geen sprake van een extra voorbehandeling. Glasweefsel is ook verkrijgbaar in voorgeschilderde kwaliteit. Naast de standaard eigenschappen is er een extra grondlaag aangebracht. Als het behang droog is, hoeft het nog maar één keer geschilderd te worden. Dit behang kan ook met een plakapparaat worden gelijmd. 

Lees meer!Behang van papier

Een zeer veelgebruikte behangsoort. Behang van papier is te verkrijgen in vele dessins, structuren en kleuren. De kleuren komen op papier ook erg goed tot hun recht. Het is wel minder slijtvast en belangrijk om de lijm even te laten intrekken voordat je het behang op de muur plakt.

Let op: ons assortiment vinylbehang is uitsluitend te verkrijgen bij onze winkels in: Amersfoort, Apeldoorn, Delft, Dodewaard, Klazienaveen, Maartensdijk, Medemblik, Middenmeer, Musselkanaal, Ruurlo, Scheemda, Scherpenzeel, Schoonhoven en Uithuizen.


Fotobehang

Bij ons kun je ook fotobehang bestellen. Het fotobehang is professioneel vervaardigd vliesbehang van topkwaliteit. Dit behang is licht afneembaar met een zachte doek. De levertijd van het behang is 7 werkdagen. Je kunt je eigen foto uploaden of gebruikmaken van de beeldenbank.


Gereedschappen

Welk gereedschap je precies nodig hebt voor jouw behangklus hangt af van het soort behang dat je gaat gebruiken. Voor vinyl-, vlies- en glasweefselbehang heb je bijvoorbeeld géén behangtafel nodig. Bij deze typen behang breng je de lijm direct op de muur aan. In de meeste gevallen geldt dat je naast het behang ook behanglijm, een behangstrijker en hobbymes nodig hebt. Bij ons vindt je alle soorten gereedschappen voor alle behangklussen. Niet helemaal zeker wat jij nodig hebt? Wij helpen je graag op weg!


KlusWijs tip!
Om het aantal rollen dat je nodig hebt te bereken, kun je het beste de omtrek van de te behangen kamer opmeten. Deel deze omtrek door de breedte van de rol (53 cm) en je weet het aantal banen. Deel vervolgens het aantal banen door 4 en je weet hoeveel rollen je nodig hebt. Zijn je muren hoger dan 2,5 meter? Dan moet je delen door 3.