KlusWijs Scherpenzeel
KlusWijs Scherpenzeel

KlusWijs Scherpenzeel

Over KlusWijs Scherpenzeel

Deze winkel heeft ook een afdeling KW wonen.Neem hier een kijkje in onze winkel.

Ondernemer aan het woord

Mijn naam is Ron van Elst. Ik heb als timmerman ongeveer 10 jaar in de bouw gewerkt. In 2002 ben ik bij mijn ouders gaan werken in de bouwmarkt en ik doe dit nog steeds met veel plezier. In onze winkel vind je op de bovenverdieping een prachtige woonafdeling onder de naam KW Wonen. Hier staat onze interieurstyliste voor je klaar. 

Ron van Elst
Ondernemer
KlusWijs Scherpenzeel
 
 

Ons assortiment

 • Verf & verfgereedschap
 • Raamdecoratie
 • Lampen & verlichting
 • Deuren & deurbeslag
 • Zonwering
 • Gordijnen
 • Laminaat, PVC-vloeren & parket
 • Tuingereedschap
 • Hout- & plaatmateriaal
 • Dakramen
 • Douche- en badmeubelen
 • Badkameraccessoires
 • Hand- en elektrisch gereedschap

In het kort

Gratis parkeren icoon Gratis parkeren
KW Wonen
specialist tuinhout icoon Tuinhoutspecialist
keuken verkoop icoon Vuurwerkverkooppunt
Sikkens dealer icoon Sikkens dealer
sleutelservice icoon Sleutelservice
montage service icoon Montageservice

Specialist nodig bij een klus?

In onze winkel werken echte vakmensen die jou graag helpen met deskundig advies of desgewenst de klus voor je uitvoeren.

Een klein klusje of grote, uitgebreide klus? Onze professionele klussendienst staat voor je klaar!
Zo heb je alles in één hand en ben je zeker van het gewenste eindresultaat.

Of het nou gaat om het plaatsen van een kastenwand, het afhangen van een nieuwe buitendeur of inmeten van nieuwe raamdecoratie. Vraag naar de vele mogelijkheden.

 


Gasflessen

Wij verkopen ook gasflessen. Lege gasflessen of gasflessen die je niet meer gebruikt kun je inleveren ons! Wel zo makkelijk. We helpen je graag met vakkundig advies.

 
Gezocht: Verkoopmedewerker bouwmarkt

Verkoopmedewerk(st)er met ervaring 40 uur per week Wat houdt de functie in? Als verkoopmedewerk(st)er, kun je niet alleen goed verkopen, maar ook goed advies geven. Bij KlusWijs willen we graag dat jij de klanten niet alleen informeert maar ook inspireert. Een verkoopmedewerker kan goed luisteren naar de vraag van de klant en wil graag meedenken over de beste oplossing. Herken jij jezelf in onderstaande punten? • MBO werk- en denkniveau • Flexibel inzetbaar • Affiniteit met DHZ producten • Organisatie- en mensgericht • Een vlotte prater en gepassioneerd verkoper • Je past binnen een jong en dynamisch team Wij bieden jou: Een afwisselende baan bij een frisse organisatie met enthousiaste collega’s. Zeer frequent leuke trainingen om je, om maar in KlusWijs termen te blijven, ‘bij te spijkeren.

Soort dienstverband: Fulltime
Salaris: Vanaf €2.000,00 per maand
Rooster: Weekendbeschikbaarheid

Secundaire arbeidsvoorwaarden:
• Kerstpakket
• Personeelskorting
• Productkorting werknemers
• Reiskostenvergoeding

Solliciteren? Mail dan naar directie@kluswijsscherpenzeel.nl. 
Historie

Rein van Elst is in 1932 met een aannemersbedrijf op de Oude Barneveldseweg begonnen en in 1934 opent hij aan de Marktstraat naast de Eierhal een winkel in ijzerwaren, zijn echtgenote helpt de klanten in de winkel. De oppervlakte van het winkeltje bedraagt iets meer dan twintig vierkante meter.

Piet van Elst wordt in 1947 geboren, hij treedt in de voetsporen van zijn vader Rein, nadat hij de ambachtschool heeft doorlopen, eerst als timmerman in zijn vaders bedrijf, maar in de loop der jaren is hij steeds vaker in de winkel te vinden.

Als hij 8 jaar is past Piet al op de winkel als zijn moeder achter het huis de was ophangt. Zodra er een klant verschijnt moet hij zijn moeder roepen. Op woensdagochtend wanneer de boeren naar de markt gaan is het vaak druk en helpt Piet in de winkel. Naast het helpen van klanten, maakt Piet in de timmermanswerkplaats ramen en kozijnen.

Van zijn vader mag Piet zodra hij 18 jaar is zijn rijbewijs halen, zodat hij met een Borgward materialen bij de klanten kan bezorgen. Zijn broers Rein en Ab zijn werkzaam in het aannemersbedrijf van hun vader, dat ze zelfstandig voortzetten als vader Rein een stapje terug doet. Dat betekent niet dat Rein van zijn oude dag gaat genieten, want dagelijks is hij ’s morgens om zes uur paraat om zodra de eerste klant zich meldt de winkel te openen.

Op 25-jarige leeftijd trouwt Piet met Nel Vlastuin, die daarna ook regelmatig in de winkel werkt. In 1980 worden het aannemersbedrijf en de winkel gesplitst. Vanaf die tijd is Piet fulltime in de winkel werkzaam, bijgestaan door zijn ouders die zich tot op hoge leeftijd hebben ingezet voor de zaak. Wekelijks wordt de winkelvloer dan nog door moeder op woensdagmiddag geschrobd. In hetzelfde jaar wordt de winkel drastisch uitgebreid. Het huis van de buren wordt in 1978 aangekocht en bij de winkel getrokken, terwijl ook het woonhuis achter de zaak deel gaat uit maken van de nieuwe winkel. Vanzelfsprekend wordt de verbouwing door het eigen aannemersbedrijf gerealiseerd. De vloeroppervlakte wordt ongeveer tien keer zo groot en het assortiment wordt ook aanmerkelijk uitgebreid.

Het doe-het-zelven is populair omdat iedereen zijn eigen ideeën over zijn interieur wil en vooral kan vormgeven. Voor een grote groep heeft het klussen ook een praktische reden: geld. Als je van alles met je interieur wilt doen en het toch een beetje betaalbaar wilt houden, moet je zelf de handen uit de mouwen steken. De winkel wordt omgedoopt tot Happy Hobby en enkele jaren later, in 1984, wordt de naam veranderd in Houtland. Bij Houtland kunnen veel meer doe-het-zelf materialen en gereedschappen worden gekocht en ook kan men er voortaan voor allerlei bouwmaterialen terecht.

Rein van Elst is in 1988 op 91-jarige leeftijd overleden, zijn vrouw die achttien jaar jonger is, overlijdt in 2006. In 1989 wordt nog eens 250 m2 aan de oppervlakte van de winkel met werkplaats toegevoegd. Timmerman Theo Blom wordt in dienst genomen om bij klanten deuren die bij Van Elst worden gekocht af te hangen en werkzaamheden in de werkplaats te verrichten zoals het op maat zagen van planken, latten en houten platen. In 1996 houdt Houtland op te bestaan en wordt doe-het-zelf Van Elst een Hubo.

In 2002 is Ron van Elst, de jongste zoon van Piet en Nel, in de zaak gekomen, nadat Piet het om gezondheidsredenen rustiger aan moest gaan doen. Ron is op dat moment 26 jaar. Al vanaf de jaren negentig worden plannen gemaakt voor nieuwbouw. De gemeente staat echter niet toe dat het pand in de Marktstraat gesloopt wordt en plaats maakt voor een nieuw winkelpand. Familie Van Elst besluit elders in het dorp naar mogelijkheden te zoeken. Dat kost de nodige tijd, maar resulteert uiteindelijk in 2003 in een modern winkelpand met voldoende parkeergelegenheid op het industrieterrein aan de Holleweg. De winkel is meer dan vier keer zo groot als de zaak aan de Marktstraat en heeft daarmee een oppervlakte van ruim twaalfhonderd vierkante meter. De doe-het-zelf zaak wordt onderdeel van Doeland. De Doeland winkels worden geleid door zelfstandige ondernemers. De ontwikkelingen in de DHZ-branche gaan snel, aan het eind van 2011 verdwijnt de naam Doeland. Hierop vooruitlopend heeft Van Elst ervoor gekozen zich nu al aan te sluiten bij KlusWijs, de jongste doe-het-zelf keten van Nederland met op dat moment elf vestigingen. Ook de zaken van KlusWijs worden geëxploiteerd door zelfstandige ondernemers. De KlusWijs-ondernemer richt zich primair op de consument, waarbij de accenten liggen op vakkundig, vertrouwd en voordelig. Piet van Elst jr, de oudste zoon van Piet sr, helpt nu ook twee avonden in de week in de moderne doe-het-zelf winkel van zijn broer Ron. Medewerker Theo Blom is onlangs met pensioen gegaan. Met drie personeelsleden in vaste dienst en een aantal parttimers, onder wie Piet van Elst sr, is elke klant verzekerd van een vlotte en deskundige bediening.


Twee concepten onder één dak

November 2017 openden wij ruim 300 m2 woninginrichting.

De complete bovenverdieping van ons pand is in november 2017 omgetoverd in een prachtige woonafdeling onder de naam KW Wonen. Jacqueline is verantwoordelijk over de bovenverdieping. Zij is interieurstyliste en heeft veel ervaring in de woonwereld. "Het mooiste vak wat er is! Je zoekt samen met de klant naar een mooi en creatief eindresultaat. Je inventariseert de wensen van de klant en gaat er vervolgens mee aan de slag. Je bouwt in een korte tijd een vertrouwensband op met elkaar en het resulteert altijd in een tevreden klant. Hoe mooi kan het zijn!" 

 
 

Andere filialen in de buurt

(+/- 14.8km)
Kerkhoflaan 17-19
6721EW Bennekom
(+/- 17.3km)
Industrieweg 2 D
4041CR Kesteren
(+/- 20.8km)
Matensestraat 62 B
6669 CJ Dodewaard