KlusWijs Beneden-Leeuwen
KlusWijs Beneden-Leeuwen
KlusWijs Beneden-Leeuwen

KlusWijs Beneden-Leeuwen

Over KlusWijs Beneden-Leeuwen

Neem hier een kijkje in onze winkel.

Ondernemer aan het woord

Welkom bij KlusWijs Beneden-Leeuwen. In onze winkel staat een team van vaste medewerkers voor je klaar met een deskundig advies en een optimale klantgerichte service. Bij ons vind je ook een sanitairstudio.

   

Ons assortiment

 • Verf & verfgereedschap
 • Raamdecoratie
 • Lampen & verlichting
 • Deuren & deurbeslag
 • Zonwering
 • Gordijnen
 • Laminaat, PVC-vloeren & parket
 • Tuingereedschap
 • Hout & plaatmateriaal
 • Dakramen
 • Douche- en badmeubelen
 • Badkameraccessoires
 • Hand- en elektrisch gereedschap

In het kort

Gratis parkeren icoon Gratis parkeren
specialist tuinhout icoon Specialist tuinhout
Specialis bouwmaterialen icoon Specialist bouwmaterialen
Sikkens dealer icoon Sikkens dealer
sleutelservice icoon Sleutelservice
montage service icoon Montageservice

Specialist nodig bij een klus?

In onze winkel werken echte vakmensen die jou graag helpen met deskundig advies of desgewenst de klus voor je uitvoeren.

Een klein klusje of grote, uitgebreide klus? Onze professionele klussendienst staat voor je klaar!
Zo heb je alles in één hand en ben je zeker van het gewenste eindresultaat.

Of het nou gaat om het plaatsen van een kastenwand, het afhangen van een nieuwe buitendeur of inmeten van nieuwe raamdecoratie. Vraag naar de vele mogelijkheden.

 
Geschiedenis
1985: Start eigen bedrijf
In 1985 is Alex van Gruijthuijsen met een eigen bedrijf begonnen aan de Nijverheidsstraat te Beneden-Leeuwen. In eerste instantie met als kernactiviteit de verhuur van allerhande bouwgereedschappen. Behalve met de verhuur werd gaandeweg ook begonnen met de verkoop van bouwmaterialen en bouwgereedschappen. De zaken liepen zeer voorspoedig en al gauw bleek het pand aan de Nijverheidstraat veel te klein.

1992: Bouw en opening nieuw pand Korte Brouwersstraat
Medio 1992 kon begonnen worden met de bouw van het huidige pand aan de Korte Brouwersstraat 14 te Beneden-Leeuwen. Op 23 december 1992 vond de feestelijke opening plaats. In vergelijking met de winkel aan de Nijverheidstraat bood dit pand een zee van ruimte (1000 m2) die hard nodig was voor het enorme assortiment. Van verf tot gereedschap en van cement tot hout. Gaandeweg werd ook het pand aan de Korte Brouwersstraat te klein. Het 20 jarig bestaan werd dan ook aangegrepen voor een forse uitbreiding.


In 2003 werd begonnen met de bouw van een nieuwe bedrijfshal welke in april 2004 in gebruik werd genomen. In de nieuwe bedrijfshal van bijna 1000 m2 werden de Drive-inn en de afdeling verhuur ondergebracht. Daardoor kon de verkoopruimte in de eigenlijke bouwmarkt uitgebreid worden van 500 m2 naar 1000 m2.

2005: Opening nieuwe drive-inn hal en verhuurafdeling
Op 15 juni 2005 werd het 20-jarig bestaan gevierd en tevens de heropening van de nieuwe drive-inn hal en de afdeling verhuur. In deze hal is de drive-inn service ruimer van opzet. De uitbreiding van deze accommodatie (duizend vierkante meter) maakt het mogelijk om met nog groter materieel naar binnen te rijden waardoor het makkelijker is om benodigde artikelen snel te kunnen laden en lossen. In het nieuwe magazijn is tevens de verhuurafdeling gevestigd. Bij de verhuurafdeling is van alles te huur, van kruiwagens tot rolsteigers en van hak- en breekgereedschap tot boor- en schuurmachines. Het verhuurassortiment omvat ook enkele echte “ruimtevreters” zoals onder andere hoogwerkers, aluminium rolsteigers, kachels en trilplaten.

Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen heeft in de afgelopen jaren de naam opgebouwd een complete bouwmarkt te zijn. Dat blijkt niet alleen uit het assortiment op verhuur- en verkoopgebied, maar ook uit de service. Grote partijen van bijvoorbeeld stenen en dakpannen worden thuis bezorgd. Kleinere partijen kunnen zeer eenvoudig geladen worden omdat klanten met hun auto de drive-inn binnen kunnen rijden.

2007: Human Capital Award
In 2007 heeft Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen de Human Capital Award gewonnen. De Human Capital Award is een initiatief van het Kenniscentrum Handel. Vanuit de 25.000 leerbedrijven die de Nederlandse detailhandel kent, wordt deze award uitgereikt aan het bedrijf dat er het beste in slaagt zijn 'menselijk kapitaal te verzilveren'.Hierbij zijn aandacht voor de begeleiding van stagiaires en het bieden van (scholings)mogelijkheden van medewerkers factoren die zwaar meewegen bij de jury. Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen werkt op een gestructureerde manier aan het professionaliseren van zijn medewerkers over de volle breedte van het werkveld.

Sanitairstudio
Een geheel eigen plaats binnen ons bedrijf wordt ingenomen door de sanitairstudio. Op de eerste verdieping is de sanitairstudio sinds 1997 gevestigd. Op basis van elk budget kan daar een badkamer op maat voor de klant worden samengesteld. Met behulp van geavanceerde, moderne digitale apparatuur kan er een driedimensionaal inrichtingsplan gemaakt worden voor badkamers. Tijdens de verbouwing in 2005 is de sanitairstudio uitgebreid van 200 m2 naar 350 m2.

Op 1 april 2010 werd een nieuw bedrijf opgericht GBM Sanitairstudio BV waarin de sanitairstudio werd ondergebracht. De sanitairstudio heeft zich na een ingrijpende metamorfose en uitbreiding naar 750 m2 tevens aangesloten bij de formule Bad in Beeld. Bad in Beeld staat voor een inspirerende sanitairwinkel waar klanten samen met onze deskundige sanitairadviseurs hun droombadkamer waar kunnen maken. Voor de toekomst hebben wij nog de mogelijkheid om de sanitairstudio uit te breiden naar 1000 m2.

2010: 25-jarig bestaan Bouwmarkt / Opening GBM Sanitairstudio
Op 16 december 2010 werd het 25-jarig bestaan gevierd van Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen BV en vond de opening plaats van het nieuwe bedrijf GBM Sanitairstudio BV.

2012: MVO-Award
In 2012 heeft Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen de RABO-Award Maas en Waal gewonnen voor verantwoord maatschappelijk ondernemen. 'Naast het bieden van werkgelegenheid in een persoonlijke omgeving is de bouwmarkt in de hele regio betrokken bij alle mogelijke maatschappelijke projecten, scholen en verenigingen', aldus het jury rapport.

2013: Opening KlusWijs Beneden-Leeuwen BV
Op 1 oktober 2013 werd de winkel afgesplitst van Bouwmarkt Alex van Gruijthuijsen BV en na een complete metamorfose gelanceerd als een apart bedrijf KlusWijs Beneden-Leeuwen BV. Door aansluiting bij een landelijk keten kunnen wij gebruik maken van gezamelijke inkoopsystemen, advertenties, uitstraling, kennis en vakkundigheid. Het voordeel voor de klant is de zeer scherpe inkoop en toevoeging van veel meer informatie over klussen en producten.

Al met al kunnen we stellen dat Alex in een gestaag tempo zijn bedrijf heeft uitgebreid tot een bouwmarkt en sanitairstudio die door het professionele assortiment voor zowel het bedrijfsleven als de particulier een regionale functie vervuld. Een team van vaste medewerkers staat garant voor een deskundig advies en een optimale klantgerichte service.
 

Lokaal assortiment
Zorgwinkel
KlusWijs Beneden-Leeuwen heeft een ruim assortiment hulpmiddelen. Nadat de zorgwinkel Senang haar deuren sloot merkten wij dat er meer vraag en behoefte was aan hulpmiddelen. Dat was voor ons een reden om het assortiment flink uit te breiden om mensen (met name ouderen) in de regio van dienst te kunnen zijn.

Momenteel hebben wij in onze winkel diverse materialen op voorraad en kunnen wij via onze leverancier Able2 op korte termijn hulpmiddelen bestellen.
Zie: www.able2.nl
Wij werken samen met de thuiszorg, transferverpleegkundigen en ergotherapeuten van Zorggroep Maas & Waal, de Buurtzorg en huisartsen.

Andere filialen in de buurt

(+/- 9.0km)
Matensestraat 62 B
6669 CJ Dodewaard
(+/- 16.3km)
Kerkhoflaan 17-19
6721EW Bennekom
(+/- 20.4km)
Kooikersweg 3
5361 VA Grave