Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte van het laatste KlusWijs nieuws

Woensdag 19 december

Formido Steenbergen wordt KlusWijs

Petra en Eric Davies van Formido Steenbergen stappen binnenkort over naar KlusWijs. Hun Formido wordt een KlusWijs Bouwmarkt met een shop-in-shop van KW Wonen.

Na de Formido's in Haaren en Surhuisterveen is Steenbergen de derde Formido die overstapt naar KlusWijs.
"De manier van werken, ondernemen en de invloed als ondernemers die we hadden binnen Formido spraken ons destijds erg aan. Het paste ons als een jas", zeggen de Davies-ondernemers. "Dit DNA vinden we ook bij KlusWijs. Vanaf het eerste moment dat wij met KlusWijs in gesprek raakten, zagen we de match. We herkennen onszelf in het DNA van KlusWijs waar vakdeskundigheid, service en prijs de belangrijkste speerpunten zijn.”

De ondernemers zijn blij met de ruimte die KlusWijs biedt voor lokaal ondernemerschap. En met de ondersteuning voor lokale activiteiten zoals de jaarlijkse Kleine Tour in Steenbergen en de samenwerking met het lokale onderwijs, waarbij leerlingen van o.a. basisscholen workshops krijgen in de toekomstige KlusWijs bouwmarkt. KlusWijs-directeur Hans Hortensius is heel erg blij met deze nieuwe toetreding.

“Dit geeft aan dat we de juiste koers varen en dat er veel vertrouwen is in de toekomst van de formule KlusWijs. We erwachten binnenkort dan ook nog een aantal nieuwe ondernemers te kunnen presenteren.”
Maar eerst de winkel in Steenbergen: vanaf 1 februari zullen Petra en Eric Davies officieel toetreden tot de KlusWijs-formule en medio april zal de feestelijke heropening gaan plaatsvinden.Woensdag 3 oktober
Multimate Nieuwkoop wordt KlusWijs

De Multimate Bouwmarkt van Karin en Coen de Boer aan de Industrieweg in Nieuwkoop wordt momenteel omgebouwd naar een KlusWijs bouwmarkt.

Aangezien de naam Multimate op landelijk niveau van het podium gaat verdwijnen, moest er gezocht worden naar een andere doe-het-zelf formule. Vol enthousiasme is de keuze uiteindelijk gevallen op KlusWijs. Karin vertelt: “Uiteraard hebben we meerdere formule opties bekeken, echter de keuze ging heel snel naar KlusWijs. Het DNA en de bouwmarkten van KlusWijs passen precies bij wat wij zelf ook voor ogen hebben. Mensen maken het verschil, is het credo van de formule KlusWijs en daar sluiten wij ons graag bij aan! Ook de drie V’s Vakkundig, Vertrouwd en Voordelig zijn aspecten waar wij ons hard voor maken, iedere dag weer.”

De geschiedenis van de Nieuwkoopse bouwmarkt van de familie De Boer is indrukwekkend. Het was maart 1964 toen de vader van Karin en Coen, Henk de Boer, een timmerbedrijf begon. Al snel werd duidelijk dat er ook vraag was van consumenten naar een “plankie hout”. Daartoe werd het koffie en eethoekje van het timmerbedrijf omgebouwd naar een winkel en zo werd in januari 1965 de stap gezet naar de toen nog volledig onbekende doe-het-zelf markt, “Doe het zelf De Boer” was een feit! Op een oppervlakte van slechts 12 m2 werd de winkel geëxploiteerd en vader en moeder De Boer woonde op de woonboot achter het timmerbedrijf op het Zuid Einde. In 1967 werd voor het eerst aansluiting gezocht bij een doe het zelf formule. Het jaar daaropvolgende werd een nieuwe werkplaats gebouwd op de tuin van de buurman, waardoor een grotere ruimte ontstond voor de verkoop van hout, ijzerwaren, gereedschappen, verf, lijmen en kitten.

In de 70-er jaren draaide de bouwmarkt onder Houtland en in de 80-er jaren werd de overstap naar Doeland gemaakt. In november 2008 vond de verhuizing plaats naar de huidige locatie op de Industrieweg en werd aansluiting gevonden bij de formule Multimate. En nu staat de ombouw naar KlusWijs voor de deur.

“Een mooie vernieuwde en frisse start”, vult Coen aan, “de bouwmarkt krijgt een volledig nieuwe lay-out, waarbij de hoge stellingen plaats gaan maken voor lagere versies. Hierdoor ontstaat er veel meer rust en overzicht in de bouwmarkt, daar zijn we super blij mee.

Bovendien is KlusWijs een jonge, sterk groeiende organisatie, met een enerzijds zeer scherp prijsbeleid en anderzijds veel aandacht voor kwaliteitsproducten en dienstverlening. Het mooie is dat er in de afgelopen jaren veel veranderd is in doe-het-zelf land, maar één ding hebben we vanaf dag één geroepen en blijft in jaren onveranderd; help je klanten zoals je zelf geholpen wilt worden. Moeilijker gaat het niet worden,” lacht Coen.

De komende tijd staat in het teken van diverse opruimingen en de verbouwing van de bouwmarkt.

Bepaalde assortimenten maken plaats voor nieuwe assortimenten van andere leveranciers, waardoor er momenteel actuele assortimenten tegen extreem hoge kortingen de winkel uitgaan. “Een mooi voordeeltje voor onze klanten”, gaat Karin verder. “We gaan echter geen dag dicht, want we kunnen de verbouwing dusdanig organiseren, dat onze klanten daar geen last van zullen hebben.”

Momenteel wordt er al druk nagedacht over een spectaculaire heropeningsactie, daarover binnenkort meer. 

 Donderdag 13 september

Ook Formido Surhuisterveen wordt KlusWijs


De bijna 4.000 m2 grote Formido Bouwmarkt van Harry Fischer wordt vanaf 1 februari 2019 omgebouwd naar een KlusWijs bouwmarkt, inclusief KW Wonen en Jumper Diersuper.

Formido Surhuisterveen is één van de grotere Formido’s van het land en zal straks ook één van de grotere KlusWijs bouwmarkten worden. Harry Fischer legt zijn keuze voor KlusWijs uit: “De KlusWijs organisatie kent veel overeenkomsten met de Formido organisatie, dus vanaf het eerste moment was er een zeer goede klik. Bovendien blijft binnen KlusWijs, in tegenstelling tot andere potentiele formules, de bouwmarkt centraal staan. Alle servicegroepen zijn uiteraard een belangrijk component binnen de formule, maar ik wil vooral kunnen blijven concurreren op mijn gehele bouwmarktassortiment. KlusWijs biedt mij als enige die zekerheid”.

Het succes van KlusWijs Haren en het enthousiasme van de (ex Formido) ondernemers aldaar heeft zeker ook een rol gespeeld in de beslissing van Harry Fischer. “Fijn om straks deel uit te maken van een zeer actieve organisatie, die de blik duidelijk richt op de eigen ondernemers en de snel veranderende markt. Ik word daar zelf echt super enthousiast van en ik ben er ook van overtuigd dat we mooie jaren tegemoet gaan”.

In navolging van Formido zal ook KlusWijs in 2019 alle ondernemers de mogelijkheid bieden om in plaats van de 26 jaarlijkse folders naar 52 folders te gaan, dus wekelijks op de mat van de consument. Deze voortdurende actiedruk heeft de Formido ondernemers geen windeieren gelegd. Daarnaast zet de KlusWijs formule zwaar in op de beoogde omnichannel aanpak, waar de nieuwe webshop en alle social media een belangrijke rol in spelen.

Vanaf 1 februari zal er in Surhuisterveen ook gebouwd gaan worden aan een circa 500 M2 grote KW Wonen. Harry Fischer: “KW Wonen is echt een fantastisch shop-in-shop concept. Als ik zie wat er gebeurt in Haren op dat gebied en hoe dit vanuit KlusWijs wordt ondersteund, mag dit concept simpelweg bij ons niet ontbreken. KW Wonen brengt alle groepen binnen de woonbeleving prachtig bij elkaar in een strak concept en voegt daar dan nog topmerken aan toe, die wij normaliter niet binnen de bouwmarkt kunnen en mogen verkopen, zoals Eijffinger behang en gordijnen en de deuren van Bruynzeel. We gaan er een feestje van maken in Surhuisterveen”, aldus de zeer bevlogen ondernemer Harry Fischer.
Woensdag 20 juni

Gratis kinderboek in ruil voor oud (elektrisch) gereedschap

Een oude boor, kapotte lamp of armatuur liggen? Lever het in bij één van onze winkels en krijg een gratis kinderboek. 

Steeds meer mensen weten de Wecycle-inleverbakken te vinden. Je kunt hier heel makkelijk je oude kleine elektrische apparaten, armaturen en kapotte lampen (e-waste) inleveren voor recycling. Snelle inleveraars ontvangen gratis een spannend kinder(voorlees)boek, dat speciaal voor deze campagne is geschreven en niet te koop is in de winkel. 
“Een hele klus!”  is speciaal voor deze campagne geschreven door Naomi Tieman. Via een spannend verhaal leren kinderen (en hun ouders) op spelende wijze over klussen, samenwerking en recycling. Onderdeel van het verhaal is uiteraard een bezoek aan de bouwmarkt en er wordt oud elektrisch (tuin)gereedschap ingeleverd voor recycling.

Let op: op = op.

 25-05-2018

Multimate Nieuwkoop kiest KlusWijs

KlusWijs verwelkomde laatst al Formido Haren en sluit nu Multimate Nieuwkoop in de armen.

Karin en Coen de Boer zijn al jarenlang de trotse eigenaren van Multimate in Nieuwkoop. Na het uitvoerig bezoeken van mogelijk passende formules en vele gesprekken te hebben gevoerd, zowel intern als extern, hebben Karin en Coen hun keuze laten vallen op KlusWijs.

Past het best bij ons
“De formule KlusWijs past het beste bij ons DNA als ondernemers en wij voelen de sfeer en het meedenken van de organisatie KlusWijs in alles. De vrijheid die je daar hebt voldoet precies aan onze wensen en we kunnen bij KlusWijs echt zelfstandig ondernemen en ontvangen op alle vlakken steun waar we die nodig hebben. KlusWijs is een organisatie met korte lijnen, waar er naar je geluisterd wordt als ondernemer en waar heel veel potentie in zit naar de toekomst toe,” aldus Karin en Coen de Boer.

Meer nieuwe KlusWijs-winkels?
De heropening met een volledig opnieuw ingerichte bouwmarkt van 2.600m2 zal dit jaar in het vierde kwartaal gaan plaats vinden. Directeur Hans Hortensius van de KlusWijs-organisatie: “Ik verwacht dat de KlusWijs-organisatie voor het eind van 2019 van 34 vestigingen zal uitgroeien naar minstens 50 en misschien wel 60 vestigingen.